raceala indeungata, flegme cu putin sange

28-03-2012
costinsilviu89
Nu este medic/terapeut
costinsilviu89
Salutare, ma numesc Silviu si am 22 de ani.
Acum o saptamana exact, pe data de 3/21 am simtit dis de dimineata o usturime in gat; clar ma pregatesc de o raceala 'sanatoasa', si asa a fost. Am stat la pat timp de 4 zile in dureri ingrozitoare de cap, friguri, tuse, etc. Presupun ca a fost o Gripa datorita simptomelor. Multe persoane au racit in aceasta perioda, deoarece au dat caldurile iar virusii se zbat mai ceva ca hormonii, deci m-am consolat singur spunandu-mi ca nu sunt singurul, care toata iarna nu a schitat nici un gest de raceala iar acum cand e mai cald...infine, iar dupa vreo 5-6 zile toate sunt ok, in afara de tuse care tot persista insa gatul nu ma mai doare ca inainte, deci incepe sa se vindece. Dar recent a observat ca tusesc foarte des si expectorez foarte mult in acelasi timp, eu stiu ca e un lucru bun insa cand tusesc, expectorez si putin sange, nu foarte mult, doar cateva firicele alungite. Medicamentatia pe care am luat-o pe parcursul racelii: 1 zi 3 pliculete coldrex si 2 de Aspirina C efervescent, iar restul zilelor in jur de 3 theraflu sinus/zi, Propolis C, miere cu lamaie si cateva pastile de Acid Acetilsalicilic 500mg.
Imi puteti spune va rog daca este ceva grav sau nu? Tin sa precies ca eu mai si fumez, insa pe tot parcursul racelii nu m-am atins de tigara.
2 comentarii
0
28-03-2012, ora 21:34
costinsilviu89
Nu este medic/terapeut
costinsilviu89
precizez ca am folosit si bixtonim pentru desfundarea cailor respiratorii...
0
08-05-2012, ora 12:30
Gilles
Nu este medic/terapeut
Gilles
Cum e acum?
Problema aceasta cu expectoratul sange stiam ca e in cazul celor cu TBC, insa poate sa fie si de la amigdale, de exemplu s.a.m.d
As fi curios cum s-a finalizat la tine, pentru ca eu am avut TBC si nu am expectorat cu sange decat dupa 2 luni de tratament. Coincidenta sau nu am amigdalele foarte "varza" dar in afara de medicul ORL, toti ceilalti medici carora le-am cerut parerea spune sa le tratez cat de mult pot.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • MIT: Usturoiul previne și vindecă răceala
  • MIT: Dacă ieși afară cu părul ud răcești
  • Răceală sau gripă?
  • Iată care este singurul supliment ce ar putea preveni răceala
  • Alergie sau răceală?
  • Care este singurul supliment de care ai nevoie pentru răceală?
  • Răceală sau gripă? (Ghid simptome)
  •