sange in gat

23-01-2008
valerius
Nu este medic/terapeut
valerius
Am primit un pumn intre pometele stang si nas, am fost la Floreasca si au spus ca la radiografie nu se vede vreo ruptura de maxilar. Problema mea este ca este a doua zi de la lovitura si cand scuip (flegma), scuip cu cheaguri de sange si tot am gustul de sange in gura. Ajutati-ma va rog cu sfaturi!
Am 32 ani(sex masculin) si pana acum am fost destul de sanatos
2 comentarii
0
25-02-2008, ora 00:00
musaraf
Identitate neconfirmată
musaraf
Mucoasa nazala poate sangera prin fata (sange pe nas) sau prin spate, catre gat (tuse cu sange). Daca au exista lovituri in zona pieptului/spatelui, sangele ar putea veni din plamani (nu inseamna neaparat ca-i grav).
Pentru incetinirea sangerarii, se pot pune picaturi/sprayuri nazale, de ex. Olinth, Otrinase, daca mucoasa nazala nu este prea uscata, si daca nu exista contraindicatii (hipertensiune, boli de inima, tratament antidepresiv, diabet, boli de glanda tiroida).
Daca sangerarea nu se mai opreste sau este masiva, ar trebui mers la ORL pentru tamponament nazal (se umple nasul cu comprese).
Daca sangerarea s-a oprit, dar mai exista cheaguri care s-au uscat si nu se desprind, se pot inmuia cu apa de mare sterila.
Numai bine, si lasa ca-l prinzi tu pe ala :).
0
25-02-2008, ora 00:00
musaraf
Identitate neconfirmată
musaraf
Glaucomul este alta contraindicatie pentru picaturile acelea.
(numai daca ai asa un dg. de la oftalmologie)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.