ruptura de menisc insotita de chist sinovial

24-03-2013
toni54
Nu este medic/terapeut
toni54
Am o ruptura de menisc care este insotita de chist sinovial, precum si lichid in cantitate moderata.Daca cu meniscul se poate trai si neoperat(daca nu sunt dureri ) chisturile si lichidul se pot resoarbe, in timp cu ceva tratament ?



multumesc frumos

-

Am uitat sa mentionez : barbat, virsta 59 ani, inaltime 1, 77m, greutate 86kg, am fost diagnosticat acum 4-5 ani cu tendinita degenerativa. Leziunea am dobindit-o la tenis cu piciorul dar fara o lovitura sau o miscare brusca.
1 comentarii
0
24-03-2013, ora 22:02
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Va raspund punctual:
- tendinopatia (degenerarea tendonului, ajungand pana la ruptura) se datoreaza atat celor peste 20 kg in plus, cat si sporturilor agresive, cum este tenis-ul, jogging, foot-ball etc;
- leziunea meniscala, daca este clara din punct de vedere clinic, trebuie operata artroscopic. In caz contrar, meniscul lezat va distruge iremediabil cartilajul.
- lichidul articular se secreta excesiv tocmai pentru protectia cartilajului. Prin urmare, nu trebuie sa va preocupe efectul (lichidul articular in cantitate crescuta) cat mai ales cauza (leziunea meniscala, distrugerea cartilajului = artroza).
- nu exista alt fel de tratament in afara repausului, a kineto-terapiei sau a interventiei chirurgicale. Nu se pune problema de medicamente sau alte produse/proceduri similare, fiind vorba despre probleme pur mecanice (leziunea meniscului, distrugerea cartilajului etc)
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ruptura de menisc - primul ajutor
  •