Forum medical - întrebări și răspunsuri medicale
Vizitarea site-ului implică acceptarea cookies-urilor. Citește mai multe
Forum medical Regulament Colaborare - răspunsuri

Rezultate analize medicale

26-10-2007, ora 15:11
Autor: diana123
Buna ziua,

Am primit rezultatele de la analiza de laborator si as dori sa mi le interpretati. Va multumesc!

GPT(ALT) 31,8
Colesterol 183,24
Glicemie 65,6
Trigliceride 75,92


Sumar urina:

Urobilinogen normal
Glucoza normal
Corpi cetonici normal
Bilirubina normal
Albumina normal
Nitriti normal
PH 5
Densitate specifica 1030



Sediment urinar:

Detectare leucocite 2 - 4
Celule epiteliale rare
Mucus frecvent

WBC 8,5
LYM# 1,6
MID# 0,92
GRA# 5,95
LYM% 18,8 %
MID% 10,9 %
GRA% 70,2 %

RBC 5,35
HCT 47,4 %
MCV 89 fL
RDW 13,5 %
MCH 28,1 pg
MCHC 31,6 g/dl
HGB 15 g/dl
RDW-SD 12 fL

PLT 200
MPV 10,6 fL
PCT 0,212 %
PDW 50,5 %
PDW-SD 5,4 fL

25 comentarii
04-11-2007, ora 00:00
Autor: dr i.f. | Dr. Frumuzache Iris - Medicina de laborator, Galati
Protest Diagnostic Galati - Laborator Analize Medicale
Analizele sunt bune; chiar daca unele valori ale hemoleucogramei sunt apropiate de limita superioara, nu aveti de ce sa va faceti probleme.
Numai bine!
05-11-2007, ora 00:00
Autor: diana123
Buna ziua,

Va multumesc pentru raspuns. Intre timp am mai facut niste analize si as dori sa-mi spuneti daca sunt bune. Mentionez ca am 35 de ani. Am facut din nou analiza GPT (ALT), deoarece prima data mi s-a parut ca avea o valoare marisoara, si anume 31,8.

GOT (AST) 28 U/L ..... (val. normale: 0 - 40)
GPT(ALT) 25,2 U/L ..... (val. normale: 0 - 40)
VSH 15 mm/h ..... (val. normale: 1 - 10)
Calciu ionic 3,9 mg/dl ..... (val. normale: 4,48 - 5,17)
TP (total proteine) 8,43 g/dl ..... (val. normale: 6 - 8,4)
MG (magneziu) 2,39 mg/dl ..... (val. normale: 1,6 - 2,4)
Ca (calciu) 7,97 mg/dl ..... (val. normale: 8,6 - 10,8)
TSH 3,71
FT4 1,97

Am facut si o ecografie tiroidiana in care se specifica:
1) lob tiroidian drept:
volum: 3,51 cm cubi
dimensiuni: 46 x 12 x 12 mm
structura: hiperreflectogena, omogena

2) lob tiroidian stang:
volum: 4,56 cm cubi
dimensiuni: 14,5 x 43,2 x 13,9 mm
structura: predominant hiperecogena, neomogena; la nivelul polului inferior prezinta un chist seros cu diametrul de 3,6 mm; la examenul Doppler color se vizualizeaza vascularizatie normala a glandei.

volum tiroidian 8,07 cm cubi
istm tiroidian 3,6 mm
suspiciune de diagnostic: gusa chistica.

Mentinez ca in urma examenului ecografic am facut analizele de mai sus. Perioada in care am facut analizele coincide cu perioada in care ar fi trebuit sa-mi vina ciclul menstrual, (regulat in general), insa am observat o intarziere de o saptamana (probabil si din cauza schimbarii vremii).

Astept raspunsul dvs.

Cu respect,
Diana





05-11-2007, ora 00:00
Autor: dr i.f. | Dr. Frumuzache Iris - Medicina de laborator, Galati
Protest Diagnostic Galati - Laborator Analize Medicale
Valoarea GPT nu era ingrijoratoare, oricum nu e nimic daca ati repetat unele analize.
In rest aveti o lipsa usoara de calciu, VSH usor crescut (de obicei la femei VSH-ul e mai mare din diverse cauze de natura inflamatorie), proteinele totale la limita superioara (pot fi date de un regim alimentar bogat in proteine, carne - nu stiu daca este si cazul dvs.- ceea ce ar putea explica si pH-ul acid si densitatea urinara mai ridicata).
In legatura cu tiroida, TSH zic eu ca e in ordine, insa la FT4 as avea nevoie si de unitatea de masura. Oricum trebuie sa va vada un endocrinolog (daca aceasta nu s-a intamplat deja) care sa stabileasca conduita terapeutica.
Va doresc multa sanatate!
05-11-2007, ora 00:00
Autor: diana123
Va multumesc foarte mult pentru raspuns.

In legatura cu FT4:
valoarea obtinuta: 1,97 .... interval biologic de referinta: 0,1 - 8 ng / dl

Referitor la TSH:
valoare obtinuta: 3,71
interval biologic de referinta: Euthyroida 0,39 - 6,16 ml U / l
Hypertyroida < 0,15 ml U /l
Hypotyroida > 7 ml U / l
05-11-2007, ora 00:00
Autor: dr i.f. | Dr. Frumuzache Iris - Medicina de laborator, Galati
Protest Diagnostic Galati - Laborator Analize Medicale
Inseamna ca valorile sunt normale, ceea ce este un lucru bun. Ramane sa hotarasca endocrinologul ce este de facut.
O zi buna!
17-06-2008, ora 00:00
Autor: rrramor
Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati la interpretarea analizelor deoarece sunt un pic in ceata :).
La examenul de urina:
02.PH: 5.0
04.Proteine:absente
05.Glucoza:absenta
06.Corpi cetonici:absenti
08.Pigmenti biliari:absenti
09.Epitelii plate:rare
11.Leucocite:rare
01.Densitate:1020
03.Nitriti:absenti

Iar la Hemoleucograma:
limfocite: 42.4
eosinofile:8
nr eosinofile: .52
cant.hemoglobina medie: 32.23
latime distrib.eritrocit: 10.89
trombocit: 0
latime distrib trombocit: 0

Va rog frumos sa-mi spuneti daca este cazul sa fac analize suplimentare. Multumesc frumos!
20-06-2008, ora 00:00
Autor: alice-eos
buna seara,
am si eu rezultatele la analiza dar nu am timp sa ajung la doctorul de familie personal si sa mi le citeasca.as vrea sa va rog sa imi spuneti dvs rezultatul.multumesc.


RBC 4620000
HGB 12.2
HCT 38.2
RDW 14.6
MCV 82.7
MCH 26.4
MCHC 31.9
RDW-SD 42.9
WBC 7330
Neutrofile segmentate 57.0
Eozinofile 0.8
Bazofile 0.1
Limofocite 31.7
Monocite 10.4
PLT 260000
PCT 0.31
MPV 11.8
PDW 14.6


Creatinina fotometric 0.9
Colesterol 156
Glicemie 78
!! Sidermie 20
TGP(ALT) 14
Trigliceride 40



Densitate >1.030
pH 6.0
Proteine negativ
Glucoza negativ
Cetone negativ
Bilirubina negativ
Nitriti negativ
Urobilinogen normal
Hemoglobina negativ
Leucocite negativ
Sediment urinar Relativ frecvente celule epiteliale, rare leucocite.Rare hematii.

astept un raspuns si mai ales la Sidermie unde am 2 semne de exclamare.
05-07-2008, ora 00:00
buna ziua, sotul meu si-a facut analizele, are cateva valori diferite si as dori sa stiu ce inseamna. D-na dr. nu s-a sinchisit sa-mi raspunda la intrebari. As dori sa stiu si eu sa interpretez analizele cat de cat, nu sa mi se spuna sa-mi vad de treaba. Iata rezultatele:
WBC-globule albe - rez.8,67 mii/microL - barbati 4-9
NEU-neutrofile - rezultat 63,9% - adulti 50-70
LYMPH-limfocite - rez.28,4 % - adulti 30-45
EOS-eozinofile - rez 2,2% - adulti <5
MON-Monocite-rez.4,80% - adulti 4-7
BAS-Bazofile-rez.0,70% - adulti 0-1
RBC-Red Blood Cell - rez.5,10 milioane/microL - barbati 4-5,5
HGB - Hemoglobina - rez.16,3g/dL - barbati 14-17
HCT-hematocrit - rez.49,0% - barbati 42-52
MCV-vol.med eritrocitar- rez.96,1fL - adulti 84-96
MCH-HEM - rez. 32,0 pg - adulti 28-34
MCHC-CHEM - rez. 33,3 g/dL - interval 32-36
RDW_SD- coef.de variatie RDW - rez.51,2 fL - interval 35,3-48,9
RDW_CV-deviatie std RDW - rez.13,8% - interval 11,5-14,5
PLT-trombocite - rez.259,0 mii/microL - adulti 150-400
PDW-distributie trombocitara - rez.13.4 fL - interval 8,8-11,2
MPV-volum mediu tromb - rez.11,3 fL - interval 7,4-11,4
P-LCR-procent tromb.mar - rez.35,3% - interval 20-40
BIOCHIMIE
glicemie - rez.4.79 mmol/l sau 86,32 mg/dl - interval 3,30-6,30 sau 59,43-113,46
TGP (cinetic)- rez.24 U/l - barbati < 40
SUMAR URINA
hematii - rez.negativ
urobilinogen - rez.0,1 mg/dl - interval 0-0.9
bilirubina - negativ
proteine(albumine) - rez. negativ
nitriti- rez.negativ
corpi cetonici - rez. negativ
glucoza - rez. negativ
ph - rez.5,5 - interval 5-7
densitate urinara - rez. >1025 - interval 1010-1025
leucocite - rez. negativ

Imi inchipui ca analizele nu sunt de speriat, deoarece diferentele sunt mici, dar as dori sa stiu ce ar trebui facut. De exemplu am vazut ca densitatea urinara este peste maxim si as dori sa stiu ce riscuri implica acest lucru. Specific, ca sotul meu nu prea bea apa ci mai mult bere aprox. 2l. Apoi analizele urmatoare sunt ingrosate pe buletinul de analiza: NEU, LYMPH, MON, BAS, RBC, HGB, MCV, RDW_SD, PDW SI Densitatea urinara. Ma gandesc ca poate nu aveti timp sa ni le explicati pe toate dar macar sa ne indrumati sa prevenim viitoare dereglari. Vrem sa avem un organism sanatos! Si va mai rog sa ma indrumati unde pot gasi explicatia tuturor analizelor, ce reprezinta de ex. bazofilele, ce rol au in organism, etc. Va multumesc!
08-06-2009, ora 20:59
Autor: Ioana>C
Buna ziua!
Va rog mult de tot ajutati-ma si pe mine si spuneti-mi si mie ce inseamna Eusinofile, nu gasesc nicaieri, si cat de grav este daca a iesit la analize 6,800% , in conditiile normale de 0-4%.
Va rog mult de tot, doctorita aceea vine din concediu abia pe 23!! avem una singura, noi tot asteptam.
01-10-2009, ora 21:19
Autor: gabbitza
ce inseamna BAS are valori de 1.5 0/2.0 0.14 0/0.20
va rog
multumesc mult
14-11-2009, ora 22:29
buna ziua , in urma unui set de analize mi sa depistat indicele
14-11-2009, ora 22:34
buna ziua in urma unor analize mi sa confirmat ca indicele analizei ALT este de 65 deci peste limita si sunt foarte ingrijorat va ro insistent sa imi interpretati si mie analiza iesita va multumesc cu toate ca nu am nici o simtoma

14-11-2009, ora 22:47
Autor: ecirjan
Buna Ziua,

Va rog sa ma ajutati cu interpretarea rezultatului analizelor medicale.
Citodiagnostic secretii vaginale: FRECVENTE EPITELII SUPERFICIALE SI INTERMEDIARE. RARE PMN. FRECVENTI BACILI DODERLEIN. RARI COCOBACILI GRAM NEGATIV.
ABSENTE LEVURI. ABSENT TRICHOMONAS VAGINALIS .

Ce imi recomandati?
Am un chist al glandei bartholin. Nu mi s-a recomandat inca incizia lui.
Va multumesc.
15-12-2009, ora 13:57
Autor: COBADIN
BUNA ZIUA
Va rog sa ma ajutati cu interpretarea rez. analizelor de lab.TSH CU O VAL. DE 0.20.Trebuie sa spun ca de 10 ani sunt operata de tiroida si cu tratament hormonal de substitutie cu euthyrox 150 mg/zi.Val. este in limite normale?Va multumesc pt.raspuns.
21-12-2009, ora 17:10
Buna ziua.Ma numesc Madalina si am 27ani.Tin sa va informez:pe data de 02.04.2009 am fost externata cu diagnosticul principal:apendicita acuta cu peritonita generalizata;diagnostice formulare libera:APENDICITA ACUTA GANGRENOASA PERFORATA.PERITONITA LOCALIZATA.Pe data de 14.12.2009 in urma uneii urticarii medicul alergolog mi-a dat o serie de analize al cararor rezultat este:
VSH 60 20
VSH 120 40
GLICEMIE 82,45
TRIGLICERIDE 42,67
COLESTEROL 146,77
CREATININA SERICA 0,572
GOT(ASAT) 11,59
GPT(ALAT) 12,16
EXUDAT FARINGEAN absent
UROCULTURA sterila
EXAMEN COPROPARAZITAR negativ
CALCEMIE 9,72
CALCIU SERIC IONIC 4,03
MAGNEZIU SERIC 2,13
ANTIGEN HBs 0,426
ANTICORPI ANTI HCV 0,029
GAMMA GT 10,92
PROTEINE TOTALE 7,84
FACTOR REUMATOID 6,11
ATC HELICOBACTER PYLORI IGG pozitiv(++)
ASLO(CANTITATIV) 64,23
PROTEINA C reactiva(cantitativ) 9.33
PROBA DE DIGESTIE frecvente fibre musculare digerate,rar amidon nedigerat,rare
grasimi neutre
ELECTROFOREAZA: albumine 59.1
globuline alfa1 46.1
alfa 2 8.1
beta 11.2
gama 17
proteine totale 7.84
A/G 1.14
HEMOLEUCOGRAMA COMPLETA: hemoglobina 12,6
hematocrit 38,5
trombocite 391000
leucocite totale 15980
neutrofile nesegmentare 3
segmentare 68
eozinofile 2
bazofile 0
limfocite 18
monocite 8
eritrocite 4,32
volumul mediu eritrocitar 89,1
hemoglobina medie eritrocitara 29,2
concentratie medie hemoglobina 32,7
volum mediu trombocitar 10,1
Va rog din suflet sa-mi raspundeti cat mai repede.Sunt foarte speriata si nici bine nu ma simt.Am o senztie uneori de asfixiere sau de nod in gat(parca am puroi in gat).Fie sunt energica-fie as dormii non stop,am dureri de cap,stari de nervozitate,ori ma constip-ori am diaree.Rareori am impresia ca daca ma misc in acele secunde se rupe ceva in mine,adica in burta.Astept cu sufletul la gura raspunsul dvs.Va multumesc anticipat.DOAMNE AJUTA!SARBATORI FERICITE!






27-02-2010, ora 10:28
buna,de curand am fost dusa de urgenta la spital,nimeni nu stie ce am,ma durea f tare zona abdominala.mi-am facut analizele si mi-au iesit:
Hemograma:

WBC:21.00
RBC:4.65
HGB:12.30
HCT:39.00
MCV:83.80
MCH:26.40
MCHC:31.50
PLT:332.00.

Biochimie:

Bilirubina directa:0.20
Bilirubina totala:0.20
Creatinina:0.58
TGO:20.00
TGP:18.00
Uree:26.00
Glicemie:108.00

As vrea sa stiu totusi ce inseamna.care sunt riscurile pt k am inteles k am leucocitele foarte mari.va multumesc.
24-04-2010, ora 22:48
buna ziua, astazi am luat rezultatele analizelor de la laborator si am urmatoarele rezultate (le trec doar pe cele cu modificari ):
- HEMOLEUCOGRAMA COMPLETA
- Mid% - 2.6%
- (MCHC) concentratia medie de hemoglobina - 30,9g/dl

VSH - la 1 ora - 17mm
VSH - la 2 ore - 35mm

BIOCHIMIE
Colesterol seric total - 205,6 mg/dl
Trigliceride serice - 291,4 mg/dl

UROCULTURA - ENTEROCOC PREZENT

Mentionez ca am 29 de ani si 98 de kg, am si chisturi pe ambele ovare si hipotiroidie !
16-07-2010, ora 11:29
mama mea tocmai ce si-a facut niste analize si avea Mon% ridicat, fiind la 9, cand limitele date erau 2-8. Ce poate insemna acest lucru? Va multumesc.
11-08-2010, ora 23:56
Autor: gabi_l
buna...recent i-am facut analizele fetitei mele de 4 ani si as vrea sa va scriu valorile pt a-mi putea spune daca sunt ceva probleme...vreau parerea mai multor medici

CA 9.61 mg/dl
CRP 5mg/l
aslo 200ul/ml
WBC 5.73
NEU 1.92
LYM 3.03
MON 0.52
EOS 0.23
BAS 0.03
NEU% 33.4
LYM% 52.8
MON% 9.1
EOS% 4,1
BAS% 0,6

RBC 5,14
HGB 12,5
HCT 40
MCV 77,9
MCH 24,3
MCHC 31,3
RDW-CV 12,1
RDW-SD 35,9
PLT 373
MPV 8,5
PDW 15,5
PCT 0,317
CAM ASTEA AR FI VALORILE DE PE BULETINUL DE ANALIZE, SPER DIN SUFLET SA MA PUTETI AJUTA.
MULTUMESC ANTICIPAT
30-11-2010, ora 16:17
Autor: Adriya
Buna ziua.Am ridicat si eu cateva analize ce le-am facut si pana vo merge la medic va rog sa mi le interpretati si mie....Am avut ceva probleme cu tensiunea,fiind prea mare si evident sun tputin ingrijorata.

Colesterol seric total-180
Trigliceride serice-127
Creatinina serica-0.67
Glicemie -82
TSH -2.34

Multumesc anticipat
Adriana
26-12-2010, ora 13:21


NUMARUL LEUCOCITE 17.64
LIMFOCITE 17.70
NEUTROFILE 13.32
CELULE MARI IMATURE 0.36
HEMGLOBINA ERITROCITARA MEDIE 36.12
CONCENTRATIA MEDIE HB.ERITROCIT37.48
LATIMEA DISTRIBUIT. 10 32
VSH 1H 14


VA MULTUMESC ANTICIPAT SI RESPECT
07-08-2011, ora 17:55
Autor: rozalis
buna ziua as dori sa imi interpretati si mie rezultatul analizelor ft4 tsh si atpo.am facut si o ecografie tiroidiana iar rezultatul a foST
IN OBSERVATIE USOARA HIPERTROFIE
TIROIDITA CRONICA IN OBSERVATIE
IAR REZULTATUL ANALIZELOR.FT4 1.08
TSH 2.40
ATpo 0.10
acum trei ani am mai fost diacnosticata cu hipotiroidie am facut tratamet 6 luni cu eutyrox apoi nu am mai facut nici un fel de tratament sar simtomele hipo persista...aceste analize sunt facute acum cateva zile iar medicul endocrinolog mi-a zis ca sunt perect sanatoasa.AS dori sa stiu si alta parere de ce am aceste simtome daca nu am nimic?
09-08-2011, ora 09:34
Autor: carte
Buna ziua. Vă rog mult dacă puteţi să-mi spuneţi dacă este risc mărit daca la analiyele medicale au ieşit

Potasiu- 6, 01

Creatinina 2, 17

Socrul meu are probleme medicale.Are guta şi un rinichi nu funcţioneayă ca capacitate maximă.

Are 65 ani şi ţine şi regim
25-10-2011, ora 21:12
Autor: Costean
buna seara am fost la medic ca am ameteli si dureri de cap, mi se intuneca in fata ochilor.am trecut eus glanda tiroida si iata rezultatele va rog sa mile descifrati sa vad ce am:
istmul 2, 1mm
l.drept 41, 1×17, 5×11, 9mm
l.sting43, 0×14, 1×12, 7mm
sector hipoecoger 5mm.
mai am si alte rezultate de la eus
ficat:lob.drept 129mm lob.sting 98mm v.porta14mm
vizicula biliara:extrasa
coledoc:5mm
pancreasul:textura tisulara omogena, sporita, in focar
conturul:sters
splina 114×48mm
rinichii: drept; 102×66mm sting:100×62mm
stratul cordico-medular 24mm 26mm
ccb lupertrofiat normal
calculi z 2-3mm ---
ptoz gradul l, ll

organe bazinului mic fara forma de volum.
14-02-2012, ora 15:11
Autor: PNarcisa
Buna ziua! Am facut un set de analize medicale-hematologie(sange), au iesit in general bune in raport cu intervalul de referinta biologic mai putin MID% =1.66 SI MID # =0.14. Va rog respectuos sa-mi explicati ce reprezinta acest MID ??

V multumesc frumos!
Adaugă un comentariu / răspuns