puls ridicat in timpul sarcinii

13-08-2012
simonadumitru
Nu este medic/terapeut
simonadumitru
Buna tuturor, sunt insarcinata in 23 saptamani si de 3 zile ma confrunt cu probleme ale pulsului; cel mai mult am avut 138 (chiar in aceasta dimineata) iar tensiune 5 cu 7 fara a depune efort;alte dati am 120, 100, 90 cu tensiune 12 cu 6, 12 cu 7, 11 cu 6.imi este greu;dimineata intampin aceste probleme, restul zilei pulsul meu ramane la pragul de 90;la servici imi este foarte greu dimineata, pana si faptul ca vorbesc ma epuizeaza;stiu ca e normal ca in sarcina fluxul de sange sa fie mai ridicat, probleme cu inima nu am avut niciodata, tensiune de aviator, astept sfaturile dvs cu nerabdare.Sanatate si sarcina usoara!!!!!
7 comentarii
0
13-08-2012, ora 18:13
Dr. Dimitrios Harsisis
Obstetrica-ginecologie, Cipru
Dr. Dimitrios Harsisis
Salut Simona,

Din istoricul tau ma intereseaza urmatoarele date:

1. Cati ani ai?
2. Greutate?
3. Inaltime?
4. Fumezi sau ai fumat inainte sa ramai insarcinata?
5. Ai avut probleme de sanatate pana acum? (orice?)
6. Ai fost operata vreodata?
7. Rude de gradul I (parinti si frati) cu probleme de sanatate ce tin de inima?
8. Simti ca respiri cu dificultate la eforturi fizice minime? (poti sa urci 2 etaje fara sa ti se taie respiratia?)
9. Pe cate perne dormi noaptea?
10. Ai facut test de tiroida in sarcina?

Toate cele bune,

Dimitrios Harisis MD
Specialist Obstetrica Ginecologie
Famagusta General Hospital
Cyprus
0
14-08-2012, ora 00:03
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
Nastere usoara Simona!
cele bune,
0
14-08-2012, ora 10:45
simonadumitru
Nu este medic/terapeut
simonadumitru
Am 27 de ani, inaltime 1, 65 kg, la inceputul sarcinii aveam greutate 62 kg, si am ajuns acum la 74 kg, (mentionez ca in timpul iernii m-am ingrasat cu 5 kg, asa ca intr-un timp foarte scurt-din ianuarie si pana acum, chiar daca sunt insarcinata in 5 luni si 3 saptamani, m-am ingrasat in total 17 kg-este o premiera pentru mine, care nu treceam de 60 niciodata)nu mai fumez de un an si jumatate(inainte de a renunta la fumat am fumat aproximativ 3 ani cu intreruperi) ;probleme de sanatate grave nu, o infectie urinara in copilarie, am sinuzita frontala, cu amigdalele stau prost pentru ca la orice microb luat incep sa fac febra cumplita, (eu nu stiu numai sa racesc, tre sa mi se umfle gatul, sa fac febra, sa iau antibiotic-lucru pentru care ma si tem in continuare-sper sa nu se intample nimic in timpul sarcinii)am si fost internata in spital din cauza unei viroze, ajunsesem sa am infectie in sange dupa spusele medicilor au dublat doza de antibiotic dupa a 2 a zi de internare ;abia a 6 zi imi revenisem(38-39 grade)-se intampla in urma cu 6 ani;o operatie de apendicita pe la 12 ani si cam atat;analizele facute la inceputul sarcinii au fost foarte bune;cert este ca de o perioada ma cam doare tare undeva in partea stanga sus-stanga lateral a abdomenului-spre cutia toracica, mai ales dupa ce mananc si se intampla seara sa am acest disonfort, nu ma pot intinde pe partea stanga cateodata;in familia mea nu au existat cazuri de boli de inima, mama este hipotensiva iar tata de la hipertensiv, in ultimii 2 ani are tensiunea oscilanta, bunica mea a avut diabet, iar bunicul cancer la plamani, pe o singura pernuta dorm noaptea, si cu una sub burtica, cat despre efort cam da, de aproape 4 zile pana si faptul ca urc 4 trepte ma oboseste, dar nu mereu, pana si vorbitul, cateodata ma face sa respir greu;cat despre tiroida nu va pot raspunde momentan, caci sunt la serv ci iar analizele le am acasa, dar daca au fost incluse in acel set de analize de la inceputul sarcinii inseamna ca l-am facut;astept sa imi raspundeti domnule doctor;multumesc mult.
0
15-08-2012, ora 14:47
Dr. Dimitrios Harsisis
Obstetrica-ginecologie, Cipru
Dr. Dimitrios Harsisis
Multumesc pt rapsuns,

Starea de oboseala, respiratie ingreunata si 'umflatuile' calcaielor sunt destul de frecvente in sarcina. Totusi, avand in vedere acuzele tale si istoricul de amigdalite (repetate?) recomand un consult de catre medicul cardiolog.
Acuzele tale posibil sa nu fie legate de nici o boala dar posibil sa fie legate de o problema de tiroida sau de valva mitrala (prolaps).
Trebuie sa te examineze un doctor cardiolog (examen fizic si eventual ecocardiografie).

Iti urez toate cele bune,

Dimitrios Harisis MD
Specialist Obstetrica Ginecologie
Famagusta General Hospital
Cyprus
0
16-08-2012, ora 10:50
simonadumitru
Nu este medic/terapeut
simonadumitru
Am facut reumatism la 3 ani-schiopatam, iar parintii mi-au facut moldamin timp de 7 ani;la timpul de atunci--vorbesc de anii 87-88 parintii au ascultat sfatul doctorului;problema este ca de cand ma stiu pe mine ma dor oasele la schimbari ale vremii, mai ales oasele picoarelor-durerea este mai frecventa la nivelul gambelor, insa uneori urca pana la genunchi, alteori ma dor coatele...analizele nu arata nimic marit;am omis de reumatism caci nu mi s-a parut important, insa imi amintesc de mama, care mereu imi amintea de vorbele doctorului : nu ii scoateti amigdalele ca poate ajunge reumatismul la inima;amigdalitele mele sunt frecvente-dupa ce m-am nascut, la nici ojumatate de ora, mi-au administrat penicilina injectabila si asa am facut timp de 2 saptamani-tot de la amigdale.pacatoase mai sunt;ieri dimineata am avut 132 puls, iar azi 123;telefonic doctorul de familie mi-a recomandat sa iau PROPANOLOL-10 MG/3 ori pe zi;am luat numai una dimineata si ma simt bine-87/90 e pulsul;dupa-amiaza merg sa ma consulte.Va multumesc nespus.Multa sanatate!
0
05-03-2013, ora 18:22
gabr1ela popescu
Nu este medic/terapeut
gabr1ela popescu
buna ziua,
se poate face analiza alfa feto proteinei pt determinarea posibilelor malformatii ale fatului in speta sindrom down spina bifida etc sau trebuie sa fac intregul triplu test care are 3 markeri nu doar unu. de asemenea la analiza AFP oimi trebuie si ecografie?
0
23-02-2015, ora 23:31
aym
Nu este medic/terapeut
aym
Buna! Nora mea e gravida in saptamana 33 si in aceasta seara a avut pulsul marit 102.Am observat ca domnul doctor Harisis a pus cateva intrebari unei femei insarcinate asa ca o sa dau si eu informatiile necesare orientandu-ma dupa intrebarile de mai sus. Varsta=26, Greutate=77 acum, inainte 68, Inaltime=1, 62, nu fumeaza, nu a avut probleme de sanatate, nu a fost operata intern ci doar dupa un accident la varsta de 10 ani a fost operata la ambele picioare, nu are rude bolnave de inima, urca cu greu scarile si respira greu, doarme pe mai multe perne, nu a facut niciodata test de tiroida.Doresc sa intreb daca e normal ca pulsul sa fie 94 pana la 102, are senzatia ca nu poate respira, tensiunea 9, 5 cu 5. Va multumesc! Numai bine si sanatate !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Menstruația peste sarcină
  • Vaccinarea în timpul sarcinii
  • Sarcina după 35 de ani
  • Poziții de somn în sarcină
  • Sarcina și toxoplasmoza
  • Sarcina și răceala
  • Constipația în timpul sarcinii
  • Sarcina si fericirea
  • Măsurarea pulsului
  •