rinoplastie dup deviatie d sept;med orl/chirurg estetician?

27-08-2009
crysgirl
Nu este medic/terapeut
crysgirl
Buna ziua,

Anul trecut in septembrie am facut o operatie de deviatie de sept si micsorarea cornetelor nazale(sau marire nu mai tin minte desi cred ca micsorare...). Aveam rinita alergica si deviatia respectiva si respiram f greu. Acum ma simt foarte bine, nici alergie nu prea mai fac decat rar, sunt f multumita de operatie.

As vrea sa fac si o rinoplastie(pe care am vrut sa o fac o data cu deviatia de sept dar nu prea s-a putut) si voiam sa va intreb daca nu exista riscul sa imi afecteze cealalata operatie...rezultatele ei? Nu as vrea sa imi remodelez nasul si sa respir din nou greu sau sa am alte probleme, mai ales ca nu e o operatie estetica care trebuie musai facuta; nu am f mult de modificat..e vorba de o mica cocoasa si putin ridicarea varfului.

De asemenea am mai citit despre tot felul de vinisoare care pot aparea dupa operatie sau mirosuri neplacute in nas. Aceste reactii dupa o operatie de rinoplastie cam cat de frecvente sunt? Si cam care mai pot fi riscurile unei asemenea operatii? este posibil sa raman cu o sensibilitate la frig cald(in zona osului)? Sau este nevoie ca aceasta operatie sa fie refacuta dupa un anumit numar de ani? Ma refer in special la varf...daca exista posibilitatea sa se mai lase.

Si as mai aeva o intrebare, sper sa nu fie prea mult. Eu deviatia de sept am facut-o la un medic ORL, dupa cum am zis sunt f multumita de ea. Acum rinoplastia a zis ca mi-o poate face si el, a mai facut numai ca nu e specialitatea lui. As mai avea o varianta la un medic de chirurgie plastica si reparatorie de la spitalul Floreasca(pot da si nume nu e problema). Acum nu stiu ce sa zic in privinta asta...pe de o parte am fost f multumita de medicul meu dar cred ca o operatie estetica este de competenta unui medic estetician. Pe de alta parte mi-e teama ca un medic estetician sa nu imi faca probleme de sanatate...

Va multumesc pentru rabdare, sper sa nu fie prea mult,
Cristina
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul