rinoadenoidita va rog sa ma ajutati

13-11-2013
mihaela manea18
Nu este medic/terapeut
mihaela manea18
buna seara
am si eu o intrebare pt dvs daca nu deranjez.acum 2 saptamani baietelul meu in varsta de 10 luni a facut un rosu in gat si domnul doctor ne-a dat amoxiklav ketotifen paracetamol.mentionez ca nu facea febra doar ii curgea nasul si tusea un pic..acum de vreo3 zile ii curge nasul ffff mult si are si o tusa care nu-i da pace sa doarma.am fost la alt doctor si ne-a zis ca are rinoadenoidita cronica si o alergie care i-a iesit in analizele de sange si ne-a dat aierus pic ambroxol si ketof.sunt ingrijorata de diagnostic.trebuie sa fac alte analize? As putea sa merg la alergolog sa vad la ce este alergic? va rog din suflet daca puteti sa ma ajutati
2 comentarii
0
13-11-2013, ora 20:23
Dr. Burza Bianca
Pediatrie, Cluj-Napoca
Dr. Burza Bianca
Buna seara!
Rinoadenoidita cronica presupune inflamatia cronica a vegetatiilor adenoide ('polipi', cum sunt denumite incorect in popor) de la nivelul rinofaringelui adica a primei portiuni a faringelui. Este un diagnostic intalnit adesea la copii, prin urmare nu trebuie sa va ingrijorati foarte tare. Problema devine suparatoare in momentul in care pacientii dezvolta infectii repetate de cai respiratorii superioare. Mare atentie insa la cine a pus diagnosticul, copilul ar fi trebuit neaparat vazut de catre un specialist ORL!
Rinoreea (faptul ca ii curge nasul) si tusea pot fi semne ale unei infectii respiratorii superioare (nas, gat, urechi) sau inferioare (plamani), infectii foarte des intalnite la copii in aceasta perioada. Secretiile din nasuc trebuie aspirate foarte bine pentru a preveni otita acuta medie. In ceea ce priveste tusea, se poate apela cu succes la aerosoli (mai degraba decat la diverse siropuri, cum este Ambroxol) cu diverse substante terapeutice, in functie de situatie. Merg excelent la sugari.
Din mesajul dumeneavoastra nu am inteles exact la ce analiza va referiti cand vorbiti de alergie, dar ma gandesc ca este vorba despre imunoglobulinele totale de tip E, ce reactioneaza intr-adevar in caz de alergii.
Bineintels ca puteti apela la alergolog, este chiar indicat in cazul in care exista o suspiciune de teren atopic (adica predispus la alergii), insa sfatul meu extrem de sincer este sa apelati la un PEDIATRU mai intai si sa discutati toate problemele care va framanta cu el.
O seara placuta!
0
13-11-2013, ora 20:39
mihaela manea18
Nu este medic/terapeut
mihaela manea18
va multumesc tare mult ca mi-ati putut raspunde.ce-i drept a facut de multe ori rosu in gat si de cele mai multe ori domnul pediatru ne-a dat antibiotic.e bn atata antibiotic? din cate stiu daca nu e bacterian nu se da am facut exudat si a iesit negativ...iar diagnosticu de azi m-a cutremurat...o sa merg la orl cu siguranta ca sa ma linistesc...aerosol cu ce i-as putea face?tuseste ii curge nasul si uneori are un harait...mentionez ca la plamani nu s-a auzit nimic iar saptamana asta am fost de 3 ori la control...va multumesc din tot sufletul...o seara placuta
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul