sarcina?

15-02-2008
corinne
Nu este medic/terapeut
corinne
Am 27 de ani si adevarul este ca imi doresc enorm un copil. Noi folosim prezervativul insa la un contact sexual acesta s-a rupt. Aceasta s-a intamplat la 13 zile de la venirea ultimului ciclu. Eram deja in perioada fertila? Ciclul urmeaza sa imi vina peste vreo 2 zile deci inca nu sunt nici eu sigura de nimic :(

Am o alta problema: de aproape 6 luni iau pastile antianxiolitice (cu alprazolam si paroxetil) deoarece am avut atacuri de panica. Stiu ca nu este indicat sa raman gravida in timpul tratamentului dar este neaparat necesar sa termin mai intai tratamentul si apoi sa incep sa ma gandesc la un copil? Este prea tarziu daca intrerup tratamentul in momentul in care aflu ca sunt gravida? Ar putea afecta fatul? Imi doresc un copil cat mai repede, asta e adevarul

Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat
2 comentarii
0
15-02-2008, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
1. Ca regulă generală, de obicei ziua a 13-a din ciclu cade în perioada fertilă. Pentru un răspuns exact este necesar a şti care este durata totală a unui ciclu dacă este regulat, ori duratele ultimelor 12 sau cel puţin 6 cicluri dacă sunt neregulate.
2. Dacă vă doriţi enorm un copil este neclar pentru ce folosiţi prezervativul. Folosirea lui scade probabilitatea de a avea un copil cam de 50 de ori, adică e de 50 de ori mai greu să rămâi gravidă cu prezervativ decât fără.
3. Dacă aflaţi că sunteţi gravidă în primele 3 săptămâni de sarcină şi întrerupeţi imediat paroxetinul e OK. Nu s-au raportat probleme cu folosirea Alprazolamului în primul trimestru de sarcină.
0
15-02-2008, ora 00:00
corinne
Nu este medic/terapeut
corinne
Va multumesc ca mi-ati raspuns!
Ciclurile mele sunt regulate cu foarte mici oscilatii de-a lungul anilor, la 28 de zile si dureaza 6 zile.
Folosim inca prezervativul pentru ca doar de curand am ajuns eu la concluzia ca sunt pregatita atat financiar cat si psihic sa am un copil. Hotararea e insa ferma si dorinta enorma :)
Va multumesc pentru sfat in privinta antianxioliticelor auzisem tot felul de pareri contrare.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul