rezultate diferite papanicolau

10-03-2008
simona iederan
Nu este medic/terapeut
simona iederan
Am 33 ani, in urma unui control de rutina, la testul papanicolau am primit ca diagnostic un fraotiu C3 A, am repetat analiza papanicolau la un alt cabinet, aici raspunsul a fost C1, m-am intors la primul cabinet sa-l intreb pe medic daca este posibil sa se fi inselat laboratorul care a efectuat prima proba, a spus ca probabil a doua analiza nu a fost luata de unde trebuie si ca el va considera bun primul test, deci l-am rugat sa-mi preleveze dansul probe pentru cel de-al 3 test papanicolau pe care m-am gandit sa-l duc personal la bioclinica, sa fie alt laborator, dar surpriza diagnostic C2, pe miercuri m-am programat la biopsie, , mentionez ca medicul nu vrea sa-mi faca cauterizare fara biopsie care costa si 10 mil lei vechi, stiu ca C1 si C2 nu pun probleme sunt foarte contrariata de aceste rezultate si habar nu am ce sa fac? Va rog sa ma ajutati, ideea este ca rezultatul biopsiei va fi dat tot de laboratorul care a diagnosticat C3, pentru ca doctorul colaboreaza cu acest lab. dar daca se iseala si apoi trebuie intervenit pentru a scoate organele bonlave si daca primesc un raspuns eronat ? ce sa fac?cum sa procedez?
15 comentarii
0
11-03-2008, ora 00:00
Dr. Stela Tirneci
Obstetrica-ginecologie, Bucuresti, sector 1
Dr. Stela Tirneci
Situatia este intradevar neplacuta, 3 rezultate diferite la aceeasi proba examinata.De aceea este indicat ca citirea citologiei sa fie facuta la un laborator specializat cu medici care au experienta.Sfatul meu este sa faceti si o colposcopie pentru a confrunta rezultatul de laborator.
Daca doriti va putem ajuta cu o programare la Medical City.
Multa sanatate.
0
11-03-2008, ora 00:00
simona iederan
Nu este medic/terapeut
simona iederan
va multumesc !pentru raspuns, eu sunt din Timisoara.
0
11-03-2008, ora 00:00
simona iederan
Nu este medic/terapeut
simona iederan
am uitat sa specific ca am facut colposcopie si am vazut 2 rani pe care medicul a pus iod negativ pentru delimitarea lor si pentru a-mi arata care sunt zonele cu probleme, dar eu ma gandesc ca poate nu ar fi bine sa fac aceasta biopsie daca am doua rezultate care nu pun probleme si unul care este C3A pentru ca, sunt suspicioasa in legatura cu acest C3A, nu stiu ce sa fac poate sa mai astept cateva luni( 1-2) dupa care sa repet analizele, astept si ceva analize de sange facute pentru marcari test tumorali, dar am citit depre aceasta analiza si ar putea iesii pozitiva doar daca ar fi mai grav si celule bolnave ar fi migrat in sange.nu cred ca este cazul meu.
0
11-03-2008, ora 00:00
Dr. Stela Tirneci
Obstetrica-ginecologie, Bucuresti, sector 1
Dr. Stela Tirneci
"Rana pe col" este data de HPV.Ceea ce puteti face este sa recoltati un Test Papilloma Virus HPV-ADN pentru a vedea daca rana este determinata de tulpinile oncogene ale acestui virus.
Oricum, sa stiti ca LLETZ-ul urmat de biopsie nu va face nici un rau si veti scapa si de aceasta incertitudine.
Toate cele bune.
0
11-03-2008, ora 00:00
simona iederan
Nu este medic/terapeut
simona iederan
multumesc! Dr.Tirneci.
0
12-03-2008, ora 00:00
simona iederan
Nu este medic/terapeut
simona iederan
revin cu rezultaul de la marcarii test tumoral, am primit aseara rezultatul : valoarea normala trebuie sa fie mai mica de 1, 5 mg/L si rezultatul meu este 1, 13mg/L, medicul mi-a spus "vedeti ca va-ti indoit degeaba de rezultatul cu C3" ca aveti valoarea foarte crescuta si daca i-mi dau seama in ce stare ma aflu daca celule bonlave au migrat in sange, dumnealui nu stiu daca a citit bine dar dupa cata mate stiu eu 1, 13 este mai mic decat 1, 5 asadar rezultataul este bun.am incercat sa-i explic acest lucru si mi-a inchis telefonul, deci nu mai poate fi vorba despre biopsie azi ca nu pot accepta asta de la un medic (sa nu citeasca analizele corect) pacat!
0
20-03-2008, ora 00:00
jojolina
Nu este medic/terapeut
jojolina
simona draga si eu am o rana pe col si mi sa pus diacnosticul hpv virus papilloma...totusi o sa merg la o biopsie sa vedem ce iese acolo.mie mi sa spus ca sar putea sa fie nevoie de o interventie chirurgicala :(toate cele bune
0
25-04-2008, ora 00:00
simona iederan
Nu este medic/terapeut
simona iederan
buna jojolina! ieri am repetat papanicolau si cum ma asteptam rezultatul a fost c2 deci a fost alarma falsa.
NU RECOMAND nimanui cabinetul GERMAN MEDICAL CENTER DIN TIMISOARA DR.FLORIN JAHN STR.PATR.MIRON CRISTEA .Nu doresc nimanui sa treaca prin ce stres am trecut eu.Sper ca biopsia ta a fost in regula.i-ti doresc sanatate.Multa sanatate ! si Paste FERICIT!
0
08-05-2008, ora 00:00
jojolina
Nu este medic/terapeut
jojolina
dap..biopsia a fost ok...asa mi sa spus...totusi o sa astept sa repet analizele..mi sa spus ca nu mai trebuie nimik...poate o usoara cauterizare :).toate cele bune
0
27-07-2008, ora 00:00
fam.blaga
Nu este medic/terapeut
fam.blaga
AM si eu rezultate diferite la testul papa nicolau.Am citit prea tarziu cele intimplate cu german medical center dr florin jahn jianu, si am fost la un consult de rutina la acest cabinet.totul era absolut ok, am facut eco vaginal, coloscopie, si testul papa nicolau.am achitat 250 ron.din cele vazute dr jianu a spus ca si analizele vor iesi bine pt ca totul e ok, pot sa merg linistita in concediu.dar surpriza!! testul a iesit C3A FLORA 3 INFLAMATOR CU TENDINTA SUPURATIV, CITOLOTIC, EFECT CITOPATIC, HPV CERVICITA VIRALA.
Va dati seama ca m-a luat nepregatita, si am vb cu medicul i-am spus ca nu are cum sa fie rezultatul meu, ca asas cum s-a vazut la control eu chiar nu aveam nimic!Nu aveam o rana, nu aveam nici-o secretie, nu am facut niciodata chiuretaj, nu am avut decat un singur barbat toata viata mea!!.Am intrebat unde s-a facut analiza, si am aflat ca la Institutul de medicina, care de fapt este facultatea de medicina.Acest medic nu mi-a cerut sa repet testul, m-a convins ca trebuie sa fac testul hpv si apoi biopsia.La indrumarea medicului de familie, am repetat testul la alt laborator, si C1 FLORA 2.Am aratat rezultatul de la german medical center, si dr CARTIS care m-a consultat, a spus ca nici vorba de asa ceva, la ce s-a vazut la consultatie, clar nu are cum sa iasa C3 si nici nu mi-a prescris nimic, pt ca totul e absolut ok.Aici pt consultatie, eco si test m-a costat doar 70 ron
0
27-07-2008, ora 00:00
simona iederan
Nu este medic/terapeut
simona iederan
Buna ! Fam. Blaga ma bucur ca nu aveti probleme de sanatate. Toate cele bune!
0
29-07-2008, ora 00:00
fam.blaga
Nu este medic/terapeut
fam.blaga
Multumesc, numele meu este Elena, am 39 ani la fel iti doresc din suflet sanatate!!
0
07-05-2009, ora 16:20
jojolina
Nu este medic/terapeut
jojolina
am nevoie de ajutor...am o rana pe col provocata de hpv si este a doua oara cand fac biopsia in schimb de data asta mi sa spus ca sunt probleme..rezultatul a fost BUZA ANTERIOARA: DISPLAZIE MODERATA, COLIOCITOZA SI BUZA POSTERIOARA: DISPLAZIE MODERATA, COLIOCITOZA+DISPLAZIE SEVERA...mi sa spus ca este nevoie sa imi scoata colul uterin ca altfel de poate transforma in cancer :( oare???cineva sa ma ajute :(
0
01-06-2012, ora 11:35
lenu11
Nu este medic/terapeut
lenu11
Am şi eu o experienţă neplăcută, vizavi de o consultaţie la dr.Jahn - Timişoara. Acesta prestează consultaţii şi la Hiperdia.
În primul rând nu are asistentă, deşi consultaţiile ginecologice nu au voie să se desfăşoare decât în prezenţa asistentei. Eu am fost stânjenită de faptul că în cabinet eram doar noi doi.
În al doilea rând şi ce mi-a lăsat un gust amar a fost faptul că după ce am plătit prestaţiile la ghişeu (fiind pregătită cu această sumă) mi-a mai cerut şi el 50 de lei pentru Eco(pe care nu îi aveam şi a trebuit să mă împrumut) şi pentru care binenţeles că nu am primit chitanţă.
0
21-05-2022, ora 11:36
Popescumaria2022
Nu este medic/terapeut
Popescumaria2022
Si eu am o experienta foarte neplacuta legata de Dr. Jianu Jahn Florin. Am crezut ca fiind cabinetul in cadrul spitalului sf. Maria, trecuie sa fie curat si modern. In schimb aparatuta era invechita si nu era nici curat.Desi i-am cerut sa dezinfecteze ecograful, a folosit manusi si instrumentarul parea ca il desigileaza, am luat infectie cu Klebsiella de la consult. Sunt absolut sigura ca am luat infectia de la consult pt ca Klebsiella se ia prin contact sexual si sotul nu are. Deci e de acolo. O mizerie de cabinet. In rest despre centrul medical sf. Maria am numai pareri bune, nu inteleg cum poate exista asa ceva in cadrul lui. Evident nu era asistenta in cabinet si nu am primit chitanta.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Testul Papanicolau
  • Am făcut testul Papanicolau. Ce înseamnă rezultatul?
  • Testul Babeș Papanicolau ar putea ajuta la depistarea mai multor tipuri de cancere ginecologice
  • Cum se depistează cancerul de col uterin?
  • Rezultat Papanicolau anormal - ce urmează?
  • Ce înseamnă celule endocervicale prezente (explicații)
  •