rinosinuzita maxilara cronica

26-08-2008
mihaeladinu
Nu este medic/terapeut
mihaeladinu
In iarna aveam aslo marit ( 100 peste limita normala) si am facut moldamin 1 luna (4 doze) dupa care am racit aproape toata primavara. initial doctorul a spus ca nu am sinuzita ci doar rinita alergica. Apoi i-am zis ca simt un miros ciudat in nas si a zis ca am rinosinuzita. Am facut un CT si rezultatul a fost rinosinuzita maxilara cronica dreapta(partea cu deviatie de sept). Am facut punctie si tratament cu zinacef/axetine si gentamicina timp de 7 zile. Apoi am facut radiografie si doctorul a spus ca sinusul nu e complet gol dar ca nu mai e cazul unei punctii si am continuat timp de 3 zile cu zinat. Apoi m-am simtit bine. La cateva sapt am avut dureri de cap si am facut 3 zile aerosoli cu gentamicina si dexamed. Am fost si la mare. Acum o sapt am racit, am fost la alt doctor si mi-a spus ca am iar sinuzita. Am luat augmentin 5 zile, insa dupa 3 zile de antibiotic am avut dureri de cap. Am revenit la doctorul meu si mi-a spus ca nu vede sinuzita, pt ca in cazul meu doar imagistic se poate observa. Mi-a spus sa fac un RMN si ca mai mult ca sigur este cazul de operatie. exista o alta solutie in afara de operatie? ce complicatii pot aparea?
7 comentarii
0
26-08-2008, ora 00:00
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
faceti un consult la stomatolog, poate sa fie o radacina a unui dinte din partea superioara, ca motiv a sinuzitelor repetate. daca nu se confirma originea odontogena.. atunci da trebue sa rezolvati deviatia de sept.
0
15-04-2011, ora 15:01
saray
Nu este medic/terapeut
saray
Buna ziua, am fost spitalizata la sectia O.R.L, in perioada:16.08.2010--21.08.2010.
Am fost internata cu diagnosticul de:Rinosinuzita maxilara supurata acuta, pe parcursul internarii am urmat un tratament bazat pe anibiotice:Cefalexin(1 capsula la 8 ore), Rubifen(1 caps pranz), Bioparox; inhalatii si Bioptron (2 minute de 2 ori pe zi)
Rxgrafie S.A.F- valoarea sinusului maxilar stg :in rest SAF cu transparenta normala
Partea rea este ca dupa externare, nu am avut nici o ameliorare, am dureri de cap permanente a cate 3 zile, este groaznic, dimineata am am scurgeri dintr-o singura nara de culoare galben puroios, iar pe parcursul zilei, nasul miroase ingrozitor, daca e cineva mai aproape de mine, poate simti mirosul.E indicat sa apelez la punctie?CE MA SFATUITI SA FAC?
Sper sa nu treaca neobservat mesajul meu si sa ma puteti sfatui.

Cu respect, va multumesc!
0
15-04-2011, ora 22:09
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. trebuie sa vedeti daca pe acea parte cu sinusul nu aveti probleme dentare.
2 trebuie facute punctii sinusale pentru a elimina secretia purulenta din sinusul maxilar.., numia dupa aceasta tratamentele locale cu inhalatii, spalaturi nazele..s.a au sa dea rezultat
0
15-04-2011, ora 23:17
saray
Nu este medic/terapeut
saray
Multumesc foare mult pt promtitudine, desi am ocolit punctia, voi fi nevoita sa apelez la ea...Sanatate multa!
0
26-05-2011, ora 15:03
natalitsa16
Nu este medic/terapeut
natalitsa16
buna ziua, doamnule doctor daca ma puteti ajuta cu vreun sfat. de vreo 2 saptamani am inceput sa simt un discomfort in gat. de parca la nivelul amigdalelor. senzatie parca cineva ma sufoca. initial aceasta se pronunta periodic si citisem ca poate fi pe fundal de nevroza (am suferit acum un an un soc in urma decesului subit al tatalui meu, soc si depresii din care nu prea reusesc sa ies). insa de vreo 3 zile senzatia de sufocare este prezenta pronuntat. a aparut si vocea pe nas, mi se infunda si cate o nara periodic. curg periodic urechile si parca impusca in urechi. sunt f ingrijorata si speriata sa merg la un medic. daca puteti sa-mi dati un sfat in legatura cu simptomele relatate, voi fi f recunoscatoare! Multumesc.
0
26-05-2011, ora 19:43
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
incearca sa faci cateva poze cu faringele tau.. unde se vad bine amigdalele si peretele posterior a faringelui.
le trimiti pe mail
asa o sa imi dau seama daca problema este de la amigdale sau de la sistemul nervos
0
08-06-2011, ora 22:50
natalitsa16
Nu este medic/terapeut
natalitsa16
buna ziua, domnule doctor. intr-un final am mers la medicul ORL si am facut radiografia. mi-a "zis" radiografia ca am sinusita maxilara. o saptamana am tratat-o cu proceduri de curatare nas, antibiotice (se vede ca o aveam mai demult), insa starile de strangulare si nod in gat nu mi s-au diminuat. am facut examn al glandei tiroide si ma gasit un nodulets micuts acolo, am crezut ca e de la el... insa medicul a zis ca nu face noduletul atata necaz... in final, toata istoria s-a finisat in cabinetul nevropatologului, care mi-a pus verdictul de care va spuneam "sindromul atacului de panica" (sau ceva de genul). ce sa zic? mi-a dat calmante desi le-am tot evitat de cand mi s-a intamplat tragedia in familie. acum sunt mai bine. mai am senzatii de strangulare, dar rar si doar cand ma enervez. ma stradui sa lucrez asupra mea cu inspirari, expirari sa nu ma enervez. oricum va multumesc f mult de sfaturile Dvs. multa sanatate tutror!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • MIT: Usturoiul previne și vindecă răceala
  • MIT: Dacă ieși afară cu părul ud răcești
  • Sinuzita
  • Răceală sau gripă?
  • Afecțiuni cauzate de aerul condiționat
  • Iată care este singurul supliment ce ar putea preveni răceala
  • Alergie sau răceală?
  • Care este singurul supliment de care ai nevoie pentru răceală?
  • Răceală sau gripă? (Ghid simptome)
  •