rinosinuzita cronica si epifaringita

03-06-2013
coox53
Nu este medic/terapeut
coox53
dl.doctor rog interpretare rmn.
nu se remarca pneumatizarea normala a sinusului sfenoid, practiccorpul sinusuluisfenoid prezinta 2 cavitati pneumatice, hipertrofice, venind in contact cu grupele celulare etmoidalepostenoase, iar la nivelul structurilor epifaringiene, pe fondul ingrosarilor mucoase ce tapeteaza grupele etmoidale celulare postenoase se remarca atat boselura mucoasei rinofaringelui stg. pe 4 mm cat si hipertrofia cornetelor nazale stg.
simptome dureri de cap...dureri ureche stg. si ochi.stg...usoare sangerari uneori dimineata nazale..ct. cranian normal.tratament picaturi pinosol si tradex..va rog sa imi raspundeti ce poate fii? sunt foarte nelinistit
.am avut otita anual la ambele urechi...am avut sinuzita in trecut
22 comentarii
0
03-06-2013, ora 22:48
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
trebuie facuta si o endoscopie nazala
pentru a corela rezultatul rmn cu ce se vede in nas.
0
04-06-2013, ora 16:30
coox53
Nu este medic/terapeut
coox53
multumesc pentru raspuns..m-i s-a facut o fibroscopie..e grav?.pot fi tumori?
sunt un tip anxiolitic..stiu ca nu e bine...dar.am uitat sa va spun, , , , din ianuarie am un sunet in ureche...pentru asta si pentru durerile de cap am facut CT in februarie,...nu unteleg cum de nu s-a vazut nimic.eu aveam dureri.am fost atunci la orl si mi-a spus d-na doctor trauma sonora, , , , o rinoscopie si a vazut ceva cruste, , , , rinita..tetraciclina unguent.am mers din nou in mai cu dureri undeva in cerul gurii.atunci mi-a recomandat rmn, , , , eu am m ai avut dureri in cerul gurii prin 2003 am facut CT si atunci si a iesit bine.am primit tratament picaturi care le mai luam cand aveam probleme, , , , , , ma scuzati ca va rapesc din timp dar sunt foarte nelinistit..
0
05-06-2013, ora 16:10
coox53
Nu este medic/terapeut
coox53
cu respect..dl.doctor e asa de grav si nu doriti sa-mi da-ti o veste proasta...?...cam asa o interpretez.va rog sa-mi raspundeti
0
05-06-2013, ora 21:27
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
nu vad sa fie nimic grav
dar numai un medic care va cunoadte, a vazut nasul.. poate sa interpreteze si rezultatul investigatiilor
cred ca e bine sa va vada in clinica ORL spital universitar si un medic de la neurochirurgie
0
06-06-2013, ora 17:05
coox53
Nu este medic/terapeut
coox53
multumesc pentru raspuns..m-a nelinistit faptul ca prima data am fost la d-na dr. care are un cabinet privat, dar dupa rmn mi-a recomandat un specialist de la clinica de specialitate orl din tg mures care de altfel mi-a dat picaturile, sermion si aspirina fara sa ma consulte..pe baza rmn. si a scrisorii medicale de la d-na dr., , , , , m-au luat transpiratiile pentru ca am fost trimis la un alt medic.in care am totala incredere.m i-a spus ca deocamdata sa nu intervina chirurgical.. sambata trebie sa merg la control.am mai citit pe net de nazofaringe si m-am speriat...oricum Dumnezeu sa va de-a sanatate...sa mai puteti da sfaturi utile celor bolnavi
0
09-06-2013, ora 22:11
coox53
Nu este medic/terapeut
coox53
buna ziua dl.dr./..azi am fost la control la orl tg mures.m-i s-a facut o endoscopie nazala...am mai primit un tratament cu picaturi si tromboass si srmion.endoscopia nu tocmai urata dupa spusele dl.dr., , , , dupa 10 zile mi se va face iarasi o audiograma si voi fi operat de dviatie de sept si in functie de endoscopie vom mai vedea.dl dr. mi-a spus elegant ca nu exclude nici un diagnostic...(cancer) poate fi sau nu dar spune ca la cum arata e tratabil pentru ca e descoperit in stadiul precoce daca ar fii..asa o fi sau o spune apre doar sa ma incurajeze.e un profesionist adevarat dupa toate sursele.si e direct.ce parere aveti?..problema cu nasul e cronica, , , , ce sa inteleg prin tratabil? definitiv vindecat?...sau doar stopat pe o perioada de timp?
0
09-06-2013, ora 22:46
coox53
Nu este medic/terapeut
coox53
pentru un tablou mai complet revin cu scrisoarea medicala a d-nei.dr.la prima fibroscopie...mucoasa epifaringestg. reliefata. ingrosata cu traverse vasculare (cred ca nu prea inteleg scrisul), impreuna cu zona ingrosata similar a orificiului sinusului sfenoidal stg...o parere va rog..
0
11-06-2013, ora 08:35
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
cred ca sunteti pe cale corecta de rezolvare a problemelor
0
11-06-2013, ora 16:43
coox53
Nu este medic/terapeut
coox53
inca ceva si nu va mai deranjez pana nu am alte elemente concrete.sa inteleg ca se poate vindec a suta la suta.?
0
25-06-2013, ora 18:25
coox53
Nu este medic/terapeut
coox53
dl.doctor..revin cu unele aspecte..am fost la control. m-i sa facut o audiograma.trauma sonora bilaterala..o rinoscopie.. un consult in gat...rinita alergica. am primit un tratament bazat pe sernion...tromboass..pinosol..spray avamys.au reaparut unele dureri...e drept sporadice de cap..dar e suparator ca atunci cand inghit simt o jena.poate exagerat spus durere undeva in cerul gurii dar sacaitoare si o durere din nou usoara in zona cefei pana spre varful capului...dl dr. a spus ca zilnic sa fac un exercitiu, adica sa suflu tinandu-ma de nas si sa il caut cand voi auzi pocnituri in ureche..am si spondiloza cervicala confirmata de rmn.de unde pot fii aceste dureri ? ce imi recomandati?
nu ar fi dureri asa mari...dar psihic imi creaza un disconfort.sa ignor durerea? o fii de la spondiloza cervicala?
0
25-06-2013, ora 19:10
coox53
Nu este medic/terapeut
coox53
dureri de spate.coloana partea superioara, respectiv cervicala am permanente de un an si ceva...
0
26-06-2013, ora 18:44
coox53
Nu este medic/terapeut
coox53
si mai am un aspect, , , , de cateva zile am dureri de cap in zona calotei destul de agresive mai alesw in a doua decada a noptii., , , dureri de intensitatea celor pentru care mi-am facut in februarie CT.in urma starilor de neliniste am fost si la psihiatru care mi-a dat cipralex si la nevoie rivotril, , , , , diagnostic tulburarinanxioasen cu usoare elemente depresive, , , , , va rog sa imi spuneti parerea d-voastra, , , vreau sa o cunosc.daca durerile de cap pot fii si de ordin psihiatric, , , sa mai fac CT?, , acum ca v-am facut un tablou cat de cat sugestiv va rog sa-mi raspunde-ti cand aveti timp..
0
28-06-2013, ora 16:06
coox53
Nu este medic/terapeut
coox53
o parere dl dr. va rog
0
30-06-2013, ora 09:23
coox53
Nu este medic/terapeut
coox53
dl.doctor va rog o parere,... oricare ar fi...daca e ceva mult mai serios sa stiu sa-l caut din nou pe dl doctor orl...sa nu mai astept sa imi pocneasca urechea..durerea la deglutitie sau.iritatia poate fi de pa prea mult pinosol?...va rog raspundeti-mi...totusi i-au de o luna tratament.
0
01-07-2013, ora 21:52
coox53
Nu este medic/terapeut
coox53
cu respect chiar nu inteleg de ce nu imi da-ti si mie un sfat. o sugestie, o parere
0
01-07-2013, ora 22:29
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
nu am nici un sfat concret
nu pot face diferenta de unde vin durerile
si problema cu coloana este foarte serioasa
si problema orl..este serioasa
trebuie sa mergeti la acelas medic sa decida ce tratament se impune
0
01-07-2013, ora 22:53
coox53
Nu este medic/terapeut
coox53
am inteles si vca multumesc mult pentru tot.scuzati-mi interventia daca considerati ca a avut o nuanta deplasata dar face enorm pentu un bolnav orice sfat pe care il dati...daca nu va deranjeaza am sa va mai deranjez dupa ce am sa merg saptamana viitoare din nou la dl.dr. orl.jena cu ocazia deglutitiei imi creaza un disconfort psihic teribil mai ales ca si mi se aduna secretii albicioase.care nu stiu de unde vin
0
28-11-2013, ora 16:41
coox53
Nu este medic/terapeut
coox53
dl doctor revin cu urmatoarele :
de la ultima discutie cu dumneavoastra am fost periodic (lunar )la dl.doctor care mi-a dat avamis un timp cu pinosol, de doua luni nasonex cu pinosol la nevoie.au disparut durerile de cap, durerile la deglutitie.am fost la Caciulata pentru problemele de la coloana si dupa trei zile de bazin am inceput sa nu pot respira pe nas, sa am senzatia de sufocare.a fost un chin, usoare probleme de ordin psihic, o salivare permanenta...acum la o saptamana de la terminarea tratamentului pentru coloana tot am o salivatie abundenta care deranjeaza foarte tare.ce puteti sa-mi spuneti despre aceasta sialoree?
Cu dl doctor urmeaza sa ne vedem peste doua saptamani pentru a stabili un tratament pana in martie cand ma va vedea din nou daca nu apar alte probleme deosebite.
0
28-11-2013, ora 20:49
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
salivatia poate fi un simptom a unor probleme digestive
mai este posibilitatea sa fie o intoleranta la unele produse alimentare
inafara de medicatia alopata cred ca trebuie sa va indreptati atentia spre medicina naturista si cel mai important
exclydeti laptele dulce, smantana, produse panificare cu faina alba si drojdie
reduceti drastic cantitate de carne
un regim alimentar vegetarian cu doar 10 proteina animala...ar fi calea corecta
0
29-11-2013, ora 19:09
coox53
Nu este medic/terapeut
coox53
am fost astazi la dl doctor.mi-a dat sa i-au in continuare nasonex, xyzal, pinosol iar pentru salivatie 7 zile extraveral.distonie neurovegetativa.am omis sa va spun ca dupa trei bazine pana la gata simteam un fior in tot corpul...si pe urma salivatia
si referitor la carne.eu postesc.paine da, mananc multa
0
03-12-2013, ora 14:12
coox53
Nu este medic/terapeut
coox53
dl.doctor...sa consult un neurolog..????..o fii de ordin psihic?...eu cu antecedente bogate de ordin psihic si neuroilogic( de mai multe ori distonii neurovegetative si atacuri de panica, elemente depresive).daca am activitati si sunt ocupat nu ma deranjeaza foarte tare salivatia...dar daca imi amintesc sau stau la tv..imediat imi vine saliva in gura si e foarte deranjant...sau noaptea daca ma trezesc foarte greu adorm din cauza salivatiei...simt si o oboseala, uneori nu am aer.am facut raze la plamani, e ok, , , , pot alerga.pe langa socul balneo si numai stiu cum la numit dl.dr, de la O.R, L,.poate fi din cauza la medicamente(pinosol, avamis.nasonex, xyzal) care imi sant administrate de cca 6 luni??
din punct de vedere naturist ce imi recomandati ?...chiar vreau sa trec pe naturiste..
0
03-12-2013, ora 21:01
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
aici nu pot sa recomand nimic
cauti un medic naturist care sa.ti schimbe radical regimul alimentar si sa ai un tratament corect naturist
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Am sinuzită? - semne și simptome ce susțin diagnosticul
  • Sinuzita a fost asociată cu un risc crescut de boli reumatice
  •