reluare pilule contraceptive; toxoplasmoza

14-03-2007
johnney
Nu este medic/terapeut
johnney
am si eu o intrebare in ce o priveste pe prietena mea. Momentan a intrerupt administrarea pilulelor (se numesc Regulon - stiu ca sint din cele care se iau cu pauza de 7 zile) si nu a mai luat de aproximativ 2 luni, deoarece ne vedem mai rar. Intrebarea mea este: trebuia sa continuie sa ia, sau nu e nici o problema daca va lua iar in prima zi de ciclu? Isi vor face efectul din nou, din prima zi? O alta nelamurire este daca exista anumite alimente, medicamente, sau bauturi care pot scadea din eficienta lor. In special alcoolul. Si un ultim lucru: am aflat ca persoanele care au pisici in casa, pot prezenta risc de toxoplasmoza. Daca se detecteaza acest parazit, este tratabil? Afecteaza pe viitor in caz de sarcina? Cit dureaza tratamentul, in ce consta, si cit de eficient este? Va multumesc.
5 comentarii
0
14-03-2007, ora 00:00
Mo
Nu este medic/terapeut
Mo
buna, eu stiu ca poate ancepe linistita din nou cu anticonceptionalele din prima zi a ciclului, asi fac efectul, cat despre alcool si alimente daca are vreun efect asupra anticonceptionale nu are nici o treaba cel putin asa stiu eu, din propia experienta, iar cat despre boala de pisici nu stiu ce sa-ti zic, sper sa iti fie de ajutor raspunsul meu.
0
14-03-2007, ora 00:00
jarcaa
Nu este medic/terapeut
jarcaa
Poate sa continue linistita anticonceptionalele in prima zi de ciclu dar sa fie precauta la administrarea in paralel cu antibiotice ca scade efectul boabelor si trebuie sa folositi metode contraceptive alternative pana la inceputul unei noi folii de anticonceptionale.Toxoplasma se transmite prin intermediul pisicii si are efecte negative asupra embrionului de aceea in cadrul analizelor prenatale este inclusa si aceasta analiza iar de tratat se trateaza.
0
14-03-2007, ora 00:00
johnney
Nu este medic/terapeut
johnney
multumesc frumos pentru informatii. Ce stiti totusi despre alcool? De exemplu un pahar - doua de sampanie (obisnuieste sa consume asa ceva) afecteaza in vreun fel? As vrea o parere avizata daca se poate. Analiza toxoplasmozei as vrea sa o facem din timp, ca sa nu apara surprize mai tirziu. Sper doar ca tratamentul sa nu implice efecte adverse, si sa fie eficient. In caz ca s-ar depista.
0
14-03-2007, ora 00:00
jarcaa
Nu este medic/terapeut
jarcaa
SUNT STUDENTA LA MEDICINA (DACA CREZI CA SUNT SUFICIENT DE AVIZATA) SI ITI ZIC CA ALCOOLUL NU INTERACTIONEAZA CU ANTICONCEPTIONALELE, DOAR ANTIBIOTICELE, INSA IN TIMPUL SARCINII ESTE INDICAT RENUNTAREA TOTALA LA ALCOOL.
0
14-03-2007, ora 00:00
johnney
Nu este medic/terapeut
johnney
multumesc inca o data pentru tot. Daca mai sint precizari de facut, sint binevenite.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Sarcina și toxoplasmoza
  • O metodă contraceptivă pentru bărbați având la bază un hidrogel
  • Contraceptivul on-off pentru bărbați
  • Contraceptivele hormonale pot crește riscul de depresie
  • Contraceptivele hormonale pot diminua simptomele premenstruale?
  • Contraceptiv masculin sub formă de gel eficient la maimuțe
  • Greșeli în utilizarea pilulelor anticoncepționale
  • Pilula contraceptivă masculină este sigură și eficientă (Studiu)
  • Toxoplasmoza a fost asociată cu sindromul fragilității la vârstnici
  •