rugaciune-furnicaturi-energie-nu inteleg

02-04-2015
Mary123456
Nu este medic/terapeut
Mary123456
Buna ziua, va rog frumos, cine a trecut prin aceasta experienta sa-mi dea un raspuns.
In 2013, am suferit o cadere nervoasa in urma suprasolicitarii intelectuale, avind la baza si diferite conflicte psihologice interioare, intrebari existentiale, conceptii religioase nefondate, lipsa socializarii etc.
Acum sunt insarcinata, nu pot lua pastile, si incerc sa traiesc cumva, psihiatrul a vazut ca sunt insarcinata si nu a asteptata sa-i povestesc toata istoria mea, a vazut ca ma tin pe picioare si a spus sa astept dupa ce o sa nasc, si totusi nu stiu de ce sufar.
In prezent rezist datorita rugaciunilor, simt cum gindurile mele sunt imprastiate diferite amintiri, parca pierd sensul cuvintelor, anxietate, nemultumire interioara, confuzie mentala, rigiditate in gindire, ma simt limitata, si atunci cind citesc vreo rugaciune, sau chiar cind spun in gind numele unui sfint, in creier simt un fel de energie care se aduna in mijlocul fruntii sau in crestetul capului, nu neaparat ma simt bine, dar minte mi semai lumineaza un pic, dar nu tine mult, simt usturimi pe creier, aceasta energie se plimba prin cap, nu inteleg, as vrea sa stiu daca cineva a mai trecut prin asa ceva, si in ce boli se manifesta, depresie, anxietate, schizofrenie etc. Sau cind stau in biserica la fel simt acesta energie care ma deranjeaza, o simt prin cap, parca imi stringe emisferele. Ma iertati pt greselile gramaticale, am scris de pe tel.
10 comentarii
0
03-04-2015, ora 10:36
Mary123456
Nu este medic/terapeut
Mary123456
Ce, chiar nimeni de pe acest forum nu a simtit asa ceva? rog din tot sufletul sa-mi scrieti cine a simtit asa ceva.
0
03-04-2015, ora 18:43
Psiholog Ana Cristina Badita
Psihologie, Sibiu
Psiholog Ana Cristina Badita
Este dificil sa opinam (ma refer la psihologi si psihiatri) fara sa cunoastem mai multe detalii.
De cand au aparut simptomele?
Ce te deranjeaza cel mai tare?
Ce intelegi prin "cadere nervoasa"? Ce s-a intamplat cu viata ta in perioada aceea, n 2013?


Psihiatrul ti-a pus vreun diagnostic? Ti-a prescris tratament?

psih. Ana Badita
0
05-04-2015, ora 06:53
Mary123456
Nu este medic/terapeut
Mary123456
Am invatat non-stop un an jumate la facultatea de medicina, fara placere, cu mult stres, cu multa frica ca ma vede Dumnezeu, dar cu ginduri grandioase de a salva lumea, starea depresiva a familiei mele, am renuntat la tot ce-mi facea placere, filme, muzica, am invat atit de mult incit creierul meu nu uita nimic, era foarte deranjant, tineam minte totul, imi simteam capul plin pina am cedat, am simtit un stres enorm, am mai scris si in alte topicuri despre situatia mea masochista.
In prezent simt o energie in cap, in tot corpul, si atunci cind spun rugaciuni se plimba, ba se relaxeaza corpul si se aduna toata in cap, ori doar se plimba in cap si-mi da diferite stari, confuzie, gindire neclara, la moment simt ca nu imi place nimic, nimic, ma deranjeaza prezenta acestei energii instabile pe care nu o pot intelege, nu am mai citit la nimeni care a avut depresie sa simta o astfel de energie, vreau sa spun ca dupa ce am cedat nervos, nu puteam sa spun rugaciuni, simteam o forta care ma respingea, am fost la slujbele sf.Vasile si am simtit ca a plecat ceva de la mine, la preot nu i-am spus, caci nu ma va intelege, am incercat sa-i spun, dar... nu mi-a facut nimeni vraji si nu fac urit in biserica astfel nu pot spune ca sunt posedata, doar simt acesasta energie care imi dau diferite stari la creier furnicaturi si amortelei si in afara de acestea stari anxioase, depresive, ginduri incilcite, trebuie sa ma concentrez bine atunci cind vorbesc parca nu as stapini-o, simt o distanta intre mine si ceea ce vorbesc, e frustrant, simt ca sunt inflexibila rigida in gindire nu pot fi abstracta, mi-am batut joc de mine, m-am imbolnavit singura avind oarecare influenta din partea familiei mele, nu inteleg legatura dintre rugaciuni si starea mea caci la mine unele stari se amelioreaza cu rugaciuni dar nu pe mult timp.
0
05-04-2015, ora 11:20
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Starile descrise in primul paragraf se incadreaza la hipomanie si trec foarte usor cu un stabilizator de dispozitie (carbamazepina, depakine, lamictal..) sau se poate incerca cu tinctura de valeriana - care este un precursor al depakine-ului, 15-20 de picaturi de 2-3 ori pe zi ! Sau cu o doza mica de neuroleptic potrivit, dar trebuie testat care se potriveste organismului propriu !

Bafta !
0
05-04-2015, ora 15:28
Mary123456
Nu este medic/terapeut
Mary123456
Pastile psihiatrice din pacate nu-mi permite medicul dar nici constiinta mea nu imi permite, incerc sa rezist nu mai am mult inca o luna si jumate, pe parcursul sarcinii am luat un fel de Strecare un fel de pastile cu extracte de ierburi ce pe un om normal ar trebui sa-l linisteasca, pe mine nu ma linistea, ci doar imi relaxa musculatura pe cind pe creier nici nu-l afecta intr-un oarecare fel, tensionat de Doamne fereste, adica simteam parca mi se inghesuiau emisferele in cap, cu o usturime a fruntii.
Valeriana nici pe atit nu ma linisteste, iarasi are efect asupra corpului pe cind a creierului de loc, imi provoaca doar aciditate gastrica.
0
05-04-2015, ora 21:59
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Cum doriti, insa starile proaste se vor transmite si copilului, deci o medicatie minimala sub forma de picaturi Depakine la 2-3 zile de exemplu ar fi in beneficiul amandoura ! Altfel dati nastere la urmatoarea generatie de copii clienti psihiatrici !
0
06-04-2015, ora 11:03
prozac
Nu este medic/terapeut
prozac
Mary123456, cred ca ceea ce simtiti este doar anxietate si atat.
Pe cat este de enervanta, pe atat este de inofensiva daca este tratata cu ignoranta.
Anxietatea poate aparea pe fond emotional si hormonal (spuneti ca sunteti insarcinata acum). din pavcate nu puteti lua nimic acum, insa puteti lua dupa ce veti naste.
Intrebti medicul daca puteti lua preparate din plante, tei, talpa gastei, valeriana.
repet intrebati medicul pentru aceste plante pentru ca nu cunosc daca pot afecta in vreun fel de copil.

Dupa ce veti naste, va puteti adresa medicului, pina atunci puteti face sedinte de psihoterapie in care sa invatati sa va relaxati.

Sanatate maxima!
0
06-04-2015, ora 11:43
Mary123456
Nu este medic/terapeut
Mary123456
Prozac, mersi pentru raspuns, va spun ca plantele nu au nici o actiune asupra starii psihice, sper si eu sa fie doar anxietate, insa toata starea asta se datoreaza realatiei aiurite dintre mine si familia mea, plus ca mi-am depasit limitele in ceea ce tine invatatura suprasolicitindu-mi creierul, dar nu stiu de ce el nu si-a activat sistemele de aparare, ori eu nu le am, ori sunt dar sunt defecte, adica in tot acest rastimp de violare a creierului nu m-a durut capul niciodata, dar simteam ca se face mai activ, mai activ, mai activ, si credeam ca e bine adica din punct de vedere a reusitelor caci pe plan afectiv simteam ca ceva sufeream modifcari, lipsa de emotii, de placere, de fericire, dar si vorba spontana simteam ca nu iesea din cap, dar din burta :), depuneam efort dar orice vorba era gindita, logica, analizata, of era chinuitor, acest lucru trebuia sa fie firesc fara ca sa depun efort, nu stiu de ce dar parca doream sa ma autodistrug, sa fac ceea ce nu imi place.
Eu eram cel mai relaxat om de pe Planeta, dar brusc din cauza influentelor exterioare, am crezut ca cum sunt eu nu e bine, trebuie sa fiu mai incordata, mai stresata, mai ingrijorata, si am inceput treptat, treptat sa ma transform aiurea, acum eu incerc sa redevin acel om de odinioara, ca nu s-a perdut inca, il simt ca mai traieste in mine, dar unde ca mi-am dezechilibrat neurotransmitatorii, si e greu, ma gindesc ca poate prin schimbarea modului meu de gindire + plus ceva medicatie o sa revin cu picioarele pe pamint.
Dar chestia asta cu rugaciunea o simtiti si voi?, adica cititi sau va rugati in gind si simtiti ceva in creier, asta vreau sa stiu.
0
06-04-2015, ora 11:54
Mary123456
Nu este medic/terapeut
Mary123456
Relaxarea asta nu stiu cum se face, ca eu imi simt capul tensionat si de la cap, corpul, dar capul ma stringe, nu stiu ce cuvinte sau melodie l-ar putea face mai relaxat, doar rugaciunea are efect asupra mea, nu mi-l relaxeaza dar imi schimba putin starea.
0
06-04-2015, ora 17:08
prozac
Nu este medic/terapeut
prozac
Mary123456 ai fost suprasolicitata, cu motoarele la maxim cum se spune, numai ca noi nu suntem masini, ci suntem fiinte cu anumite limite. Poate ai fortat putin limita si acum te resimti.

Nu este nici un bai, iti vei reveni.

Cauta Linden method pe youtube sau tehnica de relaxare progresiva Jacobson, sunt exercitii in care inveti sa te relaxezi.Trebuiesc practicate pornind de la 5 minunte de relaxare si facute cum trebuie pot duce la un somn adanc linistitor.

Seara la culcare iti poti face un ceai de tei+paducel+talpa gastii, putin mai concentrat, indulcit cu miere de buna calitate.
Un masaj al talpilor picioarelor este bine venit pentru un somn odihnitor.

Da, eu cand ma rugam am simtit o energie care se "plimba" pe corpul meu, dar am pus-o pe seama anxietatii si am trecut peste fara probleme.

Sanatate multa!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul