exista vreun risc daca imi scot 2 masele deodata?

25-10-2010
alex22ro
Nu este medic/terapeut
alex22ro
exista vreun risc daca imi scot 2 masele deodata?
Maselele sunt destul de "varza" mai exact cei 2 premolari din partea stanga sus.
Doamna doctor a spus ca ar trebui sa mi le scot pe amandoua odata ca sa imi vina mai usor... e corect asa ?sau ar fi mai bine sa mi le scot pe rand.Nu am mai avut pana acum nici o extractie
3 comentarii
0
25-10-2010, ora 17:13
Dr. Sas Adina
Stomatologie, Cluj-Napoca
Dr. Sas Adina
Nu e nici un risc, dimpotriva este mai bine daca dintii sunt situati unul langa celalat, sa fie scosi deodata, din mai multe motive: osul se vindeca uniform si in plus nu trebuie sa treceti in doua sedinte prin anestezie
0
26-10-2010, ora 00:54
alex22ro
Nu este medic/terapeut
alex22ro
aş mai avea încă o întrebare.după ce îmi scot acei premolari, se poate face vreo lucrare ceva ca să nu rămân cu golul acela?
0
26-10-2010, ora 14:23
Dr. Nitu Andreea-Diana
Chirurgie dento-alveolara, Bucuresti
Dr. Nitu Andreea-Diana
cand se pierde un dinte ( in cazul dvs 2) variantele sunt urmatoarele:
- in locul dintilor lipsa se pun doua implanturi, adica doua suruburi de titan in grosimea osului maxilar. dupa integrarea lor in os ( cateva luni), in implanturi se insurubeaza doua coroane.
avantaj: nu se intervine in nici un fel pe dintii vecini cu zona edentata, mai ales daca acesti dinti sunt sanatosi indicandu-se aceasta solutie.
dezavantaj: costuri mai ridicate, timpul necesar finalizarii tratamentului este mai lung

- a doua varianta, o lucrare tip punte. dupa cum ii spune si numele, o punte presupune doi stalpi, adica slefuirea/ pilirea, eventual si scoaterea nervului unui dinte in fata si unui dinte in spate; corpul puntii este reprezentat de dintii lipsa care vor fi " lipiti" de cei doi stalpi.
avantaj: cost mai redus decat in cazul implanturilor, solutie mai rapida
dezavantaj: va " stricati" prin pilire cei doi dinti vecini, sacrificiu biologic care nu merita daca acesti dinti sunt sanatosi. este bine de evitat slefuirea caninului care este un dinte f important si este bine de pastrat cat mai mult timp pe arcada.

cereti si parerea medicului dvs. ea cunoaste exact starea osului si a sinusului maxilar dupa extractii si starea dintilor vecini. va poate spune daca se recomanda implanturi sau nu. de asemenea va poate estima costul exact al fiecarei variante. sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Modalități de conservare a crestei alveolare în urma extracției dentare
  •