rog raspuns de specialitate

05-04-2008
ugur
Nu este medic/terapeut
ugur
mama mea sa operat la san a facut masectomie totala, iar dupa ce au iesit anlizele a rezultat ca nu avea urme de neoplasm mamar.a incetat tratamentul cu chimio dar dupa 3 luni de la operatie a inceput sa se unfle mana rau si spatele.am fost la doctor si ne-a spus ca are linfangita sau edem finfatic.are dureri groaznice de mana nu mai poate, nu mai doarme, ce pot face.ce medicamente exista pt aceasta boalasau daca exista cum se numesc.boala aceasta ce este si cum se vindeca.rog urgent raspuns.
10 comentarii
0
08-11-2008, ora 11:32
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Cauzele cele mai frecvente ale edemului limfatic sunt urmatoarele: extirparea si iradierea ganglionilor limfatici la interventii chirurgicale la glanda mamara (edemul limfatic ale membrului superior), la operatii in regiunea bazinului (edem limfatic al membrului inferior ) si in regiunea capului si gatului (edem limfatic al gatului si al fetei). Edemul limfatic, de asemenea, apare in rezultatul lezarii vaselor si ganglionilor limfatici cauzate de inflamatii recidivante (flebite, erizipel, etc).

Wobenymul restabileste permeabilitatea vaselor limfatice, elimina substantele proteice nedorite din spatiile intercelulare si inhibeaza procesul inflamator. Cel mai optimal s-a dovedit a fi tratamentl complex al edemului limfatic cu Wobenzym in imbinare cu diferite proceduri fizioterapeutice (bandajare, limfodrenaj manual sau instrumental, execitii speciale, etc. ). Tratamentul edemului limfatic se va incepe cat mai timpuriu. In acest caz sunt mai multe sanse de succes.

Ar fi foarte bine daca ar folosi si un AINS topic gen Fastum gel, Ketonal gel, Diclofenac gel !!!

Ar trebui sa consultati cat de repede (dar deja cred ca ati facut-o pt ca vad ca acest sub. este postat pe 5 aprilie 2008) un medic internist pentru ca s-ar putea sa aiba nevoie si de un tratament cu antibiotice!
0
22-05-2009, ora 20:33
monalisaorendt
Identitate neconfirmată
monalisaorendt
Exact aceasi problema o am si eu cu mama mea, draga ugur, diferenta este ca mama a facut operatia pt cancerul la san si tratamente radio si ciostatice acum 5 ani.Acest limfedem a aparut acum 6 luni si s-a tot agravat, a facut sute de sedinte de masaj limfatic, a luat Detralex si antibiotice cu sutele.dar nimic nu o ajuta, durerile sunt tot mai mari, degetele de la mana sunt paralizate si-a pierdut simtul tactil si nu mai poate strange mana in pumn, nu mai doarme de o luna, e tot mai slabita nu mai are putere nici pana in fata blocului sa iasa, viata ei a devenit un calvar.Mi-as dori si eu sa aflu daca exista o posibilitate printr-o interventie chirurgicala.mama saraca, chiar imi spunea ca nu mai rezista si ca ar prefera chiar amputarea bratului, eu totusi sper sa existe si alta varianta.Va rog din suflet sa ma ajutati cu informatii legate de tratarea sau operarea chirurgicala a limfedemului in forma agravata.
0
25-05-2009, ora 17:42
limfedem
Nu este medic/terapeut
limfedem
La un spital din Budapesta unde am fost, se face drenaj limfatic se pun fese compresive si pacientii sunt invatati sa isi faca singuri masaj si sa nu mai depinda de nimeni.Sanatate mamei dvs.
0
25-05-2009, ora 18:21
monalisaorendt
Identitate neconfirmată
monalisaorendt
Cum se numeste spitalul din Budapesta si cum se poate ajunge acolo avand in vedere ca suntem cetateni romani.Care sunt costurile tratamentului si cat timp dureaza?Va multumesc pt informatii!
0
25-05-2009, ora 22:34
limfedem
Nu este medic/terapeut
limfedem
Spitalul se numeste Szent Istvan, este un spital precum Fundeni, intr-o curte mare sunt multe corpuri de spital, fiecare corp are destinatia lui.Sectie de limfologie este in corpul G, directoarea corpului este d-na prof.dr. Judit Daraczy.Pacientii din Ungaria merg de 2 ori pe an si stau 2 saptamani.Noi am stat 5 zile de luni pana vineri si pentru o persoana a costat 100.000 FT. -aici intră drenaj limfatic, cazare, vizite medicale masa ( feşele si ciorapul compresiv nu intra in acest pret ele se cumpara pe baza de reţetă de la o farmacie din curtea spitalului- limfedemul este la picior, dar am văzut paciente cu probleme exact ca mama dvs.) D-na directoare ştie limba engleză, doctori din subordine au fiecare doar un salon de pacienti, fetele care fac drenajul limfatic mai ştiu engleza, şi cel mai important lucru 3 asistente sunt din Romania, stabilite acolo.Aştept veşti , sanatate si incredere in acesti oameni minunati, 100 de ani daca ne asteapta nu vor fi ajunsi, platesi dar esti tratat si nimeni nu asteapta nici o atentie.
0
26-05-2009, ora 11:18
monalisaorendt
Identitate neconfirmată
monalisaorendt
Va multumesc mult pt toate aceste informatii care imi sunt de un real folos si doresc sa va intreb in continuare cum se ajunge la aceasta clinica e nevoie de vreo trimitere medicala speciala? e necesar un card international de asigurare medicala?cat despre pret mie mi se pare putin, am facut o paritate forint unguresc si leu romanesc si 100 000 FT inseamna 1 500 000 lei vechi.Este incredibil ca un milion jumate de lei vechi sa fie de ajuns pentru tratament, cazare si masa.sau poate nu am inteles eu corect suma.
0
26-05-2009, ora 12:29
limfedem
Nu este medic/terapeut
limfedem
100.000 Ft = 15.000.000 lei vechi
la asta se adauga feşele şi tot ce trebuie pentru masaj, depinde ce recomanda pe reţetă aprox.100 Euro, plus ciorapi medicinali, nu ştiu cum se numesc pentru mână, deci în total 15 milioane lei vechi + 200 Euro.
Pretul este la nivelul septembrie 2008, se plăteşte doar în Ft. nu ştiu acum cât au mai crescut tarifele la spital pentru că au avut şi ei reforma în sănatate.Plata se face la externare la caseria spitalului.Este preferabilă internarea începând de luni, sâmbătă şi duminică nu se fac proceduri.Pentru rezultate vizibile trebuie cel puţin două săptămâni.
Am fost la un consultaţie la spital la d-na prof.dr. în anul 2007 ( eram în concediu ) ne-a costat 4400 Ft..apoi ne-a programat pentru internare.
Din gara Keleti se ia tramvaiul nr.24, max.20 minute ajungi la staţia NAGYVARAD TER, peste drum este spitalul. -
0
02-07-2010, ora 11:18
Daniela Arad
Nu este medic/terapeut
Daniela Arad
Buna ziua

am o intrebare. ati obtinut ceva rezultate cu ceva tratament pt edem limfatic?

va multumesc
multa sanatate!
0
02-07-2010, ora 15:11
ugur
Nu este medic/terapeut
ugur
eu am incercat tot felul de tratamente dar fara rezultat (wobezym tot felul de fase elastice masaje etc)dar fara nici un rezultat.nu exista in romania la ora actuala medicamentatie sau tratament corespunzator.inre timp mama mea a decedat dar la rezutate acea mana unflata este tot o recidiva a. nu mai vreau sa vb de asa cevaprin ce am trecut eu numai dumnezeu stie.in romania nu exista decat foarte mici seanse de supravietuire a unui cancer in stadiu 2-3.dupa operatie majoritatea recidiveaza mai agresiv decat la inceput adica cu metastaze.asta este sa te fereasca cel de sus de asa ceva pt ca este cel mai ingrozitor lucru de pe pamant si pt cel bol;nav dar si pt cei din familie si sa nu mai vb de costurile aferente.
0
14-03-2013, ora 18:35
remus.falub
Nu este medic/terapeut
remus.falub
Din pacate la ora actuala in romania nu exista un serviciu specializat pentru tratarea edemelor limfatice... cred ca nici medicii de familie nu stiu cum sa trateze edemele limfatice. Exista idee si franturi ale tratamentului. Am observat ca lumea se plange ca au incercat tratamente cu medicamente sau geluri, gen Diclofenac, dupa cum recomanda cineva. Toate acestea sunt inutile. 'fasele elastice' pot fi extrem de benefice, daca sunt aplicate corespunzator. Trebuie sa intelegem ca in tratamentul edemului infatic exista doua tipuri de tratament: intensiv si de mentenanta, intretinere, conservare. Tratamentul intensiv consta in aplicarea de bandaje compresive, un fel de 'fase elastice'. La ora actuala exista mai multe feluri de tratament intensiv, insa cel mai eficient este cel mai nou, folosind bandaje produse de o comapanie germana. (nu o sa dau nici un nume de comapanie pentru a nu fi acuzat de publicitate pentru o companie sau alta). Spre deosebire de variantele disponibile in Romania la ora actuala, bandajele compresive se apica de doua ori pe saptamana, timp de 3 saptamani, spre deosebire de varianta in care se aplica zilnic, sau tot la doua zile si poate dura mult timp. O alta deosebire este faptul ca noua varianta de bandaje este in doua straturi, primul protector si al doilea compresiv, spre deosebire de cele 3 straturi, sau mai multe, la metodele mai vechi. Dar acest tratament se aplica doar in cazuri grave, extreme, ca o metoda intensiva de tratament. Rezultate pot fi foarte bune, se poate pierde pana la cativa litrii de lichid in membrul afectat. O problema ar fi costurile, bandajele respective nu stiu daca sunt disponile in Romania, dar in vestul Europei costurile unui asemenea tratament se ridica undeva in jur de 900-1000 de Euro, dar bandajele se pot elibera pe reteta.
Tratementul de mentenanta, conservare, consta in principal in purtarea de ciorapi compresivi, in cazul afectiunilor la nivelul membrelor inferioare, sau maneci compresive si manusi in cazul afectiunilor la nivelul membrelor superioare.
Alte metode de tratament sunt masajul limfatic decongestiv, pompele care stimuleaza si simuleaza circulatia limfatica, care aplicate in conjuctie sau imbinare cu tratamentul compresiv poate fi extrem de benefic.
Tratementul este bine sa fie inceput de la primele semne de edem limfatic. de asemenea ar fi foarte bine daca pacientul ar fi putea fi vazut intr-o clinica specializata.
Dar ORICE tratament este INUTIL daca nu se aplica ciorapi compresivi.
O zi buna.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Studiu: din ce în ce mai multe femei refuză reconstrucția mamară după mastectomie
  •