psihoterapie - la 35 ani de casatorie

17-02-2012
consuel
Nu este medic/terapeut
consuel
am 61 ani, sotia 58, suntem casatoriti de 35 ani. in urma cu doi ani am aflat de la ea ca m-a inselat de mai multe ori, pe parcursul celor 35 ani. socul a fost naucitor si in toti acesti doi ani nu am reusit sa-mi revin, nu ma pot gandi la altceva. am fost la psihiatru, am luat medicatie degeaba, acum merg la psihoterapeut am fost deja la cinci sedinte. este cumva un numar minim de sedinte ce trebuie facute pt a simti o ameliorare? ar trebui oare sa divortez pt a ma simti mai bine si a scapa de acest calvar?
10 comentarii
0
17-02-2012, ora 17:55
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
CARE a fost motivul de "in fine...s-a destainuit, asupra infidelitatii??"..
- ori a zis-o la suparare..acum stiti ce "aveti la casa dvs";
- ori, asta a fost si este adevarul si, iata...vrea sa plece cu unul (daca a fost unul) sau cu unul din ei (daca au fost mai multi).
cele bune,
0
18-02-2012, ora 09:04
consuel
Nu este medic/terapeut
consuel
la o discutie ceva mai aprinsa din care reiesea ca pe parcursul vietii noastre, ea nu prea a avut trecere la sexul tare, a voit sa-mi demonstreze contrariul. frivolitate, fara sa gandeasca ce consecinte poate avea
0
18-02-2012, ora 17:29
Dr. Vochescu Carmen
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Vochescu Carmen
Cred ca ar trebui sa mergeti impreuna la sedeintele de psihoterapie, iar daca nu simtiti vreo ameliorare, ori e cazul sa schimbati terapeutul, ori trebuie sa puneti in aplicare sfaturile care v-au fost date de cel la care mergeti in prezent.
0
18-02-2012, ora 18:29
the_eye
Nu este medic/terapeut
the_eye
Dupa atatia ani de casnicie, mi s-ar parea o mare greseala sa divortati acum. Si mai ales pentru niste lucruri care au avut loc probabil cu mult timp in urma.
0
20-02-2012, ora 10:54
Psiholog Adina Demian
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Adina Demian
Buna ziua dle Consuel,

Imi pare rau sa aud de dificultatea prin care treceti acum si ca va este greu sa depasiti aceasta perioada!
Este foarte bine ca ati inceput sedintele de psihoterapie. Nu exista un numar exact al sedintelor pe care trebuie sa le urmati, acest aspect depinde de obiectivul pe care vi l-ati fixat in terapie si de motivatia dvoastra de a-l atinge.
De obicei, cand exista infidelitate in cuplu, pot fi varii motive. De obicei barbatii sunt infideli din alte motive decat sunt infidele femeile.
In primul rand, va recomand sa va asigurati ca ceea ce a spus sotia dvoastra e adevarat si ca nu a spus aceste lucruri doar ca sa va traga dvoastra un semnal de alarma. Daca este adevarat ce a spus, atunci va recomand sa discutati deschis si cu intelegere despre ce anume a determinat-o sa aiba aceste escapade. Intelegand motivele ei, va va fi mai usor sa dati un sens evenimentului si sa-l depasiti.
Daca va este greu sa discutati despre acest aspect cu sotia deschis, va recomand sa incepeti cateva sedinte de terapie de cuplu, unde sub indrumarea unui specialist va veti intelege reciproc si veti lua cea mai buna decizie ptr dvoastra si ptr relatia dvoastra de cuplu.

Mult succes si o zi senina si armonioasa va doresc!
0
20-02-2012, ora 22:30
consuel
Nu este medic/terapeut
consuel
sarutmana dna(dra)Demian. in primul rand va multumesc pt buna dstra dorinta de a ma ajuta. obiectivul meu este de a scapa pe cat posibil de chinul de a gandi tot timpul la napasta care m-a lovit.as dori ca maine sa nu mai stiu nimic despre asta si ca asta mi s-a intamplat tocmai mie.va inchipuioti cat sunt de devastatoare acese ganduri mai ales la varsta mea. din pacate ceea ce a spus sotia mea este cu certitudine adevarat, si sper din toata inima sa fi fost doar cele doua evenimente pe care le-a recunoscut:o aventura(o singura data) in 85 si o relatie de mai lunga durata in 95.(cateva luni, trei sau poate patru). discutii am avut de zeci(sute?) de ori dar invariabil au debutat civilizat si s-au terminat dupa multe ore cu tonalitati ridicate de ambele parti. concluziile au fost mai totdeauna aceleasi:deraparile ei s-au datorat frustrarilor pe care eu i le-am provocat.de neinteles pt mine este ca niciodata nu a apelat la dialog, la comunicare, a preferat solutia finala, extrema:aruncarea in bratele primului vazut care si-a manifestat oarece disponibilitate.exact asta nu pot concepe, imaginea ei in ipostaze grotesti(pt mine)ma exaspereaza si la fel ma exaspereaza ideea ca in toata balacaraia asta eu as fi singurul vinovat. deocamdata atat deja m-am intins cam tare dar stiti, ar mai fi foarte multe de spus si povestit.va multumesc pt rabdarea de a ma fi ascultat(citit?)
0
21-02-2012, ora 18:16
Psiholog Adina Demian
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Adina Demian
Buna seara dle Consuel,

Intr- o relatie dintre doi oameni, fiecare in parte are partea lui de responsabilitate, atat atunci cand lucrurile merg bine in relatia lor, cat si atunci cand lucrurile merg mai putin bine in relatie. Plastic vorbind, o relatie este ca o esarfa. Iar esarfa asta este intre doi oameni, fiecare tinand de cate un capta al esarfei. Acest capat al esarfei, este capatul de relatie de care are grijsa sau nu, fiecare din cei doi parteneri ai relatiei.
Cu alte cuvinte nici unul dintre dvoastra si sotia dvoastra nu este vinovat ptr ce s-a intamplat, ci fiecare este responsabil pentru o parte din ceea ce s-a intamplat.
Aici intervine terapia de cuplu care v-ar ajuta sa sa constientizati care a fost partea fiecaruia de responsabilitate in acel moment, in relatie, sa gestionati acest aspect si sa luati deciziile cele mai bune, atat ptr fiecare in parte cat si pentru relatie.
Mult succes si o seara senina si armonioasa va doresc!
0
21-02-2012, ora 21:06
consuel
Nu este medic/terapeut
consuel
Stimata prietena, din pacate sant total confuz, nu stiu ce sa mai cred, este totusi un pas inainte, s-ar zice ca totusi nu sunt unicul vinovat al taraseniei.Asta ma consoleaza intr-o oarecare masura.Retin opinia d-stra de a face terapie de cuplu.Exista psihologi specializati in aceasta sau o poate face psihoterapeutul pe care il consult in prezent? Oricum, pana la proba contrarie, o sa mergem pe "mana" d-stra.Multumesc inca o data.Toate cele bune va doresc.
0
22-02-2012, ora 14:01
Psiholog Adina Demian
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Adina Demian
Buna ziua,

Il puteti intreba pe psihoterapeutul la care mergeti in prezent daca practica si psihoterapia de cuplu si daca este de acord sa mergeti impreuna tot la el. Acest aspect este cel mai bine sa il verificati cu el, ptr ca in functie de orientarea terapeutica pe care o are, exista diverse recomandari.
Daca nu, cei mai multi psihoterapeuti practica si psihoterapia de cuplu, pe langa cea individuala, asa ca sunt sanse mari sa gasiti un altul, daca cautati.

Mutl succes si armonie interioara!

O zi frumoasa!
0
06-03-2012, ora 22:46
mirceaianc
Nu este medic/terapeut
mirceaianc
Psihoterapia este un domeniu interdisciplinar, situat la graniţa dintre medicină şi psihologie. Este o modalitate de tratament cuprinzător, deliberat şi planificat, prin mijloace şi metodologii ştiinţifice, având un cadru clinic şi teoretic, centrată pe reducerea sau eliminarea unor simptome, tulburări mintale sau stări de suferinţă psihosociale şi/sau psihosomatice şi comportamente disfuncţionale. (definiţia dată psihoterapiei de către FRP- Federaţia Română de Psihoterapie). Respectiv psihoterapia este o relaţie interpersonală intenţionată utilizată de un psihoterapeut cu formare de specialitate cu scopul de a ajuta un client sau pacient privitor la problemele sale de viaţă.

În psihoterapie se utilizează o gamă largă de tehnici, dar indiferent de tehnicile utilizate, se consideră (Dafinoiu, I, 2000) că cel mai important element în psihoterapie la ora actuală este relaţia terapeutică - factor comun în toate orientările terapeutice.

În lume, psihoterapia este practicată de psihologi, medici, psihiatri, asistenţi sociali, teologi, consilieri sau absolvenţi de alte studii superioare şi care au formare în psihoterapie. În România, psihoterapeuţii sunt psihologi, medici, psihopedagogi şi asistenţi sociali cu formare într-o anumită şcoală sau metodă de psihoterapie.

Aflati mai multe detalii pe http://all-about-life.ucoz.ro/index/psihoterapie/0-187.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul