rana pe col la 18 ani

14-02-2013
mabela
Nu este medic/terapeut
mabela
Bună ziua! Am fost la ginecolog pentru că nu mi-a venit menstruaţia din decembrie şi la echograf mi s-au găsit foliculi pe ambele ovare, şi mi-a descoperit şi o rană pe colul uterin. De la ce ar fi putut să apară ţinând cont că am 18 ani...Vă rog mult să-mi răspundeţi, ţinând cont că rezultatul la Babeş Papanicolau vine abia pe 26 februarie şi sunt foarte îngrijorată. Mulţumesc mult de tot!!!
3 comentarii
0
14-02-2013, ora 21:04
Ionyssa
Nu este medic/terapeut
Ionyssa
Buna seara. Ranile de pe colul uterin pot aparea din cauze infectioase, cum ar fi infectarea cu: Trichomonas vaginalis, gonococ, Gardnerella vaginalis, Chlamydia trachomatis, virusul herpes simpex, papiloma virus (HPV), sau din cauze neinfectioase (chiuretaje, utilizarea tampoanelor interne sau purtarea dispozitivelor intrauterine gen sterilet).
Aproape toate femeile prezinta rani pe col si rezolvarea lor nu este complicata deloc. Mergi la medic si vei primi un tratament, cel mai probabil cu ovule si ceva Tantum rosa pentru spalaturi/irigatii intravaginale. Dupa ce termini tratamentul, o sa-ti mai faci inca un Babes si in functie de rezultat vei stii in ce directie te indrepti. Ideea e ca trebuie depistat microbul care-ti face probleme, s-ar putea sa fie nevoie sa te testezi pentru HPV si sa-ti faci o cultura flora totala secretie vaginala. Nu te ingrijora, depistarea acestor probleme din timp vor avea o solutionare buna pentru tine.
0
14-02-2013, ora 22:05
mabela
Nu este medic/terapeut
mabela
Multumesc foarte mult pentru raspuns si incurajari!
0
14-02-2013, ora 22:07
Ionyssa
Nu este medic/terapeut
Ionyssa
Cu placere :)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: