pt dl M. Dragomir!!!

26-05-2010
simona14
Nu este medic/terapeut
simona14
de curand am fost la un medic ginecolog deoarece aveam frecvente dureri ale ovarelor asemenea perioadei mensturale. medicul mi-a spus ca am ovarul drept micropolichistic si mi-a indicat un tratament cu Cervugid cate 6 ovule pe luna timp de doua luni si Logest un an. am luat deja primele 6 ovule si am ajuns si la a8a pastila de logest dar durerile persista.vor inceta aceste dureri? cat de mare este problema si care sunt consecintele sau riscurile unui ovar micropolichistic? exista ceva ce ar trebui sa faci..sau ceva ce este interzis sa faci cand ai o asemenea problema? va multumesc anticipat!
1 comentarii
0
29-05-2010, ora 13:17
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Cand UN (= una bucata) ovar este micropolichistic, nu este nici o problema, in afara de durerea uneori suparatoare care poate aparea.
Adevarata boala a ovarelor polichistice afecteaza AMBELE ovare si est o problema ginecologica si endocrinologica serioasa, a carei prima consecinta este sterilitatea, dar care da si alte semne suparatoare (creste parul pe fata, de exemplu).

Nu puteti trage inca o conlcuzie dupa doar 8 zile de Logest si in nici un caz nu e bine sa opriti acest medicament decat numai la sfarsitul unei folii. Trageti o concluzie la sfarsitul celei de a 2-a folii: daca durerile vor persista atunci, opriti-l, iar daca nu, continuati-l.
Eu de obicei recomand tratament homeopatic in ovare micropolichistice. Pe de alta parte, Logest face foarte dificila actiunea remediilor homeopatice. Deci, daca tot ati inceput, mergeti acum pe "pista Logest" si, daca nu da rezultate dupa 2 luni, opriti-l la sfarsitul foliei si mergeti la un homeopat, neuitand sa-i spuneti ca tocmai ati luat Logest.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul