radacini ramase si infectie

15-03-2011
alex mihai
Nu este medic/terapeut
alex mihai
Am 22 de ani (student) si din pacate probleme cu maselele... in partea de sus am 2 masele care mi-au cazut si a ramas doar radacinile cariate (resturi )cu gaura, problema este ca imi curge puroi de 1 an la o masea.mi-e frica de stomatolog pt ca am radacinile foarte mari (stiu asta de cand a tras doctoru vre-o 15 min de o masea cand eram mai mic si am ramas cu traume de durere).
As dorii sa intreb ce e de facut pt un stomatolog in cazul meu, sa stiu ce ma asteapta, dak ramane doar varianta asta cu forta sa traga doctotu de radacinile foarte mari ale mele pana lesin de durere sau se poate face ceva mai elegant ( operatie? ) si cum se pot numii procedurile in termeni medicali (as dorii o vorianta mai economica financiar). Am nevoie de sfaturi.
Va multumesc !
3 comentarii
0
15-03-2011, ora 12:19
alex mihai
Nu este medic/terapeut
alex mihai
se poate vorbii despre implant ????
0
11-11-2013, ora 18:56
mitrachelili
Nu este medic/terapeut
mitrachelili
buna seara, am si eu o intrebare.acum 28 de ani mi-am scos un molar, dupa ce s-a vindecat locul doctorita mi-a facut o lucrarecu o singura legatura pe maseaua din spatele molarului.aceasta lucrare m-a tinut destul de multcred ca pina acum5 ani cred.Mi-am schimbat-o, iar, acum 2 ani mi-a cazut.Nu stiu daca asta conteaza dar, ce vreau sa spun ca nu m-a durut nimic nu am avut vre-o infectie, totul a fost bine si inca mai este.Acum m-am hotarit sa inlocuiesc lucrarea, dar la radiografie doctorul a observat ca, in locul ramas de la extractia dintelui eu aveam radacina ramasa in gingie.Intrebarea mea este:Mai e nevoie de operatie de extragere a radacinii daca eu in timpul asta nu am avut probleme cu ea????Ce ma sfatuiti sa fac???
Va multumesc anticipat!
0
12-11-2013, ora 11:57
Dr. Nitu Andreea-Diana
Chirurgie dento-alveolara, Bucuresti
Dr. Nitu Andreea-Diana
da, in principiu este nevoie de indepartarea resturilor radiculare ramase dupa extractii incomplete, deoarece pot cauza infectii osoase cronice de care pacientul nu este totdeauna constient, neavand manifestari clinice.
decizia depinde insa mult si de aspectul radiologic al acestor resturi... de multe ori, daca radacinile raman ani foarte multi in os ( in cazul dvs zeci de ani!) ele se pot anchiloza. practic limitele dintre osul maxilar si restul radicular dentar nu mai sunt clare, e ca si cum osul incorporeaza aceste radacini, daca ma pot exprima asa... in acest caz extractia lor este destul de dificila si se face cu sacrificarea unei portiuni de os sanatos, ceea ce de multe ori nu merita facand un raport risc/beneficii.

decizia extractiei resturilor o va lua medicul dvs, dupa analiza radiografiei. el cunoaste cel mai bine situatia clinica si are o imagine mai clara asupra cazului dvs.
extractii de acest gen este bine sa fie facute de un stomatolog cu specializare in chirurgie orala.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul