recuperare dupa luxatie rotula

06-09-2013
alexcata29
Nu este medic/terapeut
alexcata29
Dupa ce am stat 4 saptamani cu picorul imobilizat (dupa o luxatie de rotula) in sfarsit a venit vremea sa pot folosi normal piciorul. Am inceput sa il indoi si sa merg. Numai ca nu reusesc sa il indoi decat pana la jumatate deoarece pe urma simt un discomfor, discomfort ce se transforma incet in durere. Este normal? Ce sa fac sa nu ma mai doara? Ce sa fac sa il pot indoi? In cat timp il voi putea indoi fara probleme? Trebuie facut ceva in mod special? Mentionez ca nu mi s-a recomandat recuperare. Cele 4 saptamani de imobilizare se impart astfel: prima cu ghips semicircular, iar urmatoarele 3 saptamani l-am avut imobilizat intr-o orteza fixa cu gaura la genunchi. Mentionez ca ieri la pranz l-am scos din aceasta orteza.
7 comentarii
0
06-09-2013, ora 15:32
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Pentru a evita ankiloza articulara (absenta mobilitatii), tratamentul modern al luxatiei rotulei exclude cu desavarsire imobilizarea, fie ea gipsata sau in orteza fixa, in favoarea unei orteze mobile, care permite miscarile articulare si mersul cvasi-normal (evitand, totusi, eforturile medii-mari).
In mod normal, orteza mobila se mentine circa 6-7 saptamani, dupa care se incepe kineto-terapia specifica acestei patologii (intarirea vastului medial).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
06-09-2013, ora 16:54
Dr dunca ioan
Identitate neconfirmată
Dr dunca ioan
Buna ziua
No stress, recuperazrea va dura inca citeva saptamini (cam 3) daca faceti corect sedintele de physiotherapie.
De obicei recuperarea e totala. Tratamentul a fost corect dar un pic cam lunga imobilizarea..
Dr Dunca ioan
0
06-09-2013, ora 19:04
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Va multumesc din suflet ca interveniti dupa orice postare a mea, fie repetand cele precizate de mine, fie contrazicandu-ma fara motiv.
Este perfect colegial si etic.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
30-07-2018, ora 21:59
Meghes_Viviana
Nu este medic/terapeut
Meghes_Viviana
buna ziua, eu am avut o luxatie de rotula cu un fragment liber in articulatie, mi s-a imobilizat piciorul in atela gipsata de menisc 19 zile, astăzi mi l-a scos si mi s-a aplicat o orteza fixa cu gaura pe rotula si nu l pot ridica, simt ca nu ma sustine daca vreau sa ma las pe el si nu l pot indoi, ce trebuie sa fac?
mentionez ca mi s au facut 2 punctii (1 hemartroza si 1 hidrartroza) urmand sa mi se faca o artroscopie pentru a extrage acel fragment in 7 zile, ar trebuii sa ma îngrijoreze faptul ca nu l pot ridica? sau ca nu pot merge?
0
29-04-2019, ora 10:40
AndreiDinu
Nu este medic/terapeut
AndreiDinu
Buna ziua, acum 2 săptămâni am suferit o luxație de rotula, piciorul mi-a fost pus în ghips circular, mi sa spus sa stau 3 săptămâni, fac și terapie prin inducție magnetica, după mai am o săptămână și îl dau jos. De la început am mers pe picioare și aș vrea să știu dacă aș putea purta după ce îl dau jos o orteza că sa pot merge și la servici. Luxația nu a fost gravă, a fost puțin sărit înafara după o mișcare scurta, greșită a piciorului.
0
13-08-2023, ora 17:42
Ninamatei
Nu este medic/terapeut
Ninamatei
În urma cu o luna băiatul meu de 14 ani a suferit o luxație de rotula și a avut piciorul imobilizat în orteza fixa 3 săptămâni.a făcut punctie de doua ori.doua săptămâni a facut clexane, dar tot are genunchiul cu lichid
Ce e de facut?
0
16-08-2023, ora 09:35
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Cicatrizarea leziunilor articulare provocate de luxatia rotulei dureaza chiar 2-3 luni, timp in care persista fenomenele inflamatorii (incluzand hiper-productia de lichid articular).
Singura problema este insa cea diagnostica, respectiv bilantul leziunilor (a fost "doar" o luxatie de rotula sau ceva mai grav?).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: