regim colita cronica ulcerativa

07-01-2009
dana G
Nu este medic/terapeut
dana G
buna ziua. dupa multe luni de chin si investigatii copilul in varsta de 3 ani si 6 luni a fost diagnosticat cu colita cronica activa ulcerativa nespecifica ( pe baza colonoscopiei ). medicul nu mi-a spus prea multe desi am insistat: nici cat de afectat este colonul, rectul, etc.. si nici in ce consta regimul alimentar. I-am administrat prednison (14 zile) si salofalk ( o luna jumatate) fara rezultate evidente, TGo i-au iesit putin marite si am intrerupt trat. cu salofalk.
Intrebarea mea este in ce consta regimul alimentar i ce ar trebui sa- dau pentru a-i mentine o stare relativ buna dar fara sa-i afectez alte organe. Precizez ca i-am dat biotics 2 plicuri pe zi timp de o luna si, dupa ce l-am intrerupt a facut scaune proaste, are dureri de burta si facut si o zi temperatura. cat de grava este aceasta boala? eu am momente in care sper sa fie totul OK si momente de disperare.Multumesc.. o rog si pe d-na Naghi Adela sa -mi sugereze o schema de regim. Multumesc din nou.
4 comentarii
0
09-01-2009, ora 08:08
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
La copilul asa mic de obicei, colita ulcerativa, are si o componenta genetica.In colitele severe, cu scaune diareice frecvente, sangerare rectala, febra, scadere in greutate, ce nu raspund la tratament se intervine chirurgical.Copilul a avut de mic si o intoleranta la lactoza?Trebuie sa eviti consumul proteinelor din laptele de vaca; deci nu-i da copilului lapte de vaca si toate produsele pe baza de lapte [branza, lapte praf, iaurt etc.].E INTERZIS sa consume :oua, rosii, carne de vita, condimentele gen vegeta/delikat, portocale, mandarine, clementine, grapefruit.lamai, spanac, grau, ovaz, secara, , ciocolata, produse cu cacao, orice fel de bautura carbogazoasa.POATE CONSUMA: produse din soia, morcov, cartof copt, paine prajita, orez, peste, carne de pasare [in special de curca ], banane, bostan copt, gutui coapte, mere crude sau coapte, fulgi de cereale [ fara cacao ], malai, alune, mei.Da copilului suplimente vitaminice, capsule gelatinoase de ulei de peste, foloseste in alimentatie numai ulei de masline.Alimentele nu se vor consuma foarte fierbinti sau foarte reci.Ceai de menta, de scoarta de ulm.Copilul sa nu stea intr-o atmosfera stresanta, evitati certurile, tonul ridicat, nu pedepsiti sau loviti copilul.Intra intr-o farmacie naturista si acolo vei gasi produse pentru aceasta boala.Numai bine!
0
20-01-2009, ora 14:14
ciprian30
Nu este medic/terapeut
ciprian30
am si o intrebare referitor la regim
de ce este interzisa carnea de vita?ce rau face?si baietelul meu are aceasi boala dar noua nu ne a interzis carnea de vita chiar ne a recomandat o ?
va multumesc !
0
22-01-2009, ora 12:27
alf66
Nu este medic/terapeut
alf66
Biotics-ul poate fi administrat timp indelungat, zilnic fara probleme! Doar sa nu depasiti dozajul recomandat ca sa nu se deranjeze la burtica!
bafta
0
31-01-2010, ora 07:48
alina georgiana
Nu este medic/terapeut
alina georgiana
Mama mea locuieste in Targu-jiu si a fost la o sedinta de bio rezonanta in urma carea a aflat ca are urmatoarele:
- plamani: sindrom respirator acut, emfizem pulmonar, pleurita, nevralgie intercostala
- inima: circulatie periferica deficitara si angina pectorala, arimie
- fiere: dischinezie pectorala
- circulatie cerebrala deficitara
- colita ulcerativa.
Doctorul i-a prescris sa ia PVC, germeni de varza si mumie cu propolis.
Eu locuiesc in strainatate dar nu o pot ajuta de aici decat cu sfaturi si cu bani. Stiti cumva alte tratamente sau doctori care o pot ajuta? Sunt foarte speriata si nu credeam ca are atatea probleme de sanatate. Ea a lucrat intr-un mediu toxic si multe colege de lucru au murit de TBC sau alte afectiuni, imediat dupa pensie. Ajutor va rog. Multumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: