rana corneana!!!!!!!!!!

26-02-2012
BogdanAV
Nu este medic/terapeut
BogdanAV
In urma cu o saptamana, pe 18 februarie mai exact, am primit 2 jeturi de spray paralizant in ochi. Am mers la urgente in aceiasi seara si am fost diagnosticat cu rana corneana la ochiul stang. am urmat 3 zile (sambata, duminica si luni) tratament cu nettacin picaturi si corneregel, apoi de luni seara pana joi seara inclusiv la recomandarea altui medic am urmat tratament cu vigamox picaturi si corneregel si pansament ocular. Vineri m-am prezentat iar la medic, din pacate alt medic (al 3-lea). Diagnosticul acestui medic a fost defect epitelial si mi-a recomandat ca pe parcursul weekend-ului sa urmez tratament cu nettacin si corneregel + panasament ocular.

Intrebarile mele sunt:
Evolotia de la rana corneana la defect epitelial, este una pozitiva?
Faptul ca vad in ceata cu acest ochi, este un efect advers al medicamentelor sau este normal in aceste situatii?
Recuperarea, in conditiile date se va face 100%, fara urmari sau exista riscuri?
Pot sa merg la serviciu de Luni, tinand cont de faptul ca la locul de munca, lucrez cca. 8 ore in fata computerului?

Va multumesc anticipat pentru raspuns!!!!
1 comentarii
0
26-02-2012, ora 20:08
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Bună seara! Din punctul meu de vedere, rana corneană este traducerea în limbaj nemedical a defectului epitelial. Consecinţele afectării corneene sunt scăderea vederii, vederea în' ceaţă'. Nu cunosc detalii legate de examenul biomicroscopic al corneei şi evoluţie pentru a sugera un prognostic ; da, vindecarea se poate face cu sau fără sechele corneene. O complicaţie care poate apare este keratita.
Tratamentul indicat este bun. O alternativă, este portul unei lentile de contact terapeutice timp de 7 zile (maxim 1 lună de zile; facem examen biomicroscopic la 7 zile şi decidem dacă mai ţinem lentila de contact şi cât timp) dar nu mai foloseşti Corneregel, îl înlocuim cu Lubristil unidoze sau alte lacrimi artificiale unidoze pe bază de acid hialuronic( 1 picătură de 5 ori pe zi, 7 zile) ; poţi pune Vigamox pe lentila de contact. Poţi merge la serviciu şi este mult mai confortabil când ai lentilă de contact; numai bine
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.