raguseala care persista cam de vreo 2-3 luni, la fetita mea

26-01-2012
anca domsa
Nu este medic/terapeut
anca domsa
buna seara!! cu mare rugaminte as dori un raspuns la intrebarea mea, raspuns pe care nu l-am primit concret de la nici un medic pana acuma!!problema mea este urmatoarea...am o fetita de 3 anisori pe care o supara de ceva vreme cam 2-3 luni, o raguseala, aceasta instalandu-se in urma unei raceli care a avut-o inainte de craciun 2011, sa zic cam prin 17-18 decembrie mai exact. medicul pediatru la care am apelat mi-a spus ca e vorba de o bronsita, mai bine zis un inceput, deoarece am fugit rapid cu ea la medic, drept urmare am primit un tatament cu amoxicilina suspensie si robitusin!!??? am terminat tatamentul prescris, totul a fost ok, dupa care la circa vreo saptamana fetitei mele i s-a instalat aceasta raguseala pe care o are si in prezent!!e foarte ciudat faptul ca nu in fiecare zi e foarte ragusita, azi e mai bine, maine aproape nu putem vorbi...etc. am apelat apoi la un medic orl care-mi spune sa stau linistita ca totul e ok si ca fetita mea nu are absolut nimica grav, decat putin rosu in gat si mi-a prescris acelasi tratament cu amoxicilina suspensie, eurespal si mi-a dat ceva picaturi in nas preparat!! aceeasi poveste!!!dupa terminarea tratamentului ok, iar imediat la o saptamana aceeasi raguseala!!!parca mi-e frica si nu pot sta linistita totusi sa nu fie altceva!!!ce mi-a mai spus acest medic orl-ist si anume ca aceasta raguseala poate veni si de la faptul ca suntem cam vorbarete(a auzit-o ca nu-i tacea putin gurita) si faptul ca avem si un fratior mai mare care ne mai si enerveaza mai tot timpul, fapt pentru care facem niste vocalize(ca sa le zic asa), de ne aude intreaga scara!!!
4 comentarii
0
26-01-2012, ora 08:26
Andidarie
Nu este medic/terapeut
Andidarie
Un punct de vedere.
Orice proces are un cost, deci vocalizele pe care le faceti [de va aude intreaga scara] este prea mult pentru fetita dumeneavoastra.
Cu cuvinte simple suprasolicitarea corzilor vocale, care la o mica variatie de temperatura sau conditii locale produce raguaseala, deci raguseala nu ar fi produsul infectiei ci mai degraba produsul suprasolicitarii corzilor vocale.
0
02-02-2012, ora 02:58
diana alessia
Nu este medic/terapeut
diana alessia
prin aceeasi situatie am trecut si eu c fetita mea. dar pt a mai evita sa'i dau antibiotice, am cumparat un aparat cu aerosoli care mi'a fost de un mare folos. l'am folosit 3 zile iar buburuza mea nu a mai avut nimic. i'am mai dat si cateva lingurite de ceai caldut facut din coji de ceapa (are un gust amarui), ceai ce m'a ajutat mult.va recomand din suflet acest tratament.


sanatate si crestere usoara !
0
02-02-2012, ora 10:27
anca domsa
Nu este medic/terapeut
anca domsa
va multumesc din suflet pentru atentia acordata ! am sa incerc si aceasta varianta sa vedem cum mergem? cu ce anume va rog ati facut aerosolul?(FIOLE DE CEVA ANUME??) MULTUMESC!!!
0
02-02-2012, ora 13:37
diana alessia
Nu este medic/terapeut
diana alessia
noua, d'na doctor ne recomandase 2, 5 ml de ser fiziologic cu 2, 5 ml Acc, si'i faceam aerosoli de 2 ori pe zi:dim si seara. cel mai bine ar fi sa intrebati un medic. daca intrebati la farmacie, ar putea sa va spuna si de dexa, dar ala sa'l folositi numai daca este ceva mai grav, decat acea raguseala, noua ni s'a spus sa incercam varianta de mai sus si ne'a iesit bine!


va dorim sanatate, crestere usoara !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: