rezultat Papanicolau

22-12-2008
dmadalina
Nu este medic/terapeut
dmadalina
Acum 2 luni m-am prezentat la un medic ginecolog pt. un control.Aveam usturimi la contact sexual si nu ramaneam insarcinata.La control doctorul mi-a spus ca, colul arata bine si ca, din punctul lui de vedere testul Papa Nicolau o sa iasa bine.Dar, surpriza, cand mi-a citit rezultatul, nici lui nu i-a venit sa creada, dar mi-a spus ca eram suspecta de hpv.Am repetat testul, la alt medic, iar acesta mi-a spus ca nici vorba de asa ceva, ca am doar o inflamatie.Avand in vedere rezultatele testului anterior, medicul mi-a propus totusi sa fac o colposcopie.Am avut iarasi un soc, mi s-a spus ca exista intradevar virusul hpv. Iata rezultatele primului test Papa Nicolau:este bifata casuta cu modificari celulare benigne si casuta cu anomalii ale celulelor epiteliale, mai scrie ceva ca -prezinta pseudo-roicocite sau roilacite 2 ( nu inteleg scrisul) si este bifata casuta cu L-SIL. La cel de-al doilea test mi-au dat urmatorul rezultat:frontiu inflamator, modificari celulare benigne induse de inflamatie. Descriere citologica:F1: celule pavimentoase superficiale si celule pavimentoase intermediare ;frecvente leucocite polimorfo-nucleare, flora microbiana nespecifica. F2: -idem F1 cu frecvente celule parabazale plus rare celule pavimentoase metaplazice, rare crelule intermediare cu nuclei usor hipertrofiati (modificari reactive)si rare hematii. F3- idem F2 cu frecvente hematii plus frecvente endo cervicale, CLASA II, diagnostic citopatologic : frontiu inflamator -modificaricelulare benignereactiune induse de inflamatie.Mentionez ca la primul test mi-a iesit CLASA III.Sa fac alte teste? Ce-mi recomandati ? Nu-mi vine sa cred ca am hpv, nu aveam de unde sa-l iau. Dati-mi va rog un raspuns...
7 comentarii
0
22-12-2008, ora 14:40
Mirela Eftimescu
Nu este medic/terapeut
Mirela Eftimescu
Eu nu-s de specialitate, dar stiu ca testul Papanicolau e cel mai bun la depistarea cancerului... mai cere parerea unui medic, poate ar trebui sa si repeti testul daca el iti zice sa faci asta... dar incearca sa gasesti un medic recomandat, care sa stie ce vorbeste si sa nu bata campii... oricum, nu sta ! Din cate stiu eu, cu clasa I pot fi diagnosticate fetitele si fetele virgine, clasa a IIa e normala la marea majoritate a femeilor active sexual (mie mi-a iesit mereu clasa II si e ok...), dar de la clasa III incolo e posibil sa fie un semnal de alarma. Orice ar fi, nu te panica si fa ceea ce trebuie sa faci, ok? Sanatate multa si bafta!
0
22-12-2008, ora 15:48
dmadalina
Nu este medic/terapeut
dmadalina
Mersi mult pentru urari, dar nu inteleg cum pot sa iasa 2 teste Papanicolau asa diferite.o sa mai merg si la alt medic. M-am gandit ca e posibil ca rezultatul colposcopiei sa fi fost influentat de faptul ca menstruatia mi s-a terminat chiar cu o zi inainte de efectuarea testului, si poate nu se curatase bine colul.nu stiu ce sa mai zic.mi-ar placea sa fie alta realitatea.
0
23-12-2008, ora 10:31
Mirela Eftimescu
Nu este medic/terapeut
Mirela Eftimescu
Atata timp cat nu apare nicaieri cuvantul "malign" cred ca e bine. chestii "benigne" avem cu totii pe ici, pe colo... :)
Acuma cred ca oricum sunt toti in vacanta, dar dupa sarbatori ar trebui s-o iei de la capat cu investigatiile, la un alt medic, parerea mea... si la un alt laborator care sa-ti faca testul, si eventual sa-ti spuna inainte daca are importanta perioada din luna cand trebuie facut (ca poate conteaza si asta). Daca esti din Bucuresti cred ca stii care sunt clinicile cele mai serioase la care trebuie sa te adresezi. Sau, cum am mai spus, gaseste un medic recomandat de cineva apropiat tie, o prietena sau o ruda, care sa fi avut de-a face mai temeinic cu el si sa stie ca pune suflet si seriozitate in ceea ce face... mai sunt si medici de genul asta. Si cauta si informatii despre fundatia "Renasterea", parca asa se cheama... am inteles ca ajuta femeile in cazuri de genul asta...
0
24-12-2008, ora 14:34
leana_love
Nu este medic/terapeut
leana_love
BUNA ZIUA. am 46 ani si meam facut testu papa nicolao pe rezultat scrie satisfacator medicu la carea am fost nu mea zis daca este bun sau rau va rog spunetimi ce anseamna . VA MULTUMESC
0
25-12-2008, ora 19:02
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
In rezultatul testului Papanicolau nu cred ca scrie numai atat.Numai dupa cuvantul "satisfacator" nu-ti putem spune nimic.
0
22-01-2009, ora 11:25
dmadalina
Nu este medic/terapeut
dmadalina
Buna! Am repetat testul Papanicolau, dupa tratament ( la primul mi-au spus ca am modificari celulare benigne si anomalii ale celulelor epiteliale, in zona de jonctiune -prezenta pseudo Roilacite-ceva de genul asta, nu inteleg prea bine, CLASA II spre III ), iar acum, la 3 luni dupa primul rezultat, mi-a iesit CLASA I, NIL in limite normale. Ma cam sperie rezultatul asta perfect, deoarece pe buletinul de analiza mai scrie : evaluarea frotiului -nesatisfacator deoarece rezultat concludent decat daca a fost efectuat la 3 luni dupa analiza, lipsa flora microbiana (asa cred ca scrie), iar la recomandari mi-a bifat casuta cu -repeta examen ginecologic dupa tratament. Dar ce tratament sa urmez? Doctorul meu ginecolog nu mi-a mai dat nici un tratament si nici nu mi-a zis sa mai vin la control.Mai trebuie sa precizez ca dupa primul papanicolau am facut si o colposcopie iar acolo mi-au spus ca se vede ceva si ca s-ar putea sa fie HPV. As vrea parerea unui specialist.Ce sa fac? Sa mai fac alt test papanicolau? Sau sa fac tipizarea HPV? Asta costa in jur de 4 milioane lei vechi si as vrea sa evit o astfel de cheltuiala.Va rog sa-mi dati si mie un raspuns.
0
08-01-2010, ora 21:29
nona25
Nu este medic/terapeut
nona25
Buna ziua.

Am si eu o problema. Mi-am facut de curand testu papa nicolau si mi-au iesit urmatoare rezultate
LSIL- DA -cu atipii HPV nu;
rare celule intermediare cu atipie nucleara. rare celule binucleate atipice. PMN in numar moderat.
AM facut si examenul de secretie si mi-a iesit o infectie.

In acest caz ce ar trebui sa fac?
Multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Vaccinul antiHPV
  • Testul Papanicolau
  • 61% mai puține cazuri de negi genitali după introducerea programului de vaccinare anti HPV
  • Am făcut testul Papanicolau. Ce înseamnă rezultatul?
  • Ce diferenţiază infecţiile HPV care dispar de cele care preced cancerul?
  • Vaccinul HPV a redus riscul de infectare cu 90% în ultimii 10 ani
  • Cum să ne protejăm mai mult copiii - vaccinarea antiHPV
  • Vaccinul antiHPV e recomandat și la băieți
  • Vaccinul HPV crește șansele de concepție la femeile ce au avut în trecut boli cu transmitere sexuală
  •