pupile inegale

27-10-2009
b cris
Nu este medic/terapeut
b cris
Buna, ma numesc BC si din aceasta vara am tulburari vizuale, intai am crezut ca din cauza caldurii am simptomele astea neuro mai intensificate dar si acum ca e mai rece le am...dureri de cap mai ales dupa ce mananc ceva, in crestetul capului, arde, iar ochiul drept ma sperie de-a dreptul, uneori observ ca pupila dreapta e mai mare decat cealalta, dar revine treptat, oare ce am?Mi-am schimbat lentilele am crezut ca asta e si culmea dr a zis ca purtam lent mai tari decat aveam nevoie, dar si acum am semnele astea, mi-e frica sa fac RMN, nu pot sa intru in sicriul acela, altfel cum pot afla ce am/Anul trecut mi-am facut niste teste ref la camp vizual, unde rez a aratat ceva scotoame...daca zic bine...ce sa fac?ce o fi?
3 comentarii
0
27-10-2009, ora 23:36
cristina_mec
Identitate neconfirmată
cristina_mec
Cred ca ar trebuii sati invingi teama si sa faci un remene, acela iti poate spune daca e vb sau nu de o afectiune neurologica.In viata trebuie sa ne invingem temerile astfel nu am putea evolua in plus rmn dureaza in medie 30 de min si daca nu te simti bn poti sa iei o pauza.

Multa sanatate!
0
03-11-2009, ora 23:06
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna seara! Inegalitatea diametrelor pupilare se numeste anizocorie;Sa inteleg ca pupila dreapta este pupila patologica;Din descrierea facuta de tine, midriaza variabila, ma gandesc la un sindrom Adie( pupila miotonica), care se datoreaza lezarii nervilor ciliari lungi si scurti care inerveaza muschii ciliari si muschiul sfincter pupilar ;apare la tineri(in 70 % din cazuri, la femei); etiologia este reprezentata de viroze, dar cel mai adesea este idiopatica; Pentru diagnostic se testeaza hiperreactivitatea la substante colinergice( Pilocarpina0, 125%): pupila miotonica se va contracta semnificativ mai mult decat cea normal( nu intotdeauna acest test este pozitiv la debutul simptomatologiei); alte cauze pentru midriaza unilaterala:lezarea nervului III, traumatismele iriene; Este important sa faci examenul RMN ( eu cred ca ar fi bine sa faci un angioRMN), exista scotoame in campul vizual si ai dureri de cap; trebuie sa gasim o explicatie si pentru aceste dureri de cap care apar postprandiale( un consult gastroenterologic);investigatii sangvine screening;numai bine
0
06-02-2011, ora 23:44
Anca34
Nu este medic/terapeut
Anca34
Buna, am si eu o problema asemanatoare dar nu este insotita de simptome remarcabile.. ci doar ca am ceva timp (aprox 7 luni) in care am sesizat inegalitatea dintre pupile, si anume cea dreapta mai dilatata decat cea stanga. Prima data am observat acest lucru in timpul unei sesiuni si m-am gandit ca stresul si oboseala sunt o explicatie numai ca problema persista chiar si in perioade obisnuite. Chiar imi doresc sa aflu macar o cauza ipotetica, inclusiv un sfat despre ce ar trebui sa fac. Daca apelez din start la RMN ma gandesc ca ar fi cam prematur.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: