am renuntat la anticonceptionale = sarcina?

21-10-2009
alina05
Nu este medic/terapeut
alina05
Buna! Am si eu o dilema. Acum 3 luni m-am lasat de anticonceptionale k ma ingrasasem 11 kg(hermonet) si luna respectiva mi-a intarziat 1 saptamana, urmatoarea luna mi-a venit la 30 de zile si acum mi-a intarziat 3 saptamani. Am facut pana acum 4 teste de sarcina care au iesit toate negative, nu am nici un fel de simptom, contactele sexuale au fost protejate si prin prezervativ si prin coitus interruptus(amandoua in acelasi timp, nu separat). Acum vreo saptamana am simtit o durere la inceput tare, apoi parea o durere menstruala si ma gandesc k poate am racit la ovare.Am vreo sansa sa fiu insarcinata in aceste conditii ? Sunt o persoana stresata si am citit tot felul de lucruri pe net si am nevoie de un raspuns daca puteti sa ma ajutati ! merci mult
6 comentarii
0
22-10-2009, ora 01:09
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Probabilitatea de a fi insarcinata este atat de mica, incat e neglijabila. Cu o anumita aproximatie este de 12 ori 10 la puterea minus 6.
0
22-10-2009, ora 03:22
alina05
Nu este medic/terapeut
alina05
Multumesc pentru raspuns, dar totusi intarzierea cel mai probabil poate fi de la anticonceptionale, sa imi fi dereglat ciclul, nu ? Ca inafara de sarcina, cam asta ar fi singura explicatie, dupa parerea mea.
0
26-10-2009, ora 13:18
mira21
Nu este medic/terapeut
mira21
Buna! Fiti dragut, va rog din suflet sa ma lamuriti si pe mine cu problema mea. Sunt foarte derutata si disperata. Cum ie posibil asa ceva? Am 21 de ani, an urma cu 3 ani si 4 luni am dat nastere unei fetite perfect sanatoasa, de ce sa mint, mi-am dorit-o!!! Pana sa raman gravida am avut deleglari, bine, nu de speriat (cateva zile, 3, 4). An schimb dupa ce am nascut nu am mai avut chiar deloc (deleglari). Mentionez k viata sexuala am avut-o si o am normala, bine doar k an tot acest timp nu mam protejat deloc (niciodata).Luna trecuta (Septembrie) pe data de10, 11 nu mai tin minte exact am avut ultima zi a menstruatiei. Luna asta (Octombrie) am tot asteptat sa-mi vina (menstruatia) si nu a mai venit si suntem an 26. An final!!! NU am stat cu mainile an san, pe data de 24 mi-am facut un test kre mia dovedit k sunt gravida. Nu stiu ce sa mai cred, nu ma andoiesc de test dar, cum ie posibil an toti acesti 3 ani si... sa nu raman deloc, cu toate k se zice, daca dai o nastere imediat dupa, la scurt timp, ramai iar. Altceva:--AVORT nu am facut chiar NICIODATA, nu prea am de gand si nici nu cred c-o sa fac vrodata. An schimb nu stiu ce sa fac nici nu sunt pregatita sa fiu MAMA pentru a-2-a oara.
SA RECAPITULAM:--Cum ie posibil sa raman dupa atata timp?
--An cat timp sunt gravida?(specific):-nu mai stiu sa-mi fac secoteala aceea)
--Se poate face altceva an afara de avort?
VA MULTUMESC DIN SUFLET!!!
0
26-10-2009, ora 14:34
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
@alina05: na va pot spune cu siguranta cauza intarzierii. Atata va pot spune, ca este extrem de improbabil sa fie sarcina. Este nevoie sa mergeti la un consult la doctorul dv.

@mira21:
-Este foarte normal sa ramaneti gravida, din moment ce nu v-ati protejat. De ce dupa 3 ani si ceva si nu mai devreme ? Vedeti dv, sarcinile nu vin la comanda, atunci cand vrem noi...
-Conteaza care a fost prima zi a ultimei menstruatii. incercati sa va amintiti, cu calendarul in fata, cand anume in prima decada a lui septembrie v-a venit menstruatia. Pe viitor, e bine sa marcati asemenea zile cu cerculet rosu.
-Aveti doua optiuni: faceti avort sau pastrati sarcina.
0
27-10-2009, ora 14:43
mira21
Nu este medic/terapeut
mira21
Va multumesc din tot sufletul meu!!!

--Asa ie, sarcinile nu vin la comanda!

--Prima zi de menstruatie a fost an data de 7 Septembrie si sa finalizat pe data de 11(Septembrie).

--Pe viitor o sa am grija sa marchiez acele zile cu rosu, si o sa fiu mai atenta (promit). VA MULTUMESC ANCA O DATA!!!

--Ptr optiunile pe care mi le-ati dat, ce fac? Chiar nu se poate face altceva? Sai ie tarziu? Auzisem ceva de un fel de pastile, daca stiti va rog sa-mi spuneti?

--Si ultima, an cat timp sunt gravida? (stiu k ie stupida antrebarea)
CU TOATA STIMA!!!
VA MULTUMESC ANTICIPAT!!!
0
27-10-2009, ora 16:12
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
-Din moment ce ultima menstruatie a fost pe 7 septembrie, inseamna ca sunteti in luna a doua, iar data probabila a nasterii va fi in jur de 16 iunie 2010.

-Exista niste pastile avortive (uneori apare chiar pe acest portal o reclama cu ele in dreapta), dar, din cate stiu, inregistrarea lor in Romania nu e incheiata. Cu pastile, cu vidextractorul sau cu chiureta, avortul tot avort ramane, adica intreruperea unei vieti: aceea a copilului dv. Important e sa fiti sigura ca nu va va parea rau mai tarziu, asa cum se intampla in cazul multor femei.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Am rămas însarcinată, deși m-am protejat - unde am greșit (greșeli frecvente ale contracepției)
  • Diferența între sarcină și sindromul premenstrual
  • Câte zile poate să întârzie ciclul (fără a fi o problemă)
  •