sa fie cushing, feocromocitom sau e o chestie pshica?

01-11-2008
aridana
Nu este medic/terapeut
aridana
mi s-a descoperit cortizolul mare 667 (normal pana la 550).am fost cu nalizele la endocrinolog si ea cauta un feocromocitom(o boala endocrina un fel de tumora care secreta ceva) sau un sindrom cushing(tot o boala endocrina care secreta cortizol).eu fac pusee de tensiune(mai ales cea diastolica e mare mai tot timpul) sunt obeza (am 105kg) am acnee bufeuri agiattie nu ies din casa din cauza ametelilor care le am am renuntat la servixiu sunt agitata nu pot sa dorm etc.la endocrinologie am facut rmn si ct ca sa casut tumora aia care secreat cortizol...dar din fericire nu aau gasit nimk.si acuma stau si ma intreb stiind ca cortizolul eun hormn al stresului si avand in vedre ca am trecut prin niste traume emotionale in viata si cu sotul nu ma prea inteleg ma supar zilnic.. sa nu fie oare crescut cortizolul si tensiunea arteriala si toate simptomele ce am descris mai sus...pe fond pshic. poate e cineva de specialitate sau chiar daca nu e as vrea tare mult parerea dvs.
4 comentarii
0
02-11-2008, ora 02:03
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Aridana ai pus punctul pe i cu subiectul asta ! Eu sunt de parere ca anxietatea este o tulburare care trebuie tratata de endocrinolog si nu de psihiatru, dar trebuie facut asta cat mai din timp pana nu se produc anumite modificari organice ! Deci cand mai mergi la endocrinolog intreaba daca Ketoconazolul(ca inhibitor de ACTH) nu este o optiune pt scaderea cortizolului ! Altcineva a propus testul de supresie cu dexametazona(un hormon similar cu cortizolul) care se face pt a se depista daca e Cushing ! Daca este o tumora (pe hipofiza sau suprarenale) cortizolul nu va scadea, daca sunt alte cauze organismul prin reactia de feed back va scadea producerea de cortizol prin scaderea secretiei de ACTH a hipofizei ! De asemenea insista sa iti masoare aldosteronul(tot un hormon suprarenalian), eu cred ca de aici vin puseele de tensiune si multe altele, este o banuiala a mea !
Ca solutie practica la aceste simptome am mai dat un raspuns la un subiect cu ameteli ! Subliniez ca sarea adaugata si alimentele sarate trebuie cu totul excluse ! In mod evident atat ceaiul recomandat cat si aceasta restrictie te vor ajuta si in privinta greutatii ! Sanatate !
0
02-11-2008, ora 09:58
aridana
Nu este medic/terapeut
aridana
multumesc stevens.sa sti ca la mine ACTH-ul e normal deci nu e crescut. doar cortizolul e putin peste limita.pentru ca daca era ACTH-ul crescut era clar un cushing sau era mai usor de diagnosticat si imi era si mie mai clar. dar asa ca el e normal si doar cortizolul e mare ma face sa cred ca e altceva. dar totusi ce simptome am citi ale cushingului sau feocromocitom sunt aceleasi care le am eu.asa ca.sunt in ceata.
0
05-11-2008, ora 01:42
camell
Nu este medic/terapeut
camell
ai incercat pina acum xanax in doza mica?
0
01-02-2011, ora 00:36
Alb07
Nu este medic/terapeut
Alb07
Psihic nu este in nici un caz. Avand in vedere probleme hormonale, clar ai probleme endocrine. Mai bine iti faci un RMN abdominal sa vezi daca nu ai vreo tumoare suprarenala. Si metanefrinele, se fac la Parhon sau Synevo contra-cost.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Copiii mici din grădinițele norvegiene au un nivel ridicat de stres
  •