reactie -ciudata-

09-02-2009
carmen1963
Nu este medic/terapeut
carmen1963
In noiembrie un molar cu o carie nu prea mare a inceput a doara. am mers la medicul meu si aceasta a zis "sa incercam sa salvam nervul". a frezat un pic masea cu diverse instrumente si a aplicat o pasta de culoare rozalie. am stat asa 1 sapt. la a doua vizita maseaua tot ma durea cand o ciocanea cu un intrument de metal. Medicul a repetat aplicarea de pasta rozalie. Mi-a zis sa vin dupa craciun. am fost plecata si n-am mai ajuns la dentist. Intre timp acest dentist a plecat din tara si m-am dus la o alta doamna doctor unde i-am povestit, atat cat stiam si cum stiam ce v-am povestit si dvoastra.
acesta doamna doctor a scos acea pasta intarita rozalie si a mai frezat un pic, largind gaura. mi-a facut anestezie. A facut si radiografie. a umblat cu un ac subitrel in masea si a zis "nu stiu cum incerca acel medic sa salveze dintele pt ca observ ca s-a lucrat pe canale". Mi-a scos nervul. a mai curatat un pic cu acul subtirel. a injectat cu o siringa cu ac indoit o solutie cu gust urat. A zis sa lasam "descoperit" cateva zile, sa vedem cum reactioneaza. Ca dupa parerea dumneai nu e de bine. Mentionez ca pe radiografie nu s-a vazut puroi. in seara respectiva mi s'a umflat un pic gingia. desi dintele in sine nu ma durea. M-am gandit eu ca poate de la intepatura cu anestezia. a doua zi m-am prezentat la medic unde i-am spus ca e un pic umflata. A zis iarasi ca nu pare bine. a pus din nou solutie cu seringa cu ac indoit, a mai aspirat un pic si simtirea de aer rece m-a durut. A spus din nou sa lasam o perioada, asa deschis. Mi-a spus sa evit sa intre mancare acolo si sa "sug" din masea.
Am stat 5 zile acasa, inflamatia s-a retras (era oricum ff mica) si masea nu m-a mai durut nici la rece nici cand o loveam cu unghia.
Azi am fost din nou, i-am spus ca nu mai doare. M-a ciocanit, nu m-a durut. A luat un ac din acela subtirel si zimtat si probabil cred eu, vroia sa mai curete pe canale. la prima introducere a fost ok, cand a mutat "gaura" am simtit durere acuta din masea inspre tample. a mutat iara gaura si iara m-a durut acut, dar scurt. Adica odata ce lua acul nu mai durea. doamna doctor s-a exprimat " maseluta ta reactioneaza ciudat. nu ar trebui sa doara cand lucrez acolo". Apoi m-a spalat iarasi cu solutie cu seringa cu ac indoit si care are gust urat. apoi a luat niste chestii subtirele in forma conica, pareau fi albe spre maro pe margine si le-a introdus in masea cu ceva solutie. acum acolo gaura pare "inchisa" cu ceva alb si gura miroase tipic, cum se zice in popor, a dentist. Mi-a specificat ca daca doare insuportabil sa scot ce mi-a pus acolo. daca doare putin sa iau tador. Pe mine deocamdata nu ma doare deloc.

Ce as dori sa stiu de la dumneavoastra este daca acest medic procedeaza corect, fiind medic nou pt mine nu stiu daca sa am incredere. de asemenea citeam pe net ca e oarecum normal sa doara cand se curata canalul cu acel ac subtirel. iar medicul meu a zis ca nu e normal si ca reactioneaza ciudat. Ce sa fac? Merg la alt medic?
Va rog ajutati-ma.

multumesc
1 comentarii
0
16-02-2009, ora 09:53
Dr. Ivan Iuliana
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Ivan Iuliana
Buna ziua! Chiar daca a spus ca reactioneaza ciudat si este oarecum normal sa doara a procedat corect. Acele "chestii conice" sunt conuri de hartie pe care le-a impregnat intr-o substanta care dezinfecteaza canalul. Eu zic sa mergeti in continuare la doamna doctor insa, pentru linistea dvs., rugati-o sa va explice tot ce face si sa va lamureasca. Numai bine!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul