puroi la masea

19-09-2012
Alex1919
Nu este medic/terapeut
Alex1919
Buna ziua! Am facut o radiografie si am mers cu ea la medicul dentist.Mi-a spus ca ar trebui sa scoata maseaua si sa imi faca un implant deoarce am puroi la radacinile maselei ! Din cate mi-a zis nu poate sa-mi salveze maseaua pentru ca daca mi-ar da antibiotice puroiul ar putea disparea pentru 2, 3 saptamani si apoi sa apara iar.Intrebarea mea este daca nu se poate trata cu antibiotice si mai apoi sa fie imbracata maseaua?Probabil va fi greu sa raspundeti fara sa vedeti o radiografie ! in orice caz, inainte sa imi fac radiografia mi-a zis ca trebuie doar sa imbrace maseaua si e ok (maseaua nu arata chiar foarte, foarte rau din moment ce mi-a zis ca trebuie doar imbracata) ca mai apoi dupa ce am adus radiografia sa imi zica ca trebuie scoasa.daca ma puteti ajuta cu vreun raspuns as fi recunoscator.Multumesc anticipat !
3 comentarii
0
20-09-2012, ora 10:28
Dr. Nicoleta Grosu
Stomatologie, cluj
Dr. Nicoleta Grosu
Daca maseaua mai are suficienti pereti si poate fi imbracata, atunci ea trebuie pastrata. In ce priveste antibioticele, medicul dvs are dreptate: acestea nu rezolva definitiv problema. Insa un tratament endodontic (ce presupune curatarea si dezinfectarea canalelor, plus obturarea lor) bine facut va poate salva dintele pt mult timp de acum incolo.

Puroiul in sine NU este un motiv suficient pt a scoate o masea. Intotdeauna sint mai multi factori care se iau in considerare atnci cind se ia decizia de a extrage o masea.
0
30-10-2012, ora 07:33
Blanka
Nu este medic/terapeut
Blanka
Buna ziua, sunt noua pe acest forum. Am o întrebare legată de scoaterea unei măsele. Am făcut un radiografie care a scos la iveală faptul ca la radacina maselei am puroi. Maseaua nu mă doare insa stomatologul mi-a recomandat sa o scot, fără a-mi da vreun tratament cu antibiotice. Credeţi ca exista vreun risc in a o scoate in aceste condiţii? Va Multumesc frumos.
0
30-10-2012, ora 11:38
Dr. Durbac Marius
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Durbac Marius
Salut!
Risc de a esua in scoaterea dintelui nu ar trebui sa existe nici cu nici fara antibiotice, in cazul tau poate ca e mai bine sa se incerce si varianta tratari dintelui asta in cazul in care se mai poaate acest lucru. Sa scoti un dinte e usor sa pui altul in loc e mai dificil, pentru pacient, evident.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: