durere destul de puternica in partea dreapta a capului

01-03-2012
rafos
Nu este medic/terapeut
rafos
Buna ziua. Am postat aici de o 'multitudine' de ori si am primit tot de atatea ori raspuns promt. Va multumesc !
Iata cum sta ceea ce ma supara pe mine. Nu stiu cum sa explic in termeni medicali asa ca am sa incerc sa detaliez exact ceea ce traiesc: In urma cu cateva saptamani am inceput sesiunea la facultate, o perdioada foarte stresanta de altfel. Cam pe la sfarsitul sesiunii am simtit o durere destul de puternica in partea dreapta a capului, a fost ok, am lua tun algocalmin a trecut. Peste 1 saptamana simteam dureri difuze in cap dar suportabila si aproape insesizabile, dar erau acolo. De aproximativ 1 saptamana, am inceput sa simt la ceafa o presiune destul de mare, pulsul deasemenea il simt in cap, foarte puternic si a aparut ulterior si tiuitul in ambele urechi dar ceea ce ma deranjeaza cel mai tare, este faptul ca simt intepaturi destul de puternice in diverse parti ale capului, de scurta durata dar serioase. Imi aduc aminte ca in urma cu cativa ani am avut ceva de genul, am facut Rmn'uri CT o groaza si nu a iesit absolut nimic. Acum ma innebunesc acele intepaturi in cap, pe langa acestea mai am si spasme in tot corpul ori ale vaselor de sange ori ale muschilor. In zona capului mi se zbat venele la interval de 1 minut de 2 3 ori chiar. Nu mai stiu ce sa mai fac. M'am gandit ca este o cadere de calciu, am luat de la farmacie si Ca si Mg, le iau de 2 zile, inca nu vad ceva inbunatatiri. Pe langa toate acestea am observat ca la intoarcerea brusca sau nu a capului mi se infunda cate o ureche si imi tiuie destul de puternic, dupa care se stabilizeaza si revine auzul. Tensiune...10 cu 5 11 cu 6 12 cu 7 maxim, luata de nenumarate ori la diferite intervale, nu trece de 12 cu 8. Ce sa fac? Cum sa procedez...unde sa ma duc...! Rog pe cineva competent sa raspunda! Va multumesc din suflet!
4 comentarii
0
01-03-2012, ora 15:27
the_eye
Nu este medic/terapeut
the_eye
La medicul neurolog ati fost?
0
01-03-2012, ora 20:01
Tot All Mamei
Nu este medic/terapeut
Tot All Mamei
Buna ziua!descriindu-ma putin o sa va rog din suflet sa-mi spuneti parerea, cam care ar fi diagnosticul..
De mic am avut probleme cu anemia, echilibram hemoglobina si scadea din nou, am ajuns si la 60 din 120-130.pe la 5 ani am avut dureri abdominale cu un scaun specific, la care medicii nu-mi gaseau cauza, ulterior in 2007 am dat analize la liamblioza si a fost-pozitiv.Mama spune ca probabil sa le fi avut de la virsta de 5 ani cind aveam simptomele date..gradinita nu prea am fregventat-o din cauza ca ma inbolnavisem de asa numita hepatita B si la fel in 2007 am dat analiza la clinica de boli infectioase si mi-au dat un raspuns pozitiv, adica ca nu am in singe acest virus si evident m-am vaccinat cu anticorpii corespunzatori.prin clasa 1, am fost mai retras fata de colegi si pina in clasa a 4 am fost printre primii la invatatura, facind concurenta cu alti colegi.prin clasa a 5 au aparut niste emotii c-am pronuntate, aveam si bufeuri de caldura in regiunea fetei(nas), spate, abdomen si picioare.Mai aveam asa un fel de energie care era cam in plus, la intoarcea directiei capului, as zice un fel de anxietate.
In clasa a 7-a s-au intensificat emotiile negative, retrairile si pe zi aveam zeci de bufeuri.La cel mai mic "obstacol"psihologic aveam bufeuri.
Zi de zi, luni cu luni aveam aceste emotii si stresuri la ore ca daca ma tulburam la propriu, nu mai puteam continua restul orelor, roseam, inima pulsa tare, si ma inhibam in mine, aveam si o deshidratare a fietii.
Uneori stiam primul raspunsul corect dar ridicindu-ma din banca aveam emotii si ma blocam, si iarasi bufeuri.Asa a durat din clasa a 7-a pina am absolvit 9 clase.
Dupa liceu am intrat la colegiul de comert si dupa 1, 5 ani de studii s-au intensificat emotiile, aveam frica sa privesc pe cineva in ochi si ma blocam cind dialogam.M-am inhibat in sine si am abandonat colegiul.Am trait asa cu stari de depresie pina la sfirsitul lui 2008 cind am luat medicatie psihiatrica pina in 2010 fara o ameliorare oarecare.din start Dr.mi-a spus ca am o depresie sub mai multe forme si am primit :paroxetina-20 mg si risperidona-2mg pe noapte..vazind ca nu-mi ajuta am redus din propria initiativa doza de risperidona de 2mg cu 25% saptaminal si cind colo..nu am dormit 3 zile si 3 nopti fiecare secunda eram in ginduri.si intr-o dimineata am avut halucinatii crezind ca e sfirsitul lumii si am fugit la biserica, dar era inchisa.Sora m-a internat la spitalul de boli mintale pe o luna cu Diagnozul de TULBURARE SCHIZOTIPALA.
Apoi la cererea mamei am fost eliberat acasa si ne primind medicatia am avut din nou un episod psihotic si seara la 22 am sarit in fintina din ograda(Doamne fereste, duca-se pe pustii)si ca prin minune am ramas viu(apropo mai inainte turnasem in ea agheazma de la slujba Sf.Vasile si cred ca a fost o minune sa nu ma inec.pina la apa sunt 7metri si adincimea apei e de 5 metri)
A 2-a zi din nou internat la acelasi spital deja cu diagnozul de SCHIZOFRENIE PARANOIDA.Am mai stat o luna internat.Deja am aproape un an de cind primesc risperidona 1mg dimineata si 1mg seara si de o saptamina am trecut la venlafaxina-150mg cu care ma simt destul de bine, uneori ma tulbur si am o durere psiho-spirituala la care sunt deprins sa o tolerez.Tulburarea dureaza undeva 3-4 ore pina imi revin.
Vreau sa precizez ca de la virsta de 5 ani pina in 2009 am asistat la certuri"grele" in familie cu violenta.(tata o batea pe mama cu parere de rau..)
ACUM VREAU SA VA INTREB:
Reesind din copilaria nefericita plus anemie am fost predispus dezechilibrului neoronal si din cauza Liambliozei, am fost slabit fizic..Discutind cu medicul am am ajuns la concluzia ca nu am SCHIZOFRENIE ci DEPRESIE MAJORA pentru ca episodul psihotic a fost provocat de mine scazind doza foarte repede de neuroleptice si asa s-a produs psihoza.Deci cred si doresc sa ramin cu diagnosticul de depresie majora din fericire sau din nefericire.
Medicii mi-au spus ca trebuie sa iau medicatia data 3-5 ani ca sa ma intaresc bine.
VREAU SA VA INTREB PE DVS, OAMENI BUNI, CE PARERE AVETI, CU CE DIAGNOZ AS RAMINE CU --SCHIZOFRENIA sau--DEPRESIA MAJORA???
0
04-03-2012, ora 18:19
rafos
Nu este medic/terapeut
rafos
Da, am fost la eurolog, mi'a dat sa fac EEG si mi'a iesit perfect...astept si rezultatul analizelor de sange, sa speram ca sunt acceptabile !
0
09-03-2012, ora 11:46
Psiholog Adina Demian
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Adina Demian
Buna ziua Rafos,

Imi pare rau sa aud ca te confrunti cu aceste simptome fiziologice, cred ca sunt foarte neplacute!
Ma bucur ca ai fost la neurolog, e un specialist care este nevoie sa te consulte in astfel de situatii si e bine ca ai facut si EEG, e un lucru bun ca ti-a iesit in limitele normalului. Daca toate investigatiile facute iti ies normal, este foarte probabil ca aceste simptome sa nu se datoreze unei cauze fiziologice, ci unei cauze psihogene.
Durerile de cap, presiunea in ceafa, pulsul crescut, tiuitul in urechi si intepaturile in diverse parti ale corpului sunt simptome fiziologice specifice si starilor de anxietate. Totodata, interesul crescut si preocuparea ptr starea de sanatate fizica si monitorizarea cu atentie a simptomelor fizice, este un alt simptom al starilor de anxietate.
Daca toate analizele iti ies bune, iti recomand sa apelezi cu incredere la cateva sedinte de psihoterapie cognitiv- comportamentala. Aceste sedinte te vor ajuta sa intelegi ce se intampla cu tine, sa controlezi si sa depasesti treptat aceste dificultati.

Mult succes, liniste interioara si armonie!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Durerea de cap
  • Stresul are un rol activ în afecțiunile dermatologice inflamatorii
  • Stresul și sistemul imunitar
  • De ce apar durerile de cap (migrenele)?
  • În ce mod ajută stresul memoria
  • Stresul din timpul sarcinii poate afecta dezvoltarea fătului (studiu)
  • Durerea de cap după somn
  • Stresul la locul de muncă
  • Cum se reactivează virusul herpetic în condiții de stres
  •