rezectie apicala

19-08-2015
mihaelabgd
Nu este medic/terapeut
mihaelabgd
Buna ziua, am facut in urma cu 2 saptamani o rezectie apicala, la o masea din partea de jos(36). De atunci am jumatate din barbie si buza inferioara, amortite. Plus o durere continua dar suportabila inca, la dintii din fata jos, unde mi.a aparut o galma ca un nod in santul dintre gingie si buza. Totul a pornit de la o spartura mica de masea, apoi scos nerv fara rx( fiind insarcinata), la jumatate de an redeschisa plomba, si maseaua tot tratata de cateva luni. Rezultatul final a fost rezectia apicala, cu obrazul umflat si vanat tot. Antibiotic nu mi s.a dat fiindca alaptez, iar ca tratament dupa: Gheata in prima zi, apoi masaj mult pe obraz, periat f bine, mancat pe masea, mestecat guma pe ea.., masat cu degetul pe ate, Am luat Nurofen, quarelin( cu intrerupt alaptat) ca nu mai suportam durerilor postoperatorii, apa de gura Eludril, si Elugel..acum la 2 sapt mai sunt putin umflata..in schimb ma supara durerea de dinti si amorteala asta continua. Este normal? Mi.e teama sa nu.mi fi atins vreun nerv de nu.mi mai simt barbia, desi o pot misca. Daca stiam prin ce trec, mai bine renuntam la ea. Au fost groaznice durerile..
3 comentarii
0
21-08-2015, ora 16:43
Prof. Dr. Giuseppe Scandale
Stomatologie, Bucuresti
Prof. Dr. Giuseppe Scandale
Dupa o rezectie apicala pot aparea inflamatii si durere, dar este important sa nu persiste in timp. Durerea este la acelasi dinte (36) sau la cei alaturati?
In cazul dvs. este posibil ca nervul sa fi fost atins in timpul interventiei, ceea ce poate duce la o parestezie tranzitorie( senzatia de amorteala ), care poate dura intre 3 si 6 luni.
Pentru un raspuns concret, sunt necesare o radiografie si o consultatie. Va invitam la o consultatie de specialitate gratuita cu Prof.Dr. Giuseppe Scandale!
0
25-08-2015, ora 21:40
gav.paul
Nu este medic/terapeut
gav.paul
buna ziua,

am avut acum 2 luni o rezectie la caninu de pe partea stinga sus. si de la operatie ma tot deranjeaza zona unde am fost cusut. deci durerea persista prin jurul radacinei.
ati putea sami dati si dvs un sfat? ca nu stiu unde sa ma duc si ce sa fac.
iar odata pan in 3 ori pe saptamana durerea ma termina.
am fost la dentistul meu si mia facut o radiografie, dar nu a putut sa vada nimic.

va multumesc.
0
25-08-2015, ora 22:27
Prof. Dr. Giuseppe Scandale
Stomatologie, Bucuresti
Prof. Dr. Giuseppe Scandale
Poate sa trimite radiografie?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Rezecție apicală - ghidul pacientului (ce trebuie să știi)
  •