rinita alergica - tratament?

27-06-2008
marius_ffh
Nu este medic/terapeut
marius_ffh
un tratament pt rinita alergica
8 comentarii
0
15-07-2008, ora 00:00
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Aerius sau Xyzal 1 cp pe zi plus spray nazal tip Flixonase sau Nasonex timp de 3 luni ( 2 puff-uri pe zi0 plus evitarea alergenilor respiratori.
0
14-08-2008, ora 00:00
adnana_gold
Nu este medic/terapeut
adnana_gold
ptr. d-na dr.Ana-Maria Slanina
va rog mult sa ma ajutati!
am un baietel de 1an si 2 luni si de aproape 3 luni ii curge nasucul.la inceput mi s-a spus sa nu-i dau nimic doar sa-i pun nazomer si sa-l aspir cu pompita, in urma cu aproape 3 saptamani a facut enteroviroza iar d-na dr. ne-a trimis la un control la O.R.L.de unde ni s-a spus ca are rinita si i-a dat sirop Symphoral(2, 5 ml in doza unica seara) si sa continuam cu nazomer.l-am dus o saptamana la mare in speranta ca se v-a simti mai bine dar am venit de 5 zile acasa si cu sirop, picaturi si aspiratie nazala parca e tot m-ai rau.alte simptome in afara de secretiile nazale sunt stranuturi razlete(cel mult de doua ori pe zi) si cam atat.va rog mult sa-mi spuneti daca se poate daca exista un alt tratament sau daca e cazul sa-l duc la un consult la un alt doctor ptr.ca mi se pare ca a trecut prea mult timp de la debutul acestei rinite(care nu trece nicicum)si ma tem sa nu aiba alte urmari mai tarziu.
va multumesc!
0
14-08-2008, ora 00:00
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Incercati sa-i faceti analizele sangvine pentru a vedea formula leucocitara si cereti si valoarea IgE pentru a vedea daca este alergica rinita. Tratamentul dvs. este corect, cel mult se poate adauga Sinupret picaturi (care e un fluidifiant din plante) 10 pic de trei ori pe zi si eventual de cumparat un nebulizator cu care sa-i faceti aerosoli cu ser fiziologic. In cazul in care fenomenele persista, ar fi fine deconsultat si un specialist alergolog.
0
14-08-2008, ora 00:00
adnana_gold
Nu este medic/terapeut
adnana_gold
va multumesc mult pentru rapiditatea cu care mi-ati raspuns deoarece maine trebuie sa mergem la control si voi cere si analizele mentionate de dvs.
sa va dea Dumnezeu numai bine si multa sanatate!
0
14-04-2010, ora 17:53
ciprian B
Nu este medic/terapeut
ciprian B
Buna ziua! Am 29 ani si sunt din Iasi. De aproximativ 10 ani folosesc Bixtonim Xylo sau Olynth (alternant) deoarece nu pot respira nici ziua si nici noaptea sunt practic dependent de picaturi. Am o deviatie de sept si am avut si sinuzita. Acum aprox 4 ani am fost la spitalul CFR si mi s-a facut si punctie deoarece aveam o punga de puroi sub ochiul stang care ma durea ingrozitor. Mentionez ca am secretii de puroi si chiar uneori urat mirositoare. Doctorii m-au sfatuit sa ma operez de deviatie de sept dar mi-e cam frica de dalta si ciocan. Acum 2 luni am avut o raceala puternica, ameteli si dureri de gat ingrozitoare care m-au tinut cam o luna. Acum 10 zile am tras iarasi un curent si timp de 5 zile am fost numai ametit, senzatie de nod in gat care o am si acum si aciditate marita, reflux gastroesofagian.Am fost la Orl ist si m-a diagnosticat cu rinita alergica, faringo-amigdalita, cu sinuzita mi-a zis ca nu e foarte grav deoarece nu am respectivele dureri dar sa ma de deviatie de sept peste aprox 6 saptamani si am facut tratament pana ieri cu diclotard si aerius. Ingrijorat fiind de acele ameteli bruste am fost si la un neurolog si mi-a zis ca as suferi de sindromul vertiginos si acum fac tratament timp de o luna cu betaserc si bilobil. Intrebarile mea la dvs este: se poate ca aceste raceli dese si mai ales aceste senzatii descrise sa fie cauzate de rinita sau de acele picaturi? Sa incerc sa renunt la picaturi fara de care nu pot respira zi si noapte si ce tratament sa urmez ca sa scap de ele? Si probabil daca reusesc sa merg la operatie de cornete si deviatie de sept?
0
23-04-2010, ora 20:39
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Sindromul vertiginos nu este legat de rinita sau de picaturi - eventual fiind vorba de o rinita alergica se poate folosi zilnic Flixonase sau Alvesco, insa tot operatia de deviatie desept rezolva problemele respiratorii.
0
22-12-2010, ora 20:43
Cinziana
Nu este medic/terapeut
Cinziana
Buna ziua. Tocmai am fost diagnosticata cu rinita cronica alergica si din ce am citit pe net am inteles ca este o afectiune nazala, dar totusi eu nu stranut, nu imi curge nasul, nu am probleme de respiratie, ci doar ma doar f f tare urechea dreapta si putin stanga. Exista rinita si uriculara sau doar nazala si la mine este un raspuns la cea nazala?
multumesc
0
16-02-2011, ora 08:40
bogdancornel
Nu este medic/terapeut
bogdancornel
Acum o saptamana am fost sfatuit de un medic ORL sa fac o injectie intramusculara cu 2 ml de DIPROPHOS, fiole | betamethazonum Am fost disciplinat si am cumparat 2 fiole de 1 ml care mi-au fost injectate.aproximativ 12 RON amandoua. Nu mica mi-a fost mirarea ca dupa ani de chin, stranuturi incontinuu, stari cumplit de proaste si milioane aruncate pe medicamente, sa scap in numai cateva ore de simptomele extrem de chinuitoare ale rinitei alergice. Mi s-a spus ca efectul va tine un an. Destul de echitabil, gandindu-ma ca la un an sa reiau operatiunea sa scap de calvarul zilnic prin care as putea trece. Sunt constient ca au fost doar ascunse simptomele dar pe bune ca merita pretul... Numai un Awamys sau Nasonex, plus alte antihistaminice scumpe ma ruinau lunar. Acum sunt ca nou, nu stiu pentru cat timp si cu ce implicatii. De fapt acesta este si motivulpentru care scriu. Se poate trata cauza atata timp cat nu mai prezint simptomele specifice? Ce implicatii are un astfel de tratament injectabil pe un termen lung?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Produsele chimice din praful de acasă prezic apariția astmului și alergiilor la copii
  •