tratament psihoza... prietenul nu stie

09-08-2008
ariana raluca
Nu este medic/terapeut
ariana raluca
eu fac o injectie la doua saptamani cu rispolept de 37, 5, la mine nu au aparut efecte secundare, poate doar intarzierea menstruatiei si cateodata, dureri de cap. Problema este ca prietenul meu nu stie. Ar trebui sa-i spun? Multumesc
3 comentarii
0
10-08-2008, ora 00:00
ileana_cons
Nu este medic/terapeut
ileana_cons
Buna ziua,
Faceti Consta probabil pentru o tulburare severa psihotica; daca ii spuneti sau nu depinde de dv si de tipul de relatie pe care il aveti cu aceasta pesoana. Daca e ceva temporar, nu prea serios probabil ca nu ar trebui sa ii spuneti. Daca insa aveti intentii serioase de lunga durata cu aceasta persoana, e posibil sa fie nevoie sa ii spuneti. Dv. hotariti in functie de ce fel de tulburare stiti ca aveti: apar recaderi sub acest tratament? Pentru ca daca da, atunci e probabil ca la un moment dat sa se intilneasca cu simptomele dv si e poate mai bine sa i le explicati dinainte. Daca nu au fost recaderi, atunci puteti sa alegeti si sa nu ii spuneti.
Multa sanatate si numai bine,
Dr. Ileana Constantin
Medic rezident psihiatrie
0
12-08-2008, ora 00:00
ariana raluca
Nu este medic/terapeut
ariana raluca
in pr rand vreau sa va multumesc pt raspuns, apoi vreau sa va mentionez faptul ca a reactionat f bn, dupa ce i-am spus, chiar nu ma asteptam. recaderi nu au existat, lucru ce ma linisteste. o alta intrebare as avea: pot avea copii, si daca da, care sunt riscurile? multumesc frumos
0
12-08-2008, ora 00:00
eleni theutokopulis
Nu este medic/terapeut
eleni theutokopulis
Scumpa mea, riscul este ca un copilas sa mosteneasca si el boala, mai precis o predispozitie de a o avea. Si nu se declanseaza la un an doi, ci prin adolescenta. eu am schizofrenie si imi este strict interzis sa am copii.
Inca ceva, un copilas este scump, si mie mi-ar placea sa am unul dar te si solicita foarte mult si asta numai bine nu iti face.
sa nu te superi ca ti-am spus direct. dar riscul exista. tatal meu a fost bolnav si eu l-am mostenit, chiar daca am o forma mai blanda decat avea el, tot am ceva.
Vorbeste cu prietenul tau, poate infiati un coplias de la cineva pe care il cunoasteti. cunosc un caz in care doi soti mai in varsta au infiat un baietel de la o studenta de 19 ani.
Numai bine si sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Durerea de cap
  • De ce apar durerile de cap (migrenele)?
  • Durerea de cap după somn
  • Apariția tulburărilor psihotice ar putea fi indusă de medicamentele antiepileptice
  • Dieta săracă în carbohidrați ar putea reduce migrenele
  • Psihoterapia modifică circuitele din creier
  • Medicamentele antipsihotice pot să nu fie recomandate în tratarea psihozei în stadii incipiente
  • Speranță pentru pacienții care suferă de psihoză
  • Când ar trebui să ne alarmeze durerea de cap (semne de gravitate și motive de adresare la medic)
  •