rezultat test papanicolau

12-12-2009
iulia+mihai
Nu este medic/terapeut
iulia+mihai
buna.Am cerut medicului de familie sa imi fac acest test a carui rezultat a fost urmatorul
celule exocervicale superficiale si intermediare, modificari reactive inflamator-degenerative, modificari celulare benigne metaplazie scumoasa de tip matur si imatur, celule endocervicale dispuse in placarde, exudat inflamator fibrino-leucocitar mederat, flora coco-bacilara. Cu acest rezultat ma voi duce la un medic specialist dar pana atunci as dori sa imi spuna cineva competent daca ar trebui sa imi fac griji sau nu.Am facut testul ptr ca am menstruatie din 2in 2saptamani ffffabundent si cheaguri urat mirositoare.Daca se poate un raspuns.VA MULTUMESC DIN SUFLET.
7 comentarii
0
13-12-2009, ora 19:04
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Nu trebuie sa-ti faci griji...ai o infectie genitala pentru care vei primi terapie. Sa faci si o ecografie pelvina.
1
14-12-2009, ora 12:34
Aurelia88
Nu este medic/terapeut
Aurelia88
Buna ziua!Am si eu o rugaminte la dumneavoastra, sa ma ajutati cu cateva raspunsuri.In urma cu 3 saptamani am fost la un control ginecologic de rutina, pt. prima data.Mentionez ca am 21 de ani.La examenul cu valvele dna doctor mi-a spus ca am o rana pe col.Am solicitat examenul papanicolau si cel citologic.Am primit urmatorul rezultat:LEUCOREE, SATISFACATOR PENTRU EVALUARE, CELULE ENDOCERVICALE-PREZENTE, NEGATIV PENTRU O LEZIUNE INTRAEPITELIALA SAU MALIGNA, ORGANISME:CANDIDA, MODIFICARI CELULARE REACTIVE ASOCIATE CU INFLAMATIA.Recomandari:de urmarit evolutia citologic dupa tratament.Diagnostic citopatologic:Frotiu inflamator cu modificari reactive importante si aflux fromilocetar abundent ce contine numeroase micelii de candida.Iar la examenul de secretie vaginala:epitelii relativ frecvente si bacili gram pozitiv, frecventi forme medii, Alte observatii:Detritus celular amorf relativ frecvente celule superficiale etalate;numeroase polimorfonucleare integre si degradate, relatic frecvente levuri:spori si filamente.Iar dna doctor mi-a pus diagnosticul de colpita mixtra, tratament spalaturi cu tantum rosa, macmiror ovule, flucoric si lomexin ovule.Ma nelinisteste gandul de a avea o rana pe col.Va rog sa-mi spuneti daca aceasta rana rezulta si din testul papanicolau?Sau mai exact termenul de colpita inseamna rana pe col?Va multumesc din suflet, si astept raspunsul dumneavoastra.
0
15-12-2009, ora 15:49
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Nu, din testul Papanicolau nu rezulta rana. rana de pe col este observata cu ochiul liber la examinarea ginecologica.Odata constatata prezenta acesteia, se fac, in continare, examinarile solicitate de catre tine.In ce consta acestea? Din acea zona suspecta se racleaza, se preleva cu grija celule si secretie si se analizeaza ce tipuri de celule sunt acolo si ce transformari au suferit ascestea, gradul lor de afectare.Deci din testul Pap reiese tipul de celularitate si modificarile de pe colul uterin.Colpita [ cervicita ] este o inflamatie a colului uterin ; daca acesta inflamatie, care la tine este data de mai multi germeni, s-a mai repetat si inainte, nu i-ai dat importanta, nu ai tratat-o, a trecut de la sine, acesti germeni, in timp, pot eroda si modifica portiuni din colul uterin formand rana.Virusul papilomatos are un mare rol in etiologia leziunilor de pe colul uterin.Ar fi recomandat sa faci si un test HPV. Fa tratament [ fara relatii sexuale in timpul terapiei, nici macar cu prezervativ ] si mergi iar la control. Daca rana de pe col nu e inchisa iti recomand cauterizarea ei. Nu trebuie sa te ingrijorezi, dar e bine sa stii care este situatia si ce e de facut.Sarbatori fericite!
0
16-12-2009, ora 16:34
blondu106
Nu este medic/terapeut
blondu106
BUNA ZIUA. ma numesc IULIANA, si in urma cu putin timp, am facut un test PAPANICOLAU, in urma caruia mi-au iesit, celule endocervicale prezente, micelii, bacterii, inflamatie si AGC-NOS celule glandulare fara alta semnificatie.va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat, despre acest rezultat.va multumesc anticipat.
0
30-01-2010, ora 17:33
nela77
Nu este medic/terapeut
nela77
Buna ma numesc Nela si vreau sa-mi interpretati rezulatatele de la analiza Papanicolau. -Fortiu conventional/coloratie Papanicolau, , adecvat" -Modificari celulare benigne, , bacterii" -Modificari celulare asociate cu, , inflamatie si metaplazie" - Caracterizare generala, , modificari celulare benigne" - Descriere citologica, , celule exocervicale superficiale si intermediare. modificari citologice reactive inflamator/degenerative, unele cu halou perinuclear, si modificari nucleare minore (suspiciune HPV), meteplazie scuamoasa de tip matur si imatur, celule endorcervicale dispuse in placarde exudat inflamator fibrino- leucocitar moderat, flora coco-bacilara VA MULTUMESC MULT!!!!!!!
0
31-01-2010, ora 20:07
crevetzica
Nu este medic/terapeut
crevetzica
buna.am si eu o untrebare...din ce cauza imi intarziemenstruatia 3 luni, poate si mai mult, iar in tot acest timp ma ingras si sunt foarte nervoasa..poare fi ceva grav?...imi este frica sa merg la ginecolog, ma sperie analizele..va rog sa imi raspundeti daca sepoate.
va multumesc!
0
27-03-2010, ora 20:56
ionitaraluca
Nu este medic/terapeut
ionitaraluca
buna ziua, am si eu o nelamurire si poate ma ajutati.am primit un tratament cu macmiror ovule 500g si lomexim ovule 600g, pentru o cervucita cronica, insa nu mai stiu cum mi-a spus doamna doctor sa le iau.asadar, aceste ovule pot fi luate simultan sau trebuie sa iau o pauza intre ele?multumesc anticipat
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Testul Papanicolau
  • Am făcut testul Papanicolau. Ce înseamnă rezultatul?
  • Testul Babeș Papanicolau ar putea ajuta la depistarea mai multor tipuri de cancere ginecologice
  • Cum se depistează cancerul de col uterin?
  • Rezultat Papanicolau anormal - ce urmează?
  • Ce înseamnă celule endocervicale prezente (explicații)
  •