ervicită glandulară cronică granulomatoasă, papilară - ce presupune acest diagnostic si ce tra

23-06-2009
luli
Nu este medic/terapeut
luli
Bună.
Am efectuat o biopsie, iar diagnosticul histopatologic este cervicită glandulară cronică granulomatoasă, papilară. Ce presupune acest diagnostic( în limbaj neacademic) şi ce tratament ? Mulţumesc.
5 comentarii
0
23-06-2009, ora 09:34
vio85
Nu este medic/terapeut
vio85
rezultatul arata o cervicita adica un fel de iritare intr-o anumita zona a colului uterin din cauza unor infectii mai vechi probabil;tratamentele nu stiu cat dau randament, in cele mai multe cazuri se face cauterizare;nu trebuie sa te sperii ca nu e cine stie ce, dureaza foarte putin, cu anestezie locala dupa care urmezi un tratament sau daca este mai grav mergi in fiecare saptamina sa te dea cu niste spraiuri.
0
23-06-2009, ora 10:48
sasi
Nu este medic/terapeut
sasi
cervicita este o inflamare a cervixului datorata altei boli cu transmitere sexuala din trecut. tratamentul este in functie de boala de la care s-a facut aceasta cervicita, daca acest tratament nu da rezultate se face cauterizarea.cauterizarea se face fara anestezic deoarece pe colul uterin nu ai aceste simturi rece, cald, deci nu te doare.cervicita netratata duce la infertilitate.
mergi cu incredere la medicul ginecolog si fa ce iti recomanda.
sanatate multa
0
23-06-2009, ora 13:13
vio85
Nu este medic/terapeut
vio85
draga sasi eu vorbesc din experienta pe care am trait-o in legatura cu anestezia(sa crezi tu ca nu doare), asa ca nu stiu cine greseste...si cervicita netratata duce mai repede la cancer de col uterin decat la infertilitate...
0
23-06-2009, ora 17:44
sasi
Nu este medic/terapeut
sasi
buna
draga vio nici eu nu vorbesc din vise, si inainte sa incepi o discutie documenteaza-te.
0
27-06-2009, ora 16:38
cineva_eu
Nu este medic/terapeut
cineva_eu
Cauterizarea nu cred ca se face fara anestezie Eu am facut Erad cu anestezie generala.Tratati-va la timp.Eu am aproape 21 de ani si eram aproape de cancer.Am facut si o conizatie.Acum sper sa nu mai fiu nevoita sa mai fac alte operatii pentru ca urmatoarea inseamna scoaterea intregului col.Decat sa patiti la fel mai bn mergeti la un control periodic si faceti tratamentele la timp.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: