reconstructie san

11-12-2009
gaby68verde
Nu este medic/terapeut
gaby68verde
Am suferit o operatie de masectomie.Va rog sa-mi spuneti cam cat costa operatia de reconstructie si unde o pot face?Multumesc
3 comentarii
0
11-12-2009, ora 21:56
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
"Reconstrucţia mamară după mastectomie constă în reconstruirea formei şi volumului sânului extirpat având drept model sânul controlateral (dacă el este frumos) sau un sân ideal (dacă celălalt este şi el hipo-, hipertrofic sau ptotic).
Ea se realizează de preferinţă la distanţă de încheierea tratamentului chirurgical, medical sau oncologic şi după câteva serii de controale de rutină (mamografii, echorafii, tomografie computerizată, RMN etc.) care să demonstreze absenţa metastazelor. Dar se poate realiza şi primar dacă pacienta solicită. Deficitul de tegument şi de volum al zonei mamare se poate rezolva prin aport de muşchi şi piele ca în cazul reconstrucţiei cu lambou musculocutan din muşchiul latissimus dorsi (eventual şi un implant mamar dacă volumul este insuficient) sau cu lambou musculocutan din muşchiul drept abdominal (TRAM). Aceste două metode şi în special TRAM sunt chirurgii majore, cu risc ridicat de complicaţii, internare de lungă durată şi costisitoare, însoţindu-se de cicatrice suplimentare.
În general, pacientele oncologice au un grad înalt de vulnerabilitate psihică, iar toleranţa la alte chirurgii majore, scăzută. Prin urmare, am încercat să imaginez o metodă de reconstrucţie mamară simplă, nedureroasă, folosind implantul mamar. Acesta se foloseşte de foarte multă vreme în reconstrucţia mamară, principalul dezavantaj fiind lipsa părţilor moi care să "îmbrace" implantul. Am remediat în bună măsură acest deficit printr-o tehnică originală de aport, în două şedinţe la interval de 4-5 luni, de grefă de ţesut adipos recoltat prin lipoaspiraţie, aproximativ 100-150cc/şedinţă. Acest implant autolog se introduce în planul dintre tegument şi peretele toracic tot cu ajutorul canulelor de lipoaspiraţie. Această manevră are dublul scop de "antrenare" a lamboului cutanat (care adesea este hipotrofic, iradiat) prin disecţia blândă cu canula, lambou cutanat care va trebui să accepte implantul mamar şi, pe de altă parte, de îngroşare a hipodermului zonei mamare.
După aceste două şedinţe de lipofilling, se introduce un expander tisular care va realiza treptat, prin umpleri succesive cu ser fiziologic timp de 1-2 luni "buzunarul" dorit pentru plasarea definitivă a implantului anatomic care să se asemene cât mai mult sânului controlateral.
Reconstrucţia complexului areolo-mamelonar se face prin grefă de la sânul controlateral sau mucoasă labială.
Avantajele constau în lipsa de agresivitate locală şi generală a paşilor chirurgicali (toate intervenţiile sunt ambulatorii sau necesită maximum o zi de internare). Dezavantajele sunt relative: necesitatea prezenţei ţesutului adipos excedentar, costul expanderului şi implantului mamar, timpul lung al acestui tratament."
- drepturi de autor - proestetica.ro

-
Vă recomand clinica Proestetica (intervenţiile chirurgicalo-estetice sunt costisitoare (nu cunosc preţul), dar foarte calitative - decizia vă aparţine). D-na doctor Dana Jianu este una dintre cele mai mari specialiste din România, inclusiv în sfera reparatorie senologică!

Date de contact:
Adresa:
Str. Tudor Ştefan nr. 38-40, Bucureşti, Romania
Telefon/Fax:
+4021.231.779.5
+4021.230.520.0
Mobil:
+40722.525.965
Web: www.proestetica.ro
E-mail: office@ProEstetica.ro

P.S. Însănătoşire grabnică şi sărbători fericite.
Îmi cer scuze administratorului pentru postarea datelor de contact ale clinicii; nu le-am postat pentru a face reclamă, ci pentru a ajuta; mulţumesc pentru înţelegere ;)



În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)
0
12-12-2009, ora 12:36
Dr. Daniel Popescu
Identitate neconfirmată
Dr. Daniel Popescu
Reconstructia de san dupa mastectomie este o interventie rambursata de casele de asigurari. Operatia o puteti face gratuit in spitale de stat cu sectii de chirurgie plastica, daca sunteti asigurata CNAS.
Daca este necesara protezare, atunci va trebui sa achitati separat pretul implantului (300-500 Euro). Centre cu o buna experienta in reconstructia de san gasiti in special in Bucuresti si Cluj.
0
12-12-2009, ora 20:56
gaby68verde
Nu este medic/terapeut
gaby68verde
Va multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Studiu: din ce în ce mai multe femei refuză reconstrucția mamară după mastectomie
  •