sangerari zilnice. schimbare anticonceptionale

09-09-2010
zarina
Nu este medic/terapeut
zarina
buna ziua,
folosesc Yasmin de o luna si am sangerari zilnic, foarte putin. e normal sa fie asa?am luat zilnic pastilele la aceeasi ora. am fost si racita luna aceasta. e posibil sa mi se opreasca aceste sangerari si sa revin la normal din a doua luna?
aceste anticonceptionale mi-au fost prescrise de medic pt ca am vrut eu sa iau ceva pastile. mentionez faptul ca am facut un control pt ca aveam ceva dureri (in momemtul contactului sexual in ultimele 2-3 luni) si am urmat si un tratament cu Cifran si Diclotard( o raceala la vizica). am inteles ca acelasi doctor a prescris si alte anticonceptionale altor prietene.
intrebarea mea este daca pot sa le schimb cu alte anticonceptionale de ex: Diane-35 sau Karisa? vor avea acelasi efect si siguranta? Ce-mi recomandati? kiar as vrea sa le sckimb!
va multumesc
2 comentarii
0
09-09-2010, ora 11:51
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
în general în primele 3 luni de anticoncepţionale există efecte secundare, care vor trece. e posibil ca la a doua folie să nu mai aveti niciun fel de sângerare in timpul lunii. Cam 3 luni durează adaptarea organismului la un anticoncepţional. Nu le schimbaţi acum pentru că acelaşi fenomen de adaptare va fi şi cu alt anticoncepţionale. (Diane e puternic se dă pentru chisturi - iar dacă medicul v-a dat yasmin, probabil a avut un motiv pentru care vi l-a dat pe acesta şi nu altul). Dacă totuşi toată luna sângeraţi din nou, mergeţi la acelaşi medic să îi spuneţi.
0
10-09-2010, ora 17:30
zarina
Nu este medic/terapeut
zarina
multumesc mult pentru raspuns!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul