sarcina-copil sanatos

28-04-2007
blabla
Nu este medic/terapeut
blabla
As vrea sa stiu daca se poate afla in timpul sarcinii daca copilul va fi sanatos sau nu, din cate stiu eu se pot face fel de fel de teste din primele luni ale sarcinii. In urmatorii aproximativ 3 vreau cel putin un copil iar prietenului meu ii e frica de idea de a avea un copil cu malformatii sau cine stie ce boli. Stie cineva ce fel de teste se pot face si in ce perioada de sarcina ??
Multumesc :D
3 comentarii
0
29-04-2007, ora 00:00
al_dumitru
Identitate neconfirmată
al_dumitru
In timpul sarcinii se poate afla, dar numai aproximativ, cum va evolua copilul. Pentru aceasta se pot face unele teste, cum ar fi amniocenteza, din care se afla daca fatul sufera de anumite malformatii, dar nu exista teste pentru toate bolile. In plus, aceste teste sunt invazive si, desi riscul sa faca rau copilului este foarte mic, el exista. Nu are rost sa va creati motive in plus de imbolnavire.
Un copil se poate naste sanatos si suferi la nastere, sau boala i se poate declansa mai tarziu. Asa ca nu va poate spune nimeni cu o precizie de 100% cum va fi copilul.

Puteti face analiza cariotipului parintilor, sa va linistiti ca nu aveti boli genetice pe care le-ati putea transmite copilului, dar eu cred ca cel mai bine e sa va rugat la Dumnezeu sa va dea un copil sanatos, iar cand veti fi insarcinata, vorbiti cu ginecologul despre temerile dvs. Daca va considera ca sunteti in grupa de risc, va va orienta catre testele respective.

Numai bine.
0
29-04-2007, ora 00:00
blabla
Nu este medic/terapeut
blabla
Multumesc! IN legatura cu bolile genetice ce s-ar putea transmite, trebuie sa iau in considerare si faptul ca acu 4 ani am suferit o operatie de neoplasm sigmoidian de aprox 8 cm ? merg la control regulat si nu par sa mai fie probleme...citostatice n-am facut.
Vom vedea. Multumesc pt sfaturi!
0
29-04-2007, ora 00:00
al_dumitru
Identitate neconfirmată
al_dumitru
Neoplasmele nu sunt boli genetice. Exista o anumita predispozitie familiala, dar NU se transmit de la mama la copil ca orice boala genetica. Depinde mult si de mediul in care traiesti, si de alimentatie, si de multe altele daca faci sau nu neoplasm.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Analize și investigații în timpul sarcinii
  •