riscuri la implanturi

19-01-2010
ioanna74
Nu este medic/terapeut
ioanna74
buna, exista cineva care a facut implanturi dentare ?ar putea sa-mi spuna daca a avut probleme?am lipsa in partea de sus aproape totii dintii, mai am 3 si cred ca voi apela la implanturi 2 sau 3 ca pe urma sa pun o proteza scheletata, dar nu sunt sigura de implanturi, am auzit de la o persoana ca a avut problema, i s-a umflat gingia, nu a putut manca mai nimic...ce parere aveti?pe urma e posibil ca organismul sa nu le accepte? va multumesc
7 comentarii
0
19-01-2010, ora 16:05
Dr. Cosmin Marin
Stomatologie, Bucuresti, sector 6
Dr. Cosmin Marin
Daca starea dvs de sanatate este buna, organismul le va accepta ( in specialitate se vbeste de un procent de 97%). La restul o sa las sa raspunda pacientii, ca sa nu auziti impresia medicului, care totusi, este cea mai in masura.O zi buna!
0
19-01-2010, ora 21:06
The Dentalist
Identitate neconfirmată
The Dentalist
va raspund si ca medic, si ca pacient!
In mod normal, operatia decurge fara probleme, daca apelati la cineva cu experienta, si nici nu ar trebui sa dureze prea mult.
Pe urma, daca va umflati sau nu, asta depinde de medicatie; eu am luat amoxicilina de 1g, timp de o saptamana, asociata cu Dexametazona, luat la inceput o doza mai mare, pentru cateva zile, apoi s-a scazut treptat, pana s-a terminat. Nu am fost umflata deloc, si nici dureri post - OP n-am avut deloc; singura problema a fost o diaree nasoala de la atb (Amoxi) ;)
Problemele de refuz ale implantatului, sunt povesti; insa pot apare probleme daca nu aveti o igiena extraordinar de buna, si sunteti constienta ca vizitele regulate la control la dentist, sunt obligatorii; daca va hotarati pentru implante, trebuie sa va fie clar din fata locului, ca sunteti OBLIGATA in continuu la o igiena foarte buna TOT TIMPUL, daca nu, apar inflamatii, rezorbtii osoase, si riscul de a pierde implantele mai repede decat normal ( actual, se spune de o durabilitate pana la 15-20 de ani).
Succes!
Sper sa va fi ajutat cu ceva
0
10-05-2010, ora 17:03
Katyella
Nu este medic/terapeut
Katyella
Ioana am facut eu doua implanturi dentare si sunt foarte multumita. Cum spune si The Dentalist, o igiena buna si medicatia dupa implant sunt suficiente ca sa nu ai probleme.Nu m-am inflamat, nu am avut hematoame.Nu e placuta interventia dar nici nu pot spune ca e dureroasa

Succes.
Cu toate costurile.merita sa ai dinti frumosi si implanturi care sa tina osul la locul lui pe cat posibil.
0
07-08-2010, ora 00:06
ionucaswiss
Nu este medic/terapeut
ionucaswiss
Buna seara, am facut in urma cu 7 zile o interventie chirurgicala dentara constind in extractia a 4 dinti si 2 masele din partea fata jos si in loc mi sa-u pus 4 implanturi.Am niste dureri groaznice si nu pot sa stau decit daca iau calmante, va rog frumos sa-mi spuneti daca este normal.Va multumesc
0
25-08-2010, ora 11:14
oana1st
Nu este medic/terapeut
oana1st
Buna ziua,

As dori o recomandare referitoare la un dr stomatolog specializat in implantologie.
Iar pt extractie, unde e de preferat sa ma adresez, dr-ului care va efectua implantul sau nu conteaza cine o efectueaza?
In special m-ar interesa raspunsul lui The Dentalist, dat fiind faptul ca este atat medic, cat si posesor de implant dentar.
Multumesc anticipat!
0
25-08-2010, ora 12:43
Dr. Cosmin Marin
Stomatologie, Bucuresti, sector 6
Dr. Cosmin Marin
Buna ziua! Ar fi de preferat ca extractia sa fie facuta de acelasi medic care face si implantul.Acum sa va explic si de ce.In cazul in care se considera ca se poate face implant imediat postextractional, adica in aceeasi sedinta...este de la sine inteles SAU daca la vf dintelui respectiv este un proces infectios cronic, acesta treb indepartat f bine.
0
25-08-2010, ora 13:19
oana1st
Nu este medic/terapeut
oana1st
Multumesc frumos pt raspuns!
Din cate am inteles de la dr care m-a consultat si s-a uitat pe radiografia panoramica, e de preferat sa astept 4-6 luni dupa extractie si apoi sa fac iar o radiografie si implant.
Momentan caut si alte pareri, din aceasta cauza m-ar interesa si recomandari pt un specialist in implantologie...
Care este cel mai bun tip de implant de la ora actuala?sau in functie de ce ar trebui sa-l aleg, fiecare dr recomanda tipul cu care lucreaza, nu?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: