reflux gastroesofagian?

23-01-2009
roxy21
Nu este medic/terapeut
roxy21
Buna ziua, de vreo patru luni am niste probleme cu respiratia, iar de o vreme buna au aparut probleme la stomac, adica ma balonez din aproape orice mananc, arsuri la stomac si pana pe gat, la acid, cafea, etc, ragai foarte des si usoare dureri in partea dreapta deasupra buricului, iar cand stau de exemplu la calculator simt o incordare in cosul pieptului, am mantionat ca am probleme cu respiratia deoarece cand sunt balonata incep sa respir greu iar cand incep sa ma desfac este mai bine, ce sa intampla?as dori o parere daca se poate.
4 comentarii
0
23-01-2009, ora 19:27
stelutademare
Nu este medic/terapeut
stelutademare
Cred ca trebuie sa facetio endoscopie digestiva sau macar un examen radiologic cu bariu, sa adoptati un alt regim alimentar, fara cafea tigari, prajeli, sa luati enzime pt digestie, daca este cazul..Exista un ceai ff.bun de la Fares, "Gastric"..
Numai bine sanatate
0
23-01-2009, ora 19:46
roxy21
Nu este medic/terapeut
roxy21
multumesc mult stelutademare pentru sfat, o sa-l urmez...
0
25-01-2009, ora 12:40
andreea parvu
Nu este medic/terapeut
andreea parvu
buna ziua, eu sunt diagnostiacata cu refluxgastroesofagian de aproape o luna, tin un regim adecvat, si iau si nexium de 40..cu toate acestea mai am dureri...sunt bautoare inraita de cafea, dar dat fiind faptul k sufar de aceasta boala dureroasa a trebuit sa renunt la cafea...insa unchiul meu promoveaza in orasul lui renumita cafea gano...am inteles k este foarte buna si k nu are efecte secundare asupra organismului...am baut si eu de vreo cateva ori si nu m-a durut stomacul, insa tot am o teama...ce spuneti..sa renunt la ea??multumesc...si dak mai aveti alte leacuri pt aceasta boala, astept cu nerabdare de la dvs..multumesc frumos si o duminica placuta!!
0
10-08-2009, ora 16:42
Glady
Nu este medic/terapeut
Glady
andreea parvu etc...

buna ziua, eu sufar de arsuri de la stomac de prin anul 2006... m-am ingrasat mai tare ca mancam noaptea ca sa imi alin arsurile si apoi am inceput sa sufar de esofagita de reflux... cam de vreo 2 ani... intai m-am bucurat ca in loc de Maalox care imi facea mai mult rau mi-a dat o doctorita sa iau Omez... si cu ala m-am tratat de atunci pana de curand. La inceput m-am bucurat ca o pastila imi domolea arsurile cateva zile... apoi o zi... apoi cateva ore... si cred ca am inceput sa iau 2 pastile pe zi... pana am nimerit la un doctor care mi-a spus sa nu mai iau Omez... si mi-a dat Lanzap (Lanzul) 1 pastila dimineata si Motilium 1 pastila la pranz si una seara... Ce sa va spun... de o saptamana de cand iau acest tratament ma simt alt om... nu mai am deloc arsuri si nici reflux esofagian... ca ajunsesem sa imi fie frica sa dorm pe burta sa nu ma apuce voma... scuze... mi-a scazut si pofta de mancare pt ca de fapt mancam ca sa atenuez arsurile... numai cine are asa ceva stie ce spun... dar acum ca ma simt asa de bine m-am gandit sa va spun si voua... cine stie... poate va foloseste informatia asta... sanatate si numai bine!
G.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum acționează bicarbonatul de sodiu asupra arsurilor gastrice?
  • Medicamentele antiacide asociate cu risc crescut de deces
  • Efectele adverse ale medicației anti-acide la sugari
  • Medicamentele împotriva acidității gastrice pot favoriza apariția bolilor hepatice
  • Alimente care pot provoca reflux și probleme digestive
  • Refluxul gastric în timpul somnului - cauze, tratament și recomandări
  • Tratament pentru reflux gastroesofagian - medicamente și remedii
  • Arsurile gastrice - cauze, tratament, dietă, remedii și sfaturi
  •