rezultat anormal al analizelor sanguine...plssss, help!! | Forumul Medical ROmedic

rezultat anormal al analizelor sanguine...plssss, help!!

23-01-2008
Anamaria22
Nu este medic/terapeut
Anamaria22
Va rog sa ma ajutati...mi-au iesit analizele de sange cum nu ma asteptam iar ca diagnostic mi s-a pus leucemie...mi-e foarte greu sa accept asa ceva si am sa repet analizele, dar pana la noi rezultate sunt foarte stresata si am nevoie de parerea unui specialist.Analizele au iesit astfel: leucocite 12.8, VSH 14, hemoglobina 11.5, hematocrit 35.6.Din toata seria de analize doar astea nu au fost in limitele normale, iar diagnosticul de leucemie mi se pare pripit deoarece nu am avut niciodata probleme de sanatate.Mentionez ca sunt gravidutza in aprox. 10 sapt si ca prima ecografie a fost in regula, dar nu mi s-a prescris nici un fel de vitamine prenatale.Astept cu sufletul la gura raspunsul dumneavoastra. E un diagnostic corect??Ce ma sfatuiti sa fac?
7 comentarii
0
23-01-2008, ora 00:00
Dr. Frumuzache Iris
Medicina de laborator, Galati
Dr. Frumuzache Iris
Daca acestea sunt singurele valori anormale ale hemoleucogramei, adica formula leucocitara nu are modificari, in nici un caz nu este vorba de leucemie.
Aveti o usoara anemie si o usoara leucocitoza (poate acesta a fost termenul care v-a indus in eroare). Mentionez ca leucocitoza in timpul sarcinii nu este anormala, un numar de 12.800 leucocite/mmc poate fi obisnuit in sarcina sau in cel mai rau caz sa indice o infectie in organism.
Asa ca linistiti-va, nu e vorba de leucemie...
Numai bine!
0
23-01-2008, ora 00:00
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Diagnosticul de certitudine in leucemie necesita punctia -biopsie a maduvei osoase si biopsia ganglionara cu examen microscopic pentru evidentierea celulelor leucemice.Numai in leucemia limfoida cronica, in care creste foarte mult numarul de limfocite, mai frecventa la varstnic, diagnosticul se satbileste in urma examenelor de sange; Numai bine
0
24-01-2008, ora 00:00
marinaalina
Identitate neconfirmată
marinaalina
ca si coleegii mei sint de parere ca dg de leucemie e pripit ca sa nuzic altfel!Fa o hemoleucograma cu formula leucocitara si daca la aceasta formula ies ceva modificari adreseazate unui hematolog, dar cred ca nu va fi cazul.Eventual o sa fie nevoie de ceva exudate nazal si faringiean si o urocultura ca sa excluzi o cauza infectioasa a cresterii leucocitelor.daca vrei mai multe detalii scrie-mi -*



(*modificat de administrator)
0
25-03-2008, ora 00:00
Anamaria22
Nu este medic/terapeut
Anamaria22
Va multumesc pt ajutor si intelegere.Am repetat analizele si s-a dovedit o eroare de laborator, analizele iesindu-mi normale de 2 ori.Cred ca ar trebui sa dau primul laborator in judecata pt eroare si panica creeata, numai ca oricum nu cred ca as rezolva ceva.Doamne ajuta ca sunt bine!!
0
28-03-2008, ora 00:00
Dr. Frumuzache Iris
Medicina de laborator, Galati
Dr. Frumuzache Iris
Dupa cum va explicam mai sus, primele analize nu sunt de speriat, ba chiar pot fi considerate normale in sarcina... E foarte posibil ca acestea sa fi fost valorile reale la acea data. Si imi este foarte greu sa cred ca un medic a putut sa pronunte termenul leucemie, cel mai probabil v-a vorbit de leucocitoza, ceea ce nu inseamna leucemie...
Faptul ca analizele v-au iesit ulterior in limite normale s-ar putea datora si eventualelor tratamente cu vitamine si minerale pe care banuiesc ca acum le luati. Nu poate fi vorba de o eroare de laborator la un interval atat de mare...in doua luni se pot schimba multe. Si in aceeasi zi daca sunt recoltate probe diferite, acelasi aparat va da rezultate diferite.
Va doresc multa sanatate si dvs. si bebelusului :))!
0
12-04-2009, ora 13:34
andreea_jianu2001
Nu este medic/terapeut
andreea_jianu2001
Buna ziua ! Am si eu o intrebare la dumneavostra. In urma analizelor de sangemi-a iesit un numar mai mare de leucocite 10.11, hemoglobina 11.2, hematocrit 34.2. trombocite 458, limfocit 18.7. Mentionez ca la sfarsitul analizelor este trecut ca si comentariu > anizocitoza moderata, leucocitoza. Deviere la stanga a formulei leucocitare pana la mielocit, mielocite 1%, metamielocite 1%. Mai mentionez faptul ca sunt insarcinata in 6 luni si jumatate si cu o saptamana in urma am avut o gripa pe care am tratat-o cu augmentin, la data la acre am facut analizele eram inca putin racita. Va multumesc mult!
0
28-06-2018, ora 20:26
Ioanacat
Nu este medic/terapeut
Ioanacat
Au reprezentat o problema acele mielocite?
Multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tehnologie de editare genetică, folosită pentru tratarea leucemiei avansate, rezistente la tratamentele obiÈ™nuite
  • Terapia STAb-T - un nou tratament pentru leucemia limfoblastică acută T (LAL-T)
  • Un program celular activ doar în timpul dezvoltării fetale previne leucemia
  •