rinchii si sarcina, va rog sa imi raspudneti urgent.

01-05-2007
irina75
Nu este medic/terapeut
irina75
Buna ziua,
Anul trecut am avut o sarcina pierduta la 7 luni din cauza HtA foarte mare.De la 3 luni am depistat ca am tensiune insa doctorul mi-a zis ca e normal.am fost sa ma internez si doctorul mi-a spus ca nu are rost ca nu e mare hta, iar eu aveam 16 cu 11!!!Nu mai conteaza prin ce am trecut insa am facut investigatii ca sa vad de unde provine aceasta HTA si am descoperit ca am Glomeronefrita cu insuficienta renala stadiul 2 si hta secundara.Fac tratament cu Prednison, Imuran deja la faza de mentinere.Analizele au iesit mai bine, creatinina fiind de 1.9 de la 2.26 si ureea e in limite normale acum.Intrebare mea este:mai pot avea copii pe viitor sub o observare medicala si tratament???????Am 32 de ani si va dati seama ca dorinta de a avea un copil e foarte mare.
va multumesc!
2 comentarii
0
02-05-2007, ora 00:00
anda16
Nu este medic/terapeut
anda16
Cred ca cel mai bine sa consulti un ginecolog, sa vada daca tratamentul tau este compatibil cu sarcina. HTA in sarcina este foarte importanta de urmarit, copii nascuti de la mame cu HTA (asta daca reuseste sa duca sarcina la bun sfarsit) sunt copii cu probleme. In timpul sarcinii TA trebuiie tratata, sunt medicamente de TA recomandate la gravide (dobegitul de exemplu - drat trebuie luat numai la indicatia medicului, numai el iti ajusteaza dozele si daca este necesar sa iei. Cred ca raspunsul il gasesti la un ginecolog bun.
0
03-05-2007, ora 00:00
irina75
Nu este medic/terapeut
irina75
multumesc pentru sfat, asta stiam si eu iar cind am fost in spital mi-au dat dobegit si dormeam 23 din 24.poate era doza mare nu stiu ce sa zic.in orice caz m-am lecuit de anumiti doctori care daca nu le impingi banul in buzunar te lasa sa te chinui efectiv.eram in spital si mi-am luat singura hta cu aparatul propriu si cind am vazut cam hta 19 cu 12 am aleratat cardiologia care a venit dupa doua ore.si mai e si un spitial renumit din bucuresti!!!!
Acum am gasit o doctorita extraordinara care ma trateaza si caruia nu a trebuit sa ii imping bani sa se uite la mine.Este medic nefrolog si inca nu se poate pronunta si oricum ma fereste pshic sa nu ma mai supar si sa nu mai sufar.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul