punte dentara fixa

06-03-2014
natalia123
Nu este medic/terapeut
natalia123
Buna ziua
Ma numesc natalia, acum cca 6 ani am facut o punte dentară fixa sus la dintii din fata.Cam la un an intre primul si al doilea dinte sa lasat gingia ca jumate de cm, nu ma deranjează chiar deloc, e ca si cum a crescut o bucata de gingia in plus, doar putin proeminentă de aceiasi culoare cu gingia.Nu stiu din ce material sunt facuti, doar ca sunt de metal pe dedesubt.Doar ca ma nou la al doilea dinte pe dedesubt la baza lui incepe sa devina gri cenusiu..Stiu ca trebuie schimbat la baza6-7 ani, dar trebuie sa o mai las un an pentru ca nu am buget acum, vreau sa stiu daca este periculos sa o las inca un an.
Nu ma doare si nu ma jenează, doar la langa ei pe partea stânga am 2 extractii si sa strâns gingia in, iar alaturi unde e lucrarea e mai proeminentă pentru ca lateralele au dintii doar ca sunt şlefuiti ca sa se permita fixarea proteze.
Va multumesc din suflet, cu stima natalia.
1 comentarii
0
03-07-2014, ora 02:51
Dr. Durbac Marius
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Durbac Marius
Buna ziua,
O sa incerc sa va raspund la intrebarea "este periculos sa o las inca un an"
Periculos nu este, din pacate inestetic da. Coloratia gri de pe gingie este data de oxizii suportului metalic iar ca sa dispara acea culoare trebuie sa inlocuiti acea lucrare cu una fara suport metalic.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: