recuperare fractura cominutiva de epifiza distala radius stang cu deplasare

02-04-2012
manolakem
Nu este medic/terapeut
manolakem
Buna ziua,
Acum doua luni (28 ianuarie) am suferit o fractura cominutiva de epifiza distala radius stang cu deplasare. Am fost operata pe data de 1 februarie a.c. Pe data de 16 februarie mi'au fost scoase firele si atela, incepand recuperarea in 20 februarie. Precizez ca dupa 6 saptamani de la operatie am facut o radiografie in urma careia s'a constatat ca nu s'a format absolut deloc calus. Prin urmare am facut o serie de analize si am fost diagnosticata cu osteoporoza (33 de ani). In prezent urmez un tratament medicamentos in urma consultarii mai multor ortopezi si fac in continuare kinetoterapie 5 zile pe saptamana. Sunt foarte ingrijorata in privinta mobilitatii incheieturii. Reusesc sa fac flexia cam la 9 grade iar extensia doar la 2 spre 3.
Nu stiu daca e normal si ce pot face pentru a ma putea recuperara mai repede pentru ca am inteles ca pierd mobilitatea mainii.

Multumesc mult,
M
3 comentarii
0
02-04-2012, ora 22:23
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
in prima faza este extrem de rar osteoporoza la 33 de ani, cu ce examinare a fost pusa acest diagnostic? ati fost la un endocrinolog?
flexie de 9 grade si extensie de 2-3 grade. nu este vorba mai degraba de 90 si respectiv 20-30 de grade?
multa kinetoterapie v-ar trebui, insa trebuie precizat ca o fractura cominutiva intraarticulara nu se poate fi readus la starea dinaintea fracturii niciodata
ati putea posta radiografiile pre si postoperatorii?
0
03-04-2012, ora 07:22
manolakem
Nu este medic/terapeut
manolakem
Buna dimineata,
Testul pentru osteoporoza a fost efectuat cu un DEXA. Mai apoi am facut o serie de analize date de endocrinolog. Cortizolul are un scor de 856 din 536 maxim admis dimineata si am si carenta de vitamina D. Astazi mai trec pe la endocrinolog. Am sa postez (sper sa si reusesc), radiografiile pre si postoperatorii.
0
03-04-2012, ora 08:05
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
ce rezultat a iesit la DEXA?
nu este normal ca cineva sa aiba osteoporoza la aceasta varsta. trebuie examinata amanuntit problema, nivel de parathormona, cat calciu, fosfor etc din urina si asa mai departe
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul