Forum medical - întrebări și răspunsuri medicale
Vizitarea site-ului implică acceptarea cookies-urilor. Citește mai multe
Forum medical Regulament Colaborare - răspunsuri

sa fie tiroida?

17-11-2008, ora 11:26
Eu am mai pus o serie de intrebari pe forum si nu stiu nici acum adica nu ma pot lamuri de unde am aceste manifestari.Cind sint agitata simt palpitatii la nivelul gitului mai des in ultimul timp simt ca o apasare si ca o incordare la nivelul gitului si durere in crestetul capului. Iau distonocalm la nevoie dar nu mai scap de starea de incordare si neliniste.Analizele in mai la tiroida au iesit astfel:tsh 1,2 t3 0,3 si t4 4, iar medicul spune ca nu am nimic la tiroida.am slabit in 2 luni anul trecut brusc si am facut si doua caderi de calciu desi calciu e in limite normale.Nu stiu ce sa mai fac
39 comentarii 12 INAINTE ›
19-11-2008, ora 10:57
Autor: anielaminu
Poate ca simptomele tale nu au o cauza organica. Pot fi manifestarile somatice ale anxietatii. Banuiesc ca nu intamplator ai luat distonocalm. La sugestia medicului sau dupa decizia ta? Posibil ca si tu sa fi observat ca ai trait sentimente de neliniste, incordare, tensiune, ingrijorare poate si ca toate astea au aparut in anumite contexte. Poti sa iti dai seama care sunt aceste situatii? Daca poti face o legatura intre ele si trairile tale somatice si psihice? Daca poti identifica ce ganduri iti trec prin minte in acele situatii? Daca te temi cumva de ceva anume ce ti s-ar putea intampla? Palpitatiile, transpiratiile, respiratia scadata, tremurul, senzatia de sufocare, amortelile extremitatilor sunt simptomele somatice ale anxietatii la apogeu care se numeste si atac de panica. De multe ori aceste senzatii sunt puse pe seama unei caderi de calciu sau a unei probleme cu tiroida. Daca valorile tale sunt normale, cauza poate fi psihica. Un psiholog bun dela tine din oras te poate ajuta sa iti explice mecanismele si sa intelegi astfel ce se intampla cu tine, rupand cercul vicios in care ai intrat. Numai bine!Ai grija de tine!
Psih. Aniela MINU
22-11-2008, ora 10:52
am luat distonocalm la sugestia medicului.Mai iau si acum doar la nevoie.Nu am fost la psiholog.De exemplu ieri mergind pe strada am avut o accentuata stare de oboseala si impresia ca nu pot merge normal, decit sprijinita.De aceea ma duc la drum mai lung insotita caci nu am incredere ca pot face fata unui drum mai lung.imi amorteste si partea dreapta a capului si am impresia ca ma duc intr-o parte.nu stiu ce sa mai fac.Nu as vrea sa devin dependenta de anxiolitice.Va multumesc pentru raspuns.
15-12-2008, ora 19:53
Autor: flory 74
Buna,dani! Sunt flory si am si eu ca tine unele simtome ciudate. Ma sufoc, parca nu bate inima, am niste arsuri in cap, imi amortesc mainile, picioarele, am ca urzicile prin organism, ameteli, ma maninca pielea, pielea parca este patata,sunt cate-o data nervoasa si multe altele. Am fost internata si mi s-au facut analize, tomograf si radiografie la coloana cervicala. Dar toate bune. Am fost la cardiologie nimic, la endocrinologie ( t4-1.23, tsh-1.49) , la psihiatrie (mi dat calmepan si efectin dar nu le-am luat pt. ca mi-a fost frica sa nu dorm pe mine pt. ca am copil de 1 an si 5 luni si unul de 9 ani si 8 luni), la reumatologie si mi-a zis ca nu am spondiloza cervicala dar totusi mi-a dat sa fac 10 sedinte de fizioterapie. Le-am facut dar nici un remediu tot am arsuri in cap. Toti medicii imi spun ca este totul de la sistemul nervos , pe stres sau atacuri de panica. Acum am inceput sedinte cu un psiholog. Sa vedem daca este pe sistemul nervos sau este o boala nedescoperita. Cred ca amandoua suferim de aceeasi boala a depresiei. O sa mai vorbim.
21-12-2008, ora 18:14
flory cred si eu ca e de la anxietate dar nu ma pot impaca cu gindul asta de citeva zile imi zvicnesc timplele si ma speriasem ca e de la tensiune dar nu e ca am tens 100 cu65 .eu ma sperii in ultima vreme ca nu ma lasa palpitatiile nici in repaus uneori si sint ca niste spasme mai mult in regiunea gitului sau in cosul pieptului.si inima ma inteapa uneori.Sint curioasa ce efect au la tine sedintele la psiholog.Iti urez sanatate.Nu stiu ce sa fac oare sa mai iau distonocalm?Uneori mi-e teama sa plec mai departe de casa singura de teama ca mi s-ar intimpla ceva.E f f rau
25-12-2008, ora 18:28
Autor: flory 74
dani sa stii ca nici eu nu cred ca este pe baza de stres. La psiholog nu am mai mers pt. ca este in concediu. Zilele trecute am intrat si eu in panica ca tot nu ma simt bine. Tot am arsurile in cap, simt ca-mi amorteste capul, am o apasare in gat parca nu am aer, simt o apasare in pample si altele. Incep si plang de frica sa nu mi se intample ceva. Am vorbit cu dr.psiholog la telefon si mi-a zis sa ma duc la psihiatru ca nu am nimic neurologic si ca este pe baza de nervi. Dar eu nu pot sa cred . Dupa sarbatori o sa-mi mai fac niste analize. Acum iau niste magneziu cu vitamina B6 si calciu cu vitamina D3. Stiu ca magneziu cu vit.B6 este bun pt. anxietate. Si tie sanatate multa si mai vorbim. Craciun fericit si un an nou cu bucurii si sanatate ca aste este cea mai buna .
26-12-2008, ora 21:02
iti urez la rindul meu Craciun fericit si anul care vine sa fie mai bun ca acesta.Am luat si eu o vreme magne b6 si calciu ci d3.A fost bine o perioada dar de cind nu le-am mai luat parca lipseste ceva si e ca si cum ma simteam pazita sa revina starile.Medicul de familie imi spune ca e distonie neurovegetativa iar eu m-am saturat sa vad ca intr-un fel trateaza problema rece zicind acelasi lucru mereu sa fiu calma si sa merg la psihiatru sau sa iau distonocalm.Of nu stiu ca ma sperii numai intrind pe forumuri medicale si vazind citi se lupta cu morile de vint cautind raspunsuri sigure.Sint si eu curioasa ce raspuns o sa ai dupa sarbatori.La mine in oras nu sint asa buni psihologi si pe linga asta mereu trebuie sa o luam de la capat ajutindu-ne si luptind singure.Poate altii sint mai rau, sufera mai rau dar asa se zice ca optimismul te ajuta.Pe mine ti-am spus ma sperie simptomele acestea.Dupa sarbatori trebuie sa o iau de la capat.Si e trebuia sa imi fac radiografie de coloana cervicala dar am aminat .Sper sa ajung acolo.Multa sanatate si sa auzim de bine
21-01-2009, ora 17:47
Autor: georgigyo
buna, eu am rezultatul la TSH 0,95. Ce indica aceasta valoare?
Va multumesc
01-02-2009, ora 19:21
flory 74 sint curioasa ce ai facut mai departe.As vrea sa stiu ce tratamente ai mai facut si ce analize.Mai faci trat cu minerale?
01-02-2009, ora 20:45
Autor: flory 74
Buna . Ce mai faci? Cum te mai simti? Mai iau magneziu si calciu 10 zile pe luna. Analize nu am mai facut dar am zis sa-mi mai repet analizele la tiroida si sa fac o ecografie la tiroida.Inca mai fac sedintele cu psihologul.
02-02-2009, ora 11:07
Buna flory.Eu sint asa si asa in sensul ca ma simt fara putere si am o stare de moleseala.Iau si eu calciu si magneziu dar parca nu are nici un efect.Mi s-a dat iar tratament cu fevarin si frontin dar nu l-am luat.Iau distonocalm cind ma simt tensionata dar evit ziua cit pot caci imi da stari de moleseala.As vrea sa scap de temerile astea mai ales ca simt la inima palpitatii sa le numesc asa ca un fel de zvicnire.Am facut radiografia la coloana si au aparut cioculete la cervicala.Nu stiu cum sa mai fac sa scap de nedumeririle astea si sa ma simt mai energica.
04-02-2009, ora 16:31
Autor: flory 74
Buna dani.Nici la mine nu au efect calciu si magneziu.Nici eu nu ma simt prea bine.Cine ti-a dat fevarin si frontin?Psihiatrul?Ai ajuns la el?De ce nu le iei?Psihologul meu mi-a zis ca el crede ca starile mele sunt tot de la psihic,dar mai am sedinte de facut.Vineri a zis ca o sa-mi dea niste teste psihologice.Eu nu ma simt molesita ziua dar cand vine seara incepe parca sa mi se dilate venele si ma dor,incep arsurile in varful capului mai puternice.Sa stii ca si eu simt cate-o data niste zvicniri la inima.Asta de cateva zile.Nici eu nu inteleg ce se intampla cu mine de atatea luni.Tu ti-ai mai facut la tiroida ceva?Noi incercam sa ne gasim un diacnostic singure dar eu cred ca daca ne-au iesit analizele bune poate fii pe stress.Am citit pe net despre stress si afecteaza tot la organism.Noi vorbim amandoua dar nu stiu despre tine nimic.Cati ani ai,daca esti casatorita,daca ai copiisi de unde esti.Eu am 34 ani si 10 luni,casatorita,am 2 copii (un baiat de 9 ani si 9 luni si o fetita de 1 an si 6 luni) si sunt din bucuresti.Nu te superi pe mine ca te-am intrebat dar vreau sa stiu si eu despre tine pt.ca o sa mai vorbim.O sa-ti spun ce mi-a spus psihologul vineri.Mai vorbim.Pa.
04-02-2009, ora 20:03
flory,buna seara.eu sint asa de nedumerita cu starile mele ca incep sa cred ca iar trebuie sa o iau din loc si sa-mi fac analize. Am fost la psihiatru ca m-a trimis med de familie zicind ca e pe fond de stress.acolo mi-a dat fevarin si calmepan prima data,si nu le-am luat.Am tens mica si ma moleseau.Zicind si despre atac de panica atunci cind am fost la control mi-a dat frontin dar 0,25 mg dim si daca ma ia cu moleseala sa iau numai seara.De frica sa nu dea dependenta nu l-am mai luat adica am incercat 1 sapt.Am continuat sa iau distonocalm 1 pe zi si calciu cu magneziu dar acum nu stiu ce sa fac incerc sa iau distonocalm la nevoie si beau ceai de sunatoare si iau un amestec naturist care contine valeriana.Nu stiu de ce nu scap de palpitatii si de spasmele astea la nivelul gitului(ecografia am facut-o anu trecut si a iesit bn) si de intepaturile la inima.Sint curioasa ce teste psihologice faci.Si eu am doi copii dar mai mari-o fata de 15 ani si un baiat de 12,am 40 ani
21-03-2009, ora 12:56
Autor: madalina88
Vreau si eu sa stiu ce parere aveti despre cazul meu, in urma cu 2 ani am inceput sa am probleme cu respiratia si cu inima si am fost la 2 specialisti ambii doctori nu stiut cauza,si m-au trimis la endocrine,acolo am facut toate analizele si ecografie la gat si mi-au spus ca nu am nimci.Insa acum am inceput sa am probleme mai grave,mi-se umfla minile si gatul,am senzatia ca ma strange cineva de gat si nu pot respira,acum se observa foarte bine ca partea dreapta a gatului este mai marita si am caderi de calciu aproape zilnice,nu pot sa slabesc de loc,si am luat in greutate intr-o saptamna 2 kg,si am probleme cu somnul.Am consultat un medic acum un an si mi-a recomandat Metabol pentru slabit deoarece luasem in greutate foarte mult .
28-03-2009, ora 00:51
Autor: maryp
Buna Dani si Flori de o buna bucata de vreme ma confrunt si eu cu aceleasi stari ca si voi ma durea inima ziceam eu si nu puteam sa imi iau suficien aer cand respiram durerea mergea si la mana stanga ma doare in partea stanga de la inima pana la gat si apoi in spate in dreptul, inimii zic eu sunt foarte sensibila si ma supar foarte repede imi amortesc buzele si limba am facut testul de stress si a fost ok. Medicul de familie mi-a dat sa iau vitamina b complex magneziu si calciu cu vitamina D mi-a mai dat si Hydroxizine si Citalopram dar pe acesta nu l-am luat ca e prea tare si ma facea somnolenta dar am luat vitaminele si hydroxyzina si m-am simtit bine pt o vreme penru vreo 3,4 luni dar acuma iar a inceput si ma simt f. rau am sa incep din nou acel tratament si bineinteles am sa merg din nou la medic dar toate acestea simptome nu sunt altceva decat depresie ,anxietate.
Va doresc sanatate multa.
28-03-2009, ora 02:08
Autor: ancanadia
buna.va rog frumos sa-mi datzi shi mie un sfat.acum cateva zile am facut am facut un set de analize pt a depista daca am ceva probleme ce tin de glanda tiroida.simptomele care m-au determinat sa merg la endocrine au fost: caderea parului foarte tare, palpitatii, ritmul inimii foarte accelerat, maini si picioare mai mereu reci.tsh-ul a ieshit 1.23 iar ft4 - 12.7.prin urmare medicul mi-a prescris euthyrox 1/2 tableta pe zi.citind diferite pareri pe diferite forumuri, imi este cam frica sa incep tratamentul.va rog sa ma sfatuitzi cumva..multumesc.
31-03-2009, ora 21:43
Autor: Llaura
Buna!Si mie imi este frica sa incep tratamentul cu euthyrox.Din cate vad eu tu esti in limite normale,nu stiu de ce ti sa prescris tratamentul?!Simptomele par a fi de la tiroida,dar...Nu stiu eu nu am simptome dar TSh-ul mi un pic mare 4.43 valori normale:0.27-4.2.Cati ani ai?
05-04-2009, ora 04:49
Autor: any26
buna ancanadia,si eu am glanda si am luat euthirox 1 pastila pe zi din cauza tsh pre mare 26,4,dar acum 1 saptamana l-am intrerupt ca era prea scazut 0,033.eu te sfatuiesc sa asculti sfatul doctorului si sa faci control periodic si analizele la timp asta dupa cum iti zice doctorul dupa 2 luni,6 luni,un an ,dar nu cred cala tine e vorba de un ancred ca mai repede.eu ma simt, mult mai bine de cand iau euthirox ,si nu am luat in greutate,iti urez multa bafta
06-04-2009, ora 02:07
Autor: ancanadia
Llaura eu fac 21 de ani in august.am inceput totusi sa iau euthyrox de 3 zile insa pana acum nu am vazut nici un efect negativ.ma simt la fel ca si inainte.marea mea nedumerire este de ce imi cade atat de tare parul.sunt putine persoane care se plang de asa ceva din cauza glandei.oare sa merg si la un dermatolog?am ceva timp de cand parul meu nu isi mai revine si e din ce in ce mai putin.si in legatura cu euthyroxul..din cate vad eu, voi aveati tsh-ul mai mare in comparatie cu valorile normale.pe cand al meu, nu numai ca ma incadrez in valorile de referinta, dar nu e nici pe departe mai mare.in concluzie, de ce mi-o fi prescris mie ethyrox????cred ca de maine o sa il intrerup.of!
14-04-2009, ora 17:22
Autor: flory 74
Buna ancanadia.Eu cred ca ti-a dat euthyrox pt.ca ti-a iesit mare ft4.Din cate stiu eu limita este intre 0.7-1.9 iar tu ai 12.7.Si eu am simtome ca si tine dar mie mi-au iesit analizele bune la tiroida.Fac niste sedinte cu un psiholog si iau tratament homeopat.Psihologul mi-a zis ca este anxietate de sanatate cu atacuri de panica.Multa sanatate.
14-04-2009, ora 17:27
Autor: flory 74
Buna maryp.Vreau sa te intreb ce test de stress ti-ai facut?Ai incercat sa mergi si la un psiholog?Eu merg si fac un tratament homeopat.Si eu am simtome ca tine.Psihologul mi-a zis ca este anxietate de sanatate .
14-04-2009, ora 17:29
Autor: ancanadia
buna flory 74.eu nu am mai luat euthyrox.ashtept sa merg totushi shi la un dermatolog pt ca in mom de fata cel mai tare ma sperie parul care nu se mai opreste din cadere.sunt foarte disperata in ceea ce priveshte problema asta :(
14-04-2009, ora 17:31
Autor: flory 74
Buna georgigyo.Valoarea la tsh este buna.Limita este intre 0.2-4.2.Deci valoarea ta este buna.Ce sintome ai?
14-04-2009, ora 17:37
Autor: flory 74
ancanadia sa stii ca si mie imi cade parul mai ales cand fac baie si ma pieptan sau cand trag de el.Pe mine ma doare si piele capului cateodata.Ai parul lung?Stiu ca si de la tiroida cade parul.
14-04-2009, ora 17:41
Autor: maryp
Buna Flory 74 da am facut acel test de stress de trei ori si e ok zic ei dar totul e pe baza de stress si de suparare si se pare ca e anxietate. Nu am fost la psiholog am fost la cardiologie de nu stiu cate ori insa acum nu mai am asigurare si ca sa te duci aici la un medic te costa f mult eu insa am avut si un accident de munca si mi-am pierdut job-ul si totodata si asigurarea iar acuma astept sa vad cum se vor termina toate si sa imi iau din nou asigurare si am sa merg la medicul meu si sa ma trimita unde vrea am primit ceva medicamente xanatin daca nu gresesc si m-au ajutat intr-o oarecare masura . Ce tratament ai primit tu?
Sau ce ti-a indicat medicul sa faci?
MUltumesc Flory 74.
14-04-2009, ora 17:43
Autor: flory 74
Buna dani.NU ai mai dat nici un semn de viata.Ce mai faci?Cum te mai simti?Ce ai mai facut?Ce tratament ai mai facut?Astept vesti de la tine.
14-04-2009, ora 17:55
Autor: flory 74
maryp imi pare rau prin ce ai trecut dar sper sa fie totul bine de acum incolo.Am fost si eu la cardiolog dar totul a fost bine.Am fost si la endocrinolog dar mi-ai iesit bune analizele si am fost trimisa la psiholog.Am fost si la psihiatru si mi-a dat calmepan si efectin dar mi-a fost frica sa le iau sa nu-mi dea stari de somnolenta avind copil mic intelegi.Acum fac tratament homeopat si terapie cu psihologul.Dar in ce consta testul de stress?Unde l-ai facut?Multa sanatate si incredere in tine.Totul va fii bine
14-04-2009, ora 18:29
Autor: maryp
Flory 74 testul de stress e in felul urmator : iti pune toate firele alea de la ekg si inca mai multe pt ca esti conectat la computer te pune sa alergi pe banda aceea pe care faci fitness si trebuie sa atingi o masuta oarecare la inima , dupa varsta si mai multe criterii incepi cu o viteza mica apoi mai mare si apoi si mai mare trebuie sa alergi pe banda cu toata aparatura pe tine si iti ia la fiecare 2 minute tensiunea si prin asta iti verifica stressul zic ei este o procedura aici nu stiu daca este si in Romania asa ceva insa aici toata lumea care are asa probleme te trimite sa faci acest test medicul cardiolog te examineaza in tot acest timp.
inainte de test mi-au facut un fel de raze speciale la inima nucleare ar veni in lb ramana iti verifica toate vasele de sange si arterele de la inima si cum circula sangele si muschii inimii nu am mancat nimic inainte de acest test apoi nupa raze si dupa stess test am mancat micul dejun de la ei si apoi mi-au facut din nou acele raze dar totul este ok si oxigenu e ok si inima si totul insa am aceleasi simptome urmeaza cat de curand sa merg la medicul meu si apoi sa ma trimita undeva dar cel mai probabil este anxietate, depresie si uite asa. Si mie mi-au dat somnolenta medicamentele care milea dat la inceput apoi dupa aceea am fost ok insa am mare ajutor din partea sotului ma sprijina f mult si eu am 4 fetite dar ma ajuta si ele sunt intre 12 si 17 ani si cea mica 5 asta ma ajuta mult altfel nu stiu ce ma faceam.
Multumesc lui Dumnezeu pentru ei.
Multa sanatate.
15-04-2009, ora 19:38
flory chiar ma bucur ca ai dat semne de viata.Eu ma simt ceva mai bine dar nu scap de panica ,de starile de panica care ma iau cind sint singura la drum.Tot mai ametesc si am impresia uneori ca am ceva cu inima ca mi se pune un nod in git si ma simt epuizata.De palpitatii am mai scapat dar tot nu stiu cum sa scap de starea de agitatie.Ar trebui sa fac iar analize caci ma simt slabita si mi se incordeaza muschii(ca la caderi de calciu)O vreme n-am mai luat nimic doar distonocalm seara sau cind eram foarte panicata.Acum iau calciu si magne b6 si ceai de sunatoare beau zilnic.Tu ce noutati ai?Psihologul iti este de folos?Te simti bine dupa sedintele de psihologie?Pe mine ma framinta gindul ca dupa ce am slabit mult acum un an jumatate si nu tin regim nu ma ingras(nici nu vreau prea mult dar ma sperie ca vad ca ma mentin asa slaba si cred ca e ceva in neregula ca nu am nici puterea de dinainte),Iti urez sanatate,Sarbatori fericite si astept vesti de la tine
15-04-2009, ora 22:23
Autor: maryp
Buna Flory ce mai faci cum te simti?
As vrea sa imi spui pe scurt ca sa nu te retin in ce consta tratamentul "homeopat"?
Multumesc si multa sanatate.
18-04-2009, ora 00:44
Autor: flory 74
buna dani si eu am perioade cand ma simt bine, dar cateodata imi este rau. Tot ca tine cand am o apasare in piept sau ma strange ceva de gat, nu pot respira,am palpitatii (simt cum o ia inima la galop cateva secunde), ameteli, arsurile mele in cap.Cu psihologul fac inca terapie si ma invatat cum sa respir, sa ma relaxez , sa ies cat mai mult la plimbare si iau tratamentul homeopat dar vad ca tot imi este rau cateodata.Mie mi-a zis psihologul ca am anxietate de sanatate cu atacuri de panica.Daca citesti pe net despre atacurile de panica are sintomele pe care le avem noi.Mai vorbim.Multa sanatate si sarbatori fericite.
Adaugă un comentariu / răspuns
39 comentarii 12 INAINTE ›