ruptura tendon achile - cat dureaza tratamentul?

03-05-2007
mikutzu
Nu este medic/terapeut
mikutzu
Acum fix 2 luni am fost operat de ruptura tendon achile.As dori sa stiu cat dureaza tratamentul de recuperare, in ce consta si daca am sanse sa ma recuperez macar 95%.Mentionez ca inca nu pot sa calc pe piciorul operat si nici nu am inceput inca un tratament de recuperare deoarece doctorul chirurg care m-a operat a spus ca pot sa incep recuperarea dupa aproximativ o saptamana de la data cand va scriu. Exista proceduri speciale in tratamentul de recuperare a tendonului lui achile? Exista clinici specializate in asa ceva? Sunt din Iasi.
Va multumesc.
6 comentarii
0
14-02-2008, ora 00:00
juditmatis
Nu este medic/terapeut
juditmatis
eu am fost operat acum 7-ani la piciorul sting. si am jucat fotbal pina acum. si nu am simtit ca sint operat.dar acum-a 2008.01.22 sa rupt si piciorul drept acum sint operat si ma simt bine si astept sa scoata ghipsul.se zice ne oficial ca daca se rupe la un picior se rupe si celalalt. mentionez ca operatia sa reusit
0
26-08-2009, ora 21:26
kotzebuie
Nu este medic/terapeut
kotzebuie
salut mikutzu

Citesc ca ai fost operat cu achile si esti ingrijorat, de evolutia piciorului.si eu am fost operat de achile si tot asa am simtzit dar nu te lasa coplesit ca va fi bine, mie in timpul unui meci de fotbal mi sa rupt acum 3 ani si am crezut ca nu mai pot juca niciodata, desi la 45 de ani altzi oameni gindesc altfel dar un singur lucru trebuie sa stii in legatura cu acest accident, multa gimnastica a labei piciorului zi de zi cit un pic si intro luna jumatate te refaci.Nu crede ca ceva clinica specilala te reface mai bine decit vointza ta.Fii perseverent si vei reusi.Mult succes
0
24-02-2013, ora 19:53
dobre89
Nu este medic/terapeut
dobre89
Buna ziua as avea si eu o intrebare daca ma puteti ajuta ! as vrea sa te intreb cat tine operatia la tendonul lui achile 6 cm deasupra insertiei calcaiului ?
0
20-04-2013, ora 12:40
viobmw
Nu este medic/terapeut
viobmw
09.04.2013 la fotbal = ruptura totala tendon ahile stang. Pe 12.04.2013 m-am operat la Cluj la o clinica privata specializata in operatii minim invazive. Nu am avut dureri mai deloc (foarte putin in prima noapte dupa operatie) si spre deosebire de ce am citit aici, la mine nu s-a imobilizat cu ghips, ci doar orteza din prima zi, aceasta fiind si mult mai confortabila (are fante pentru aerisire si e reglabila strangerea). Daca e cineva operat prin acest tip de operatie (eu am 8 incizii mici, cate 4 pe fiecare parte fara nici o taietura) as vrea sa stiu cum a decurs recuperarea, Doctorul mi-a spus ca la 2 saptamani se scot firele, dupa care pana la 3 luni se poarta orteza (in interiorul ei are cateva talpi mai mici care scot gradual pana piciorul va ajunge la 90grade). Partea cea mai rea la acest tip de operatie este perioada lunga de recuperare (doctorul a zis 1 an si nici nu poate sa ofere garantie :)).
0
07-02-2014, ora 18:09
rvkionut
Nu este medic/terapeut
rvkionut
Am fost operat de tendonul Achilian drept anul trecut in martie, dupa 7 luni picioul mi s-a umflat, am mers la un chirurg plastician, care m-a operat din nou deoarece organismul nu a acceptat firele din interior, dupa aceasta a 2 operatie mi-a ramas o gaurica in zona operata prin care imi secreta un lichid... mi s-a recomandat prima oara acid boric, apoi cicatrol iar de 2 zile folosesc catrix. cel din urma intradevar usuca si prinde pielea dar dupa ce fac un pic de efort secreta iar. medicul mi-a zis ca am o bacterie in sange si asta influenteaza neanchiderea plagii.. V-a rog sa ma ajutati !!!
0
02-06-2014, ora 20:53
Helden2000
Nu este medic/terapeut
Helden2000
Buna tuturor,

Vad ca mai toata lumea pe aici a fost operata pt ruptura completa, eu am fost diagnosticat cu ruptura incompleta si mi au pus o orteza, stau cu ea de 2 saptamani. Mi am mai dat o jos din cand in cand doar cand stau linistit in pat.a mai fost cineva in situatia asta? Mi au mai gasit rupturi partiale fibrilare la jonctiunea cu muschiul gambei.

Va multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tendinita ahiliana (leziunea la tendonul lui Ahile) - primul ajutor
  •