recuperare postoperatorie fractura de glezna

30-01-2013
Maghet Mirela
Nu este medic/terapeut
Maghet Mirela
Verisoara mea a facut fractura bimaleolara tip B WEBER, cu luxatie tibioastragaliana, glezna dreapta.S-a aplicat extensie continuoatranscalcaneeana, cu reducerea luxatiei.S-a intervenit chirurgical si s-a aplicat reducerea segmentului si osteosinteza cu placa in punte maleola peroniera, surub canulat maleola tibiala, fragment marginal posterior sub 1/3 nu se opereaza.Dupa 14 zile s-au scos firele, dupa care a inceput sa mearga cu carje, sprijinindu-se pe piciorul sanatos.Ea ar vrea sa stie dupa cat timp poate sa inceapa sedintele de kinetoterapie si cand poate sa puna piciorul operat, jos.De asemenea doreste sa-i recomandati si alte metode de recuperare si etapele.Mentionez ca are varsta de 47 ani si o greutate de 70 kg.Am uitat sa mentionez ca s-a recomandat tratament cu trombostop, timp de o luna.Accidentul a avut loc in 09.01.2013.Va multumim
1 comentarii
0
30-01-2013, ora 09:01
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Este vorba despre fracturi severe atat prin dificultatea tratamentului, cat mai ales prin consecintele (sechele) la distanta (artroza post-traumatica).
Cel mai frecvent problemele apar ca urmare a ne-fixarii fragmentului marginal posterior, care se consolideaza vicios ("in treapta de scara"") si determina distrugerea ultra-rapida a articulatiei tibio-taliene.
Chiar si operate perfect, aceste fracturi au un mare potential de transformare artrozica (distrugerea cartilajului articular).
Atat perioada de imobilizare gipsata, cat mai ales reluarea sprijinului podal se discuta strict cu chirurgul operator, fiind singurul care cunoaste situatia pre-, intra- si post-operatorie, cunoaste stabilitatea intra-operatorie a montajului de osteosinteza etc.
Prin urmare, numai chirurgul operator poate propune planul de recuperare, incluzand perioada optima a reluarii sprijinului podal.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul