am constatat ca piciorusele fetitei mele s-au curbat putin

10-11-2005
stefytzu
Nu este medic/terapeut
stefytzu
in ciuda faptului ca i-am administrat fetitei mele doza de vit D (vigantol- 2pic/zi)recomandata de medicul de familie acum la 1 an am constatat ca piciorusele fetitei mele s-au curbat putin. Medicul de familie spune ca nu-i nimic ingrijorator ca se va remedia intr-un an cel mult si i-a marit doza de vigantol la 4pic+1tb vigantoletten 500. Insa mie imi este teama sa nu ramana cu piciorusele asa cum a patit si nepotelul meu care acum are 9 ani si nu s-a vindecat, ba mai rau s-au curbat mai mult! Multumesc
11 comentarii
0
15-11-2005, ora 00:00
romedic
Administrator Forum ROmedic
romedic
Daca fetita a facut profilaxia rahitismului corect nu ar trebui sa fie semne de rahitism. Se considera ca pentru o profilaxie eficace sunt suficiente 1-2 picaturi / zi din preparatele de vitamina D pentru administrare orala.
In acest caz nu ar trebui sa fie necesar un tratament curativ pentru ca nu exista Rahitism la fetita.
Poate modificarile pe care le-ati observat la gambe nu sunt atat de pronuntate sau poate sunt dar nu de etiologie rahitica.
Modificarile rahitice la gambe s-ar putea datora altor boli mai rare cum ar fi "TIBIA VARA familiala" (boala Blount) sau RAHITISMULUI HIPOFOSFATEMIC FAMILIAL cu transmitere x-linkata. Acestea sunt niste diagnostice mai de finete si doar un pediatru ar putea sa puna diagnosticul.

Alta ipoteza - rezistenta la vitamina D (rahitism in ciuda profilaxiei corecte) - ar trebui sa fie si alte semne de rahitism la fetita.


<B>Concluzia:</B>
Trebuie sa mergeti la un pediatru sa puna un diagnostic corect. Tratamentul cu vitamina D este periculos atunci cand nu exista de fapt deficienta, mai ales ca s-a facut profilaxia corect si ati si administrat deja doze curative. Iar acum ati marit dozele?!! Exista risc de INTOXICATIE CU VITAMINA D care este mai grava decat RAHITISMUL in sine.
0
16-11-2005, ora 00:00
stefytzu
Nu este medic/terapeut
stefytzu
Va multumesc pentru raspuns insa doza de vitD a fost marita de un pediatru care a spus ca are rahitism si nu eu din proprie initiativa. Inca o intrebare... aceste boli mai rare cum ar fi "TIBIA VARA familiala" (boala Blount) sau RAHITISMULUI HIPOFOSFATEMIC FAMILIAL cu transmitere x-linkata pot fi transmise genetic de la sot deoarece el a avut picioarele in x si s-a operat sa le indrepte... rezultatul fiind atingerea meniscului si oprirea cresterii in inaltime. Si sora lui are tot picioarele in x si a nascut 2 baietei unul are picioarele curbate( tot diagnostic rahitism ) iar celalalt este normal.
Am aflat si eu ca depasirea dozei de vit D poate da o intoxicatie grava! Acum ce sa fac? Sa ma duc si la un ortoped?
Va multumesc inca o data si astept raspunsul dv. cu respect stefyzaharescu
0
24-09-2006, ora 00:00
dorinela
Nu este medic/terapeut
dorinela
am o fetita de 4 anisori si 8 luni. maninca destul de bine dar nu se ingrasa si are o burtica proeminenta(ca a unui copil subnutrit). ce4 ar trebui sa fac? raceste foarte repede.va rog sa ma ajutati
0
21-01-2007, ora 00:00
stratulat claudia
Nu este medic/terapeut
stratulat claudia
baiatul meu are 4 ani si 8 luni si are 17 kg e cam slabut avand in vedere ca e cam inalt dar problema care ma ingrijoreaza e ca raceste foarte des e rahitic i s-au rupt dintii 4 de sus maselele cariate oasele baz iesite in afara, sternul e la fel.pana la 1an i-am dat vigantol, apoi am inceput cu calciu +D2 injectabil la 2 luni pana la 3ani si a fost mai rau caci nu s-a vaz nici un rezultat am facut fizioterapie l-am dus la mare, apoi la sfatul unui pediatru in urma unui control iam dat doar calciu +d de la nicomed10 zile pelua in perioada septembrie -aprilie.acum ii dau calciu si fier de la AMWAY NUTRILITEsi asteptam rezultate mai bune.Ce sfaturi imi mai puteti dasi in legatura cu racelile fregvente?
0
26-09-2008, ora 00:00
lummy
Nu este medic/terapeut
lummy
Am si eu un baietel de 4 ani si 9 luni si a fost diagnosticat cu rhitism iar medicul i-a prescris calciu si vitamina d. Din proprie initiativa i-am facut analizele iar acestea i-au iesit bune, inclusiv calciul, (putin sideremia scazuta). Nu stiu ce sa fac sa ii dau medicamentele sau sa mai consult un alt medic. Medicul nu a vazut inca analizele, dar nici nu mi-a zis sa ii le fac de aceea m-a pus putin pe ganduri. Ce sfaturi imi puteti da? Va multumesc anticipat.
0
16-12-2008, ora 10:00
amiahyi
Nu este medic/terapeut
amiahyi
in cazul RAHITISMULUI HIPOFOSFATEMIC FAMILIAL se recomanda tratament kinetoterapeutic ??
ma refer aici la corectarea deficientelor de coloana sau picior plat a cipiilor cu aceasta boala si la recuperarea post operatorie. va multumesc
0
09-02-2010, ora 12:03
Infopacient
Nu este medic/terapeut
Infopacient
Am citit de curand ca rahitismul la copii mai poate aparea de la statul excesiv in fata calculatorului. Eu ti-as recomanda un doctor bun care sa puna diagnosticul real, dar asta doar daca e profesionist. Citeste si pe net articole despre rahitism la copii. Si medici poti gasi pe net, si poti alege un medic bun, trebuie doar sa cauti doctori cu ratinguri bune. Pacientii sunt mereu cei mai buni critici ai medicilor. Si o parere avizata ti-o poate oferi doar un doctor.
0
27-05-2010, ora 13:42
maria_corina29
Nu este medic/terapeut
maria_corina29
"¢Baietelul meu care are 1 an si aproape 2 luni si nu merge singur inca, merge de o manuta dar nu prea are echilibru, un dr de la pediatrie mi-a zis ca are rahitism desi eu nu vad nici un sintom care sa indice acest lucru in afara de faptul ca nu merge singurel. nu prea are echilibru, ii e frica sa mearga singur, a luat cateva cazaturi din pat si a luat frica la podea. se urca singur in pat, coboara, merge busi de la 10 luni, a stat bine in fundulet la 8 luni. l-am pus in premergator pana la 1 ani iar vigantolul i-am dat dintr-o sticluta 2-3 luni cate 2 picaturi. i-am dat calciu 10 zile la 2, 4 8 luni. si fier de la 8 la 9 luni si de la 12 la 13 luni. are doar 5 dintisori pana acum. cam atat.
0
08-09-2010, ora 14:03
ana19maria
Nu este medic/terapeut
ana19maria
baietelului meu de 2 ani i-a iesit fosfataza alcalina de 2170 unitati in conditiile in care 280 era maxima admisa.i-am repetat analizele la un alt laborator dar a iesit la fel de mare.restul analizelor la ficat si la dange syunt in limite normale.ce poate fi?ce analize sau teste mai trebuie facute?mentionez ca n-a luat niciodata antibiotice
0
08-09-2010, ora 18:51
gabryela700
Nu este medic/terapeut
gabryela700
buna ana, eu te-as indruma spre medicina homeopata are o foarte mare eficienta mai ales la copii. succes!
0
13-09-2010, ora 14:23
Dr. Maria-Gianina Arsene
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Maria-Gianina Arsene
Buna Ana! Fosfataza alcalina mare este semn de rahitism prin secretie crescuta de parathormon Trebuie marita doza de vigantol. Valoarea calcemiei nu ccnteaza in rahitism pentru ca nivelul normal de calciu sanguin este mentinut de cresterea de parathormon care scoate calciul din oase, fragilizandu-le. Deci in rahitism cresc fosfataza alcalina si parathormonul; normalizarea lor echivaland cu vindecarea.Tratamentul trebuie urmarit de un pediatru.Multa sanatata tuturor!
Dr.Gianina Arsene, medic specialist Boli Infectioasde
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul