recuperare postoperatorie fistula anala | Forumul Medical ROmedic

recuperare postoperatorie fistula anala

19-11-2009
bigmama0009
Nu este medic/terapeut
bigmama0009
cum se face controlul dupa operatia de fistula anala.e in regula sa se faca un tuseu anal? la cit timp se poate vindeca?
1314 comentarii 12 ..... 43 44 ÃŽnainte ›
1
13-05-2010, ora 20:44
ram0nyka
Nu este medic/terapeut
ram0nyka
Buna, sa inteleg ca ai o fistula anala? Eu m-am operat acum o luna jumatate de fistula transsficteriana perianala si sunt ok.
Se face acel tuseu rectal, iar operatia se vindeca in maxim 2 luni, la mine a fost o taietura destul de maricica.
Vad ca ai postat in nov 2009, presupun ca esti destul de ok acum dupa operatia, asta daca te ai operat.
Multa sanatate !!!
0
25-05-2010, ora 11:41
mihaeladrill
Nu este medic/terapeut
mihaeladrill
Buna, eu m-am operat sambata de fistula perianala.de fapt nu a fost o operatie clasica, ci un implant de colagen (pe canalul fistulei), nu a necesitat spitalizare, dar abia in 3 luni o sa aflu daca este ok sau nu
Eu sunt interesata de regimul alimentar postoperator, daca ma poti ajuta.
Multumesc mult si multa sanatate!
0
25-05-2010, ora 13:21
ram0nyka
Nu este medic/terapeut
ram0nyka
Buna,
uite iti las id meu si putem vb mai multe pe mess daca e k si pt tine ? -*. Sanatate multa !




(*modificat de administrator)
0
11-07-2010, ora 10:19
ifrim nicoleta
Nu este medic/terapeut
ifrim nicoleta
buna ramOnyka si sotul meu trece prin asa ceva are o fistula, nu s-a operat inca dar va urma unde te-ai operat cum te simti am citit ca fistulele astea recidiveaza tu esti ok?-* poate vb am uitat sa ma prezint scuze sunt nicoleta



(*modificat de administrator)
1
11-07-2010, ora 17:23
ram0nyka
Nu este medic/terapeut
ram0nyka
Buna Nicoleta, ti-am dat add pe mess, cand intri putem sa stam mai mult de vorba. Ma gasesti in timpul saptamanii dar dupa ora 18.
1
11-07-2010, ora 17:48
ram0nyka
Nu este medic/terapeut
ram0nyka
Pentru toti cei care mai intra pe acest site si se confrunta cu aceasta problema numita fistula va impartasesc cateva amanunte din aceasta "experienta".
Totul a inceput cu un abces perianal care nu stiu cum a aparut si din ce motiv. Nu am nicio explicatie pt aparitia acestui abces.
Am fost la o clinica particulara, o anume doctorita de acolo m-a operat, asta in decembrie 2008.
Aceasta operatie a fost un experiment pt ca nu s-a desfasurat asa cum se face o operatie cu tot ceea ce implica ea.
Dupa acea operatie mie imi tot curgea puroi si m-am chinuit pana anul acesta cand in martie m-am operat la Spitalul Cantacuzino.
Aceasta fistula nu poate fi operata pana nu ajunge la maturitate, si dupa acea operatie de drenare a abcesului, as fi putut face operatia de fistula dar cam dupa 9 luni cat dureaza procesul in care fistula ajunge la maturitate - se opreste si nu mai evolueaza, dar trebuie operata pt ca in timp poate produce alte probleme.
Am fost diagnosticata cu fistula transsfincteriana joasa - adica fistula trecea prin muschiul sfincter, asfel ca a trebuit sa imi sectioneze putin si din muschiul sfincter.
Ca si analiza, se face o fistulograma, la mine pt ca inca mai curgea puroi mi -a introdus substanta de contrast prin locul pe unde se scurgea puroiul si a facut un fel de radiografie, asa a vazut unde se intinde fistula si cu ce canal din interior comunica.
Acest tip de operatie nu se coase ci se lasa sa se vindece din interior spre exterior, pt ca la unii exista posibilitatea sa faca din nou puroi. Dar in mod normal daca operatia este facuta asa cum trebuie, de un medic care se pricepe in acest domeniu, nu ar trebui sa mai existe probleme dupa operatie.
Refacerea de dupa operatie consta intr-o igiena stricta - dupa fiecare scaun te speli cu apa si sapun ( de preferat cu dusul ca sa se curete bine locul, si aplicat un pansament steril dupa ce inainte te -ai curatat cu betadina. Eu una nu am facut baie de sezut cu ceaiuri. Am avut grija ca locul sa fie mereu curat si de asemenea un lucru foarte important - este de evitat constipatia, mai ales constipatia.
Nu am facut efort si inca nu fac, adica nu ridic greutati, nu fac efort fizic intens, nu mai merg la sala cel putin pana nu ma refac in totalitate.
La femei - in aceasta perioada de dupa operatie nu este recomandat sa foloseasca tampoane interne cel mult in primele 3 luni de dupa operatie si de asemenea sa nu aiba contact sexual - in primele 3 luni de dupa operatie cat se mai inchide operatia.
La mine au trecut 3 luni de la operatie si ma simt f bine, operatia s-a inchis, nu mi mai pun pasamente, ma mai doare uneori cand se schimba vremea sau daca ridic greutate mai mare.
Locul unde am fost operata se va reface in totalitate in maxim 6 luni cand totul va fi aproape ca inainte.
Ca si explicatie medicala mi s-a spus ca aceste fistule apar pt ca ceva in interiorul organismului nu mai functioneaza normal si atunci esti predispus la infectii. Daca dupa operatie nu se scurge pe lenjerie nici un lichid ciudat, inseamna ca esti in afara oricarui pericol si ca ai scapat. Din pacate sunt oameni predispusi sa faca aceasta fistula odata in viata si oameni carora le recidiveaza pt ca sunt mai mult predispusi la infectii.
Sper sa va fie de folos aceste detalii si informatii pe care eu le-am strans in tot acest timp in care aceasta fistula mi -a dat peste cap viata...din toate punctele de vedere.
Va doresc multa sanatate si daca vreti sa ne auzim lasa ti mi mesaj pe acest site si imediat ce pot, va raspund.
Multa sanatate !!!
1
10-05-2011, ora 16:41
paxy
Nu este medic/terapeut
paxy
Buna,
Sora mea se confrunta cu aceeasi problema. a facut doua operatii la spitalul judetean Valcea insa fara rezultat.
va rog, sa-mi da-ti numele clinicii in care va-ti tratat voi, si un nr de tel de acolo. va multumesc
0
22-05-2011, ora 15:38
djidji
Nu este medic/terapeut
djidji
tot din valcea sunt si eu si vreau sa spun ca dupa.12 ani..(da, 12 ani am dus pe "picioare" o fistula perianala) am scapat in sfarsit.acum 2 ani, m-am operat aici la spitalul judetean, la doctorul Sardarescu si sunt foarte ok.sfatuiesc pe toti cei care au asa ceva, sa treaca peste jena si sa mearga la un control inca de la primele simptome.eu am avut nevoie de multi ani ca sa imi inving teama si mai ales, jena.operatia in sine nu e complicata, bineinteles, si in functie de "complexitatea" fistulei...in concluzie, sunt foarte nou, doar ca, fistula mea fiind trans-sfincteriana, cred ca am ramas cu o mica...incontinenta rectala, adica atunci cand "ma deranjez la stomac din varii motive, e musai sa ma aflu in imediata apropiere a uinui wc...acum rad, dar...multa sanatate tuturor si curaj,
0
31-08-2011, ora 10:46
eli123
Nu este medic/terapeut
eli123
Va rog pe toti cei care puteti sa-mi dati relatii despre operatia de fistula perianala sa-mi transmiteti -* date referitoare la medic nume sau date de contact ale Dvs.pt.a va suna si a afla mai multe detalii.Sunt din Bucuresti si ma intereseaza foarte tare detalii despre aceasta afectiune, eu fiind f.ingrijorata si nestiind la cine sa ma adresez.Cineva spunea de spitalul Cantacuzino, eventual sa-mi spuneti la ce medic.Va multumesc


(*modificat de admin)
0
12-11-2011, ora 21:00
ghcr18
Nu este medic/terapeut
ghcr18
Si eu am fost operat tot de fistula perianala, de domnul doctor ANDREI SORIN de la clinica MEDIPROCT.Au trecut 2 ani ma simt bine totul este ok.poate ca trebuia sa scriu mai repede pe un FORUM dar am asteptat o perioda mai lunga. scuze.si eu m-am operat de 8-9 ori pana am ajuns la clinica MEDIPROCT.scrieti aici si va raspund, va pot arata cum arata operatia orincand doriti.Nici mie nu -mi vine sa cred ca am scapat.
0
29-01-2012, ora 22:19
ancaop
Nu este medic/terapeut
ancaop
As vrea sa merg si eu la dr. Andrei Sorin, daca poti sa imi spui cam si ce preturi are... si mai multe detalii daca imi poti da. Multumesc.
1
11-02-2012, ora 10:14
ghcr18
Nu este medic/terapeut
ghcr18
pt ancaop--Imi cer scuze pt intarzierea raspunsului, nu am mai intrat de mult pe forum, pretul pt o fistula simpla(fara complicati)-900 lei pe care ii puteti da in rate(veti merge la consult dupa operatie.).Operatia a avut loc la clinica cu anestezie locala iar dupa aceea am plecat(am condus auto) acasa. Clinica MEDIPROCT o gasiti pe net. Eu, ma simt excelent si nu mai am probleme(numai persoanele care nu au trecut prin asa ceva nu isi pot inchipui ce chin este sa ai o fistula). MA ROG IN FIECARE ZI PT SANATATEA DOMNULUI DOCTOR ANDREI SORIN, pt ca doctori buni sunt in toate clinicile de stat si private, dar fiecare pe domeniul sau.
1
26-05-2012, ora 20:33
laurasimina
Nu este medic/terapeut
laurasimina
pt ghcr18. buna. am citit ceea ce ai postat si m-a determinat sa fac o vizita la dl, dr. mi s-a parut ok si sunt programata pt 9 iunie. ma interesa dc ai mai avut probleme de la operatie pana in prezent.
0
19-06-2012, ora 22:36
cristi741
Nu este medic/terapeut
cristi741
Laura eu am aproape 3 ani de la operatia facuta de dl dr Andrei Sorin pentru fistula si nu am probleme. Am scris povestea mea si pe alte forumuri (4 ani de chin si operatii facute aiurea), si din acest motiv ori de cate ori pot ajuta pe cineva o fac cu placere. Din nefericire, niciunul ditre profesorii si doctorii care m-au operat fara sa inteleaga ce fac nu mi- au spus ca nu se pricep. Mergeti cu incredere la dr Andrei pentru ca dumnealui este singurul cre mi-a facut exact ceea ce mi-a spus - m-a vindecat! Sanatate!
0
23-06-2012, ora 21:20
laurasimina
Nu este medic/terapeut
laurasimina
Multumesc pt raspuns. Am doua saptamani de la operatie si ma simt foarte bine. De fapt pot spune ca ma simt excelent.Si este operatia cu nr. 5, iar cele anterioare au fost grele.Azi am fost la control si mi- a spus dl.Dr. Andrei ca merge foarte bine. Va recomand celor cu astfel de probleme sa mergeti la dl. Dr. Andrei. Si eu m-am operat pe la diversi doctori, fara a rezolva nimic. Le multumesc celor care au postat despre aceasta clinica.
1
24-06-2012, ora 11:12
ghcr18
Nu este medic/terapeut
ghcr18
pt laurasimina-Scuze, nu am mai intrat pe forum de mult tim.M-am operat in 2010 (aprilie) de FISTULA PERIANA LA RECIDIVANTA (de 6-7 ori), nu am mai avut probleme.Eu am mai scris si pe alt forum, este bine cand esti trimis de cineva catre un medic axat pe problema si mai ales ca dr.ANDREI SORIN este un specialist in asa ceva.Nu-i fac reclama, ce-i care mai citesc pe forumuri, poate sa aleaga doctorul care-l doresc dar, ATENTIE!, risca la aceasta urata problema (FISTULA PERIANALA)daca nu este operata de catre medicul specialist pe asemenea problema, risca sa se opereze de, , n, , ori.Deci ganditi-va bine cand alegeti un medic, interesati-va.In rest i-ti urez sa ai sanatate maxima.Sa mai postezi pe forum dupa o perioada de timp de la vindecare, cred ca este de mare ajutor si pentru alte persoane care au probleme de acest gen.
0
30-07-2012, ora 19:52
DIDI76
Nu este medic/terapeut
DIDI76
Buna,
Sunt disperata, m am operat de fisura anala si extirpare hemoroid de 11 zile si e chin, la fiecare scaun sangerez mai mult decat sangeram inainte de operatie, am dureri dupa scaun, nu pot iesi zilnic cu toate ca tin regim, beau lichide sincer cred ca o dau in bara mai rau.Va rog pe cei care ati trecut prin aceasta interventie sa mi dati un semn.
0
20-09-2012, ora 20:25
laurasimina
Nu este medic/terapeut
laurasimina
Buna.Au trecut 3 luni de la operatie si ma simt foarte bine. Nu am avut probleme, iar perioada de recuperare dupa interventie este foarte scurta. In nici un caz nu se poate compara cu o interventie clasica intr un spital public. In ceea ce priveste regimul alimentar va recomand prunele, mai ales in aceasta perioada a anului. sunt extraordinare pt organism.
0
17-10-2012, ora 00:22
Curierul
Nu este medic/terapeut
Curierul
Sunt operat de 2 zile.Domnul doctor Sorin Andrei este un mare OM, si un medic deosebit.Ma bucur ca am ajuns la dansul, si multumesc celor care au postat aici pentru ca asa am aflat si eu despre clinica si despre dumnealui.
0
31-10-2012, ora 18:48
saklas
Nu este medic/terapeut
saklas
ma numesc Gabriel si am si eu aceasi problema. am fost operat odata dar acum a recidivat. pentru cei care s-au operat la domnul doctor Sorin in ce consta operatia. eu sunt din galati. ar trebui sa stau mai mult timp in bucuresti sau as putea face naveta pentru consult
0
31-10-2012, ora 21:13
Curierul
Nu este medic/terapeut
Curierul
Operatia nu dureaza mult.Puteti face naveta pentru control.Multa sanatate!
2
03-11-2012, ora 17:31
iondan.b
Nu este medic/terapeut
iondan.b
ma numesc Dan, am 55 de ani si pe data de 9 iulie 2012 am fost operat de fistula anala de domnul doctor Sorin Andrei de la clinica Mediproct Bucuresti. doua luni au trecut pana cand taietura sa inchis iar acum, la 4 luni de la operatie pot spune ca am revenit la vata normala. inainte de aceasta am mai avut 4 interventi chirurgicale in Finlanda si dupa fiecare interventie situatia sa agravat, sa format un abces mare care acumula infectie si de aici toate cele: durere, nopti nedormite, imposibilitatea de a duce o viata normala.

va spun din tot sufletul sa aveti incredere in domnul doctor Sorin Andrei care intradevar este un mare specialist si este sigur pe ceea ce face. ma rog sa aiba sanatate si putere de munca pentru ca multi avem nevoie de dansul.
cei care aveti asemenea probleme nu ezitati sa contactati clinica pentru informatii detaliate. tot personalul este deosebit de amabil.
sanatate la toti de pe forum si nu asteptati, cu cat mai tarziu cu atat mai mare suferinta.
1
15-11-2012, ora 19:46
saklas
Nu este medic/terapeut
saklas
Am fost la consult in data de 13.11.2012 la dl dr Sorn Andrei si m-a programat pentru operatie maine 16.11.2012. Sper sa se rezolve maine aceasta poveste din viata mea. Cel mai mult sper ca acest doctor sa fie atat de bun. O sa va tin la curent cu evolutia mea. Sa auzim numai de bine si multa sanatate ca alte probleme avem destule cu totii.
0
17-11-2012, ora 10:50
saklas
Nu este medic/terapeut
saklas
17.11.2012
m-am operat si inca sunt viu :) ca sa povestesc. in primul rand eu am avut fistula pilonoidala si am mai suferit o interventie clasica acum vreo 5 ani care nu a reusit din cauza ca nu a fost eliminat tot chistul pilonoidal. oparatia nu a fost dureroasa cu exceptia intepaturilor de la injectiile de anestezie si a unor senzatii de arsura, oricum nimic care sa se poate compara cu interventia clasica. la inceput am fost emotionat, speriat si plin de teama, fiind prima mea interventie in stil ambulatoriu, dar pe la mijlocul operatiei eram complet relaxat. de fiecare data cand simteam o durere cat de mica imi mai facea cate o anestezie. acele care se folosesc la anestezie sunt mici si subtiri, serul da o senzatie de intepatura nu acul. interventia mea a durat cam 1h si 10 min cu tot cu pregatire. dupa operatie am putut merge si chiar am putut sa ma asez usor pe scaun si cel mai important lucru este ca nu am dureri ci o senzatie ca parca ai ceva intre fese (chiar ai pansamentul dar asa se simte). dupa vreo 2-3 ore de operatia senzatia de disconfort a trecut pentru ca m-am obisnuit cu senzatia. dimineata cand m-am trezit nu simteam nimic de parca nu as fi facat nici o interventie cu seara inainte. acum in momentul acesta mai am un hop de trecut: sa conduc vreo 3-4 ore pana acasa. sanatate si sa auzim de bine.
0
23-11-2012, ora 18:27
saklas
Nu este medic/terapeut
saklas
A trecut o saptamana de la operatie. Nu am putut conduce pana acasa si a trebuit sa treaca sotia la volan dar s-a descurcat de minune :) In primele zile la schimbul pansamentului am avut ceva dureri dar spre bucuria mea de vreo 2-3 zile nu am nici o durere. Acum pot sa stau in fund fara vreo durere in mod deosebit numai ca am prins un pic de frica sa nu se lipeasca pansamentul de rana. Stau in fund dar am alarma sa ma ridic sa nu stau prea mult. In concluzie dupa prima saptamana sunt multumit de interventie si de cum decurge evolutia. Sanatate si sa auzim de bine.
0
25-11-2012, ora 18:21
alingheorghe
Nu este medic/terapeut
alingheorghe
buna tuturor,
m am operat si eu la acelasi doctor sorin andrei de 2 zile.as fi vrut sa va intreb pe cei care au mai multe zile de la operatie sau o perioada mai mare de timp de la operatie cum v ati descurcat cu pansamentele post operatorii.am inteles ca daca nu sunt facute ok, nu e prea bine.rana trebuie lasata deschisa sa se vindece treptat.la fel cu primul scaun post operatie.la cat timp s a produs si daca e dureros.
multumesc tuturor!
multa sanatate
0
27-11-2012, ora 17:52
Curierul
Nu este medic/terapeut
Curierul
Puneti in aplicare exact ce a spus domnul doctor si o sa fie bine, fara dureri.Sanatate!
0
23-01-2013, ora 14:22
Costel Lazar
Nu este medic/terapeut
Costel Lazar
As dori sa aflu si eu pretul unei interventii pentru fistula perianala la domnul doctor Sorin Andrei
0
26-01-2013, ora 16:55
Curierul
Nu este medic/terapeut
Curierul
Preturile nu sunt standard.Se poate plati si in rate.Eu sunt un pacient vindecat, si scriu aici pentru ca vreau sa ajut bolnavii cu acest tip de problema sa prinda curaj si sa apeleze cu incredere.Eu tot de pe acest forum m-am informat.Sanatate!
0
05-02-2013, ora 21:22
laurl83
Nu este medic/terapeut
laurl83
am facut si eu o operatie de abces perianal in ianuarie..uitati cum sau petrecut lucrurile...dupa revelion am sintit o durere in partea dreapta jos...ma durea cand mergeam sau stateam jos...am fost la spitalul floreasca si dupa o examinare la chirurgie mi sa spus ca e vorba de un abces perianal...ma operat in ziua respectiva seara...a fost o taietura mai mica din cate am vazut...mi sa dat normal un concediu medical dupa care trebuia sal prelungesc la medicul de familie dar eu am stat decat 9 zile dupa operatie dupa care mam suit pe bicicleta si in 6-7 zile mi sa desfacut si am facut puroi...acum mam reoperat iara si am o gaurica cam mare..de daca nu am avut minte..defapt nici nu stiam despre boala asta...acum cica dureaza cam o luna sa mi se inchida cat de cat...folosesc mereu betadina si astept cuminte rezultatele...bine mai merg pe jos acum dar nu cine stie ce..am aproape 2 saptamani de la operatie
Adaugă un comentariu / răspuns
1314 comentarii 12 ..... 43 44 ÃŽnainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • OperaÈ›ia nu se închide - ghidul pacientului operat
  • Un nou scor prezice cu acurateÈ›e riscul de insuficiență hepatică postoperatorie
  • Umflătură după operaÈ›ie (umflăturile postoperatorii)
  • Un simplu test ocular poate identifica pacienÈ›ii la risc de disfuncÈ›ii cognitive postoperator
  •