rezultate papanicolau

20-09-2012
alle90
Nu este medic/terapeut
alle90
La citodiagnostic apare LSIL SI HSIL. (displazie moderata). Ce sa fac In cat timp poate aparea cancerul de col daca am deja CIN3? Stiu ca asta inseamna o leziune precanceroasa. Doctorita a spus ca nu imi face inca o colposcopie si mi a dat sa iau cervugid ovule, isoprinosine si ovule cu interferon..Imi e foarte frica.oare sa insist sa imi faca?asa apare si la recomandari in papanicolau desi ea a spus ca mai intai sa iau tratamentul!!Astept o parere va rog!!
4 comentarii
0
20-09-2012, ora 23:50
Dr. Dimitrios Harsisis
Obstetrica-ginecologie, Cipru
Dr. Dimitrios Harsisis
Salut,

Nu prea inteleg cum se poate sa ai in acelasi timp LSIL si HSIL (avand in vedere ca un diagnostic preclude pe celalalt). Pe de alta parte, ti s-a facut biopsie de col? (diagnosticul CIN este un diagnostic histologic si nu citologic).
1 sau 2 din 10 femei diagnosticate cu CIN III vor dezvolta cancer de col intr-un interval de cativa ani (greu de precizat exact care este acel interval).
Leziunile de tip CIN III diagnosticate hietologic trebuiesc tratate prin conizatie avand in vedere ca nici un alt tratament (ovule, produse naturiste, homeopatice etc) nu modifica evolutia naturala a bolii.

Numai bine,

Dimitrios Harisis MD
Specialist Obstetrica Ginecologie
Famagusta General Hospital
Cyprus
0
21-09-2012, ora 14:41
alle90
Nu este medic/terapeut
alle90
Multumesc pentru raspuns!!Asa apare in rezultat LSIL +HSIL.Nu mi a facut nici o biopsie sau colposcopie. A spus mai intai sa iau tratamentul timp de trei luni.Mie insa imi este frica sa mai astept. De asta am cerut o parere.Tratamentul oare da roade sau avanseaza boala si e mai bine sa fac urgent colposcopia sa vad exact ce am.
0
25-09-2012, ora 16:33
Dr. Dimitrios Harsisis
Obstetrica-ginecologie, Cipru
Dr. Dimitrios Harsisis
Salut,

Avand in vedere rezultatul de HSIL, recomand colposcopie. Nu exista tratament medicamentos contra virusului HPV de la nivelul colului.

Toate cele bune
0
25-04-2013, ora 10:27
Addyna
Nu este medic/terapeut
Addyna
Buna ziua, in urma unui examen Papanicolau, am primit ca si concluzie HSIL. Am facut colposcopia, iar rezultatul a fost confirmat, am programare la rezectie in curand.Ce mi-as dorii sa imi stiu, pt ca informatiile ma deruteaza...este posibil sa am si in gat sau la stomac?nu mai amintesc, nu m-am protejat niciodata..am considerat, ca singurul barbat din viata mea(de 23 ani) ar avea grija de mine...a aflat ca el este purtatorul.sunt atatea lucruri, pe care nu le stiu.Va intreb despre gat, pt ca in urma cu 4 ani, dupa un tratament prelungit cu antibiotic, m-am ales cu o candida orofarongiana, am tratat o perioada lunga, la analiza nu imi iesea, in schimb am ramas cu o secretie in gura. Si careia nu i-am gasit 'leacul'-- multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Testul Papanicolau
  • Am făcut testul Papanicolau. Ce înseamnă rezultatul?
  • Testul Babeș Papanicolau ar putea ajuta la depistarea mai multor tipuri de cancere ginecologice
  • Cum se depistează cancerul de col uterin?
  • Rezultat Papanicolau anormal - ce urmează?
  • Ce înseamnă celule endocervicale prezente (explicații)
  •